Balen

Yoog

Member
Gisteren een brief uit Sydney gekregen of we maar even wat extra info wilden sturen over onze (licht)  ADHD zoon. Bij de medische keuring meenden wij dat eerlijkheid het langst duurt en hadden dit dus gemeld ook omdat hij medicijnen slikt. Nu moeten we terug naar de panelarts met het dossier van de GGZ, een uitdraai van de huisarts en zijn schoolverleden (vanwege het speciale onderwijs, welke ze niet in deze vorm kennen in Oz). Ik weet het ze zijn in ieder geval met ons bezig maar als we één ding niet verwacht hadden dan was dit het. Ik hoop dat iedereen een beetje meewerkt zodat we weer snel door kunnen.
 
Jeetje zeg, wat een tegenvaller  :-( Kan me voorstellen dat je teleurgesteld bent.... Zit hij op het speciaal onderwijs omdat hij lichte vorm van ADHD heeft? Kennen ze in OZ helemaal geen speciaal onderwijs, of is dat heel anders ingericht?
Succes er mee en het komt vast goed!
 
Zijn ADHD is met medicijnen redelijk onder controle maar hij heeft wat extra hulp nodig in een strak georganiseerde klas. Juist het nieuwe leren, waarbij leerlingen tegenwoordig veel zelf uit moeten zoeken en regelen is voor hem een enorme chaos, met alle gevolgen vandien.
In Oz gaan alle kinderen met ADHD en de meesten met autisme gewoon naar mainstream onderwijs. Daar hebben ze dan weer extra groepjes en hulpen om kinderen met achterstanden ed te helpen. Ik heb contact gehad met een schooldirecteur en psycholoog in WA die beiden aangaven dat ons Luuk absoluut niet in aanmerking komt voor speciaal onderwijs in WA. Dit is echt voor de "zware gevallen" .
Gelukkig lijken alle betrokken instanties mee te willen werken, fingers crossed
 
ik heb meer gelezen op dit forum over 'dit soort' (sorry- ik weet dat enorm rot klinkt) kinderen, misschien moet je even zoeken, en hulp vragen aan ouders die hier al doorheen zijn; bv; Clara
 
wellicht vooruitlopend op de zaak: mijn neefje in australie heeft een aan autisme verwante stoornis (geen ADHD, maar toch ter vergelijk). Hij gaat naar een reguliere school en heeft een soort prive 'assistent' die hem helpt. Het onderwijs voor hem (en andere kinderen) is in ieder geval bijzonder goed geregeld en hij doet het prima op school. Dit is trouwens in NSW. Daarover hoef je je volgens mij geen zorgen te maken. Wat het effect is op de emigratieprocedure.... geen idee, inderdaad zoek Clara op...

Good luck,
Kath
 
De scholen daar ben ik niet meer bang voor, daar heb ik me al terdege in verdiept. Ik baal er alleen van dat het hele proces misschien gevaar loopt terwijl er niet echt een onoverkomelijk probleem met hem is. Ook moet is weer alle instanties af voor hulp en dat houdt zo op. Maar ach laten we de kop niet laten hangen, ook hier zal wel weer een oplossing voor komen.
 
Kan me voorstellen dat er niet op zit te wachten dat je weer bij allerlei (taaie) instanties moet aankloppen. Is hij nog onder controle bij de kinderarts? Zo ja, vraag deze om een dijk van een brief (in Engels!) met daarin dat het prima met hem gaat en goede toekomst perspectieven... blablabla, je kent het wel. Ik heb in het verleden ooit medische problemen gehad waarvoor nu nog een staartje gezondheidszorg: ben met brief van specialist naar keuringsarts gegaan en daarmee was blijkbaar de kous af, nooit meer wat van gehoord. Ik heb me daar destijds ook heel druk over gemaakt. Ook na de keuring, want 'je weet maar nooit'.
M.a.w. als je kunt, zorg voor een brief (van desbetreffende instanties) die vooral positief zijn. Moet lukken! Even doorbijten Yoog, het einde is in zicht.
 
He Yoog dat is balen natuurlijk en er zal wel wat vertraging zijn daardoor, maar laat je je niet ontmoedigen he :up: zal best allemaal goed komen.

Het is een proces waar je door heen moet en de een heeft nu eenmaal wat meer geluk dan anderen he.

Maar uiteindelijk komt het wel goed :roll:

gr Bennie
 
Zo, een afspraak gemaakt met een psycholoog want dat willen ze in Sydney, en die moet van alle gegevens van het GGZ, de school en de huisarts een leuk verhaal maken, ben benieuwd......... tot 3 september.
 
Gelukkig is 3 september al snel.
Wel balen zeg, alle extra zorgen.
Het zal uiteindelijk allemaal wel goed komen.

Succes met alles, groetjes Jolanda  :up:
 
3 September dat is inderdaad niet lang meer, ach ze zijn gek op raporten down under denk ik !!

Zal allemaal wel loslopen, maar zal  :up: :up: :up: :up: :up: :up: :up: :up: :up:


gr Bennie
 
Maandag naar de psycholoog geweest en onze zoon moet helemaal opnieuw door het onderzoek. Kosten: zo´n 1900 euro en we weten op z´n vroegst half oktober meer. Het gekke is dat ze van de psycholoog ook een physical verwachten, denken ze dat mijn zoon er als een freak uitziet of wat?
Ik vind het allemaal een hele hoop extra sores en wachttijd voor een relatief lichte handicap. Hé hé, ik krijg er een kunstkop van, wachten, wachten.
 
Jeetje , das zeker balen.
Hopelijk is het het wachten waard en loopt het allemaal met een sisser af.
Ik zal voor jullie duimen.

Groetjes Erna
 
Nou dit is zeker een tegenvaller zeg.
Ik vind een lichte handicap voor ADHD eigenlijk al een heel groot woord.
Kan me voorstellen dat je ontzettend baalt van dit alles en 1900 euro is een heel bedrag.
Succes met alles.

Groetjes Jolanda  :up:
 
He bah, kan me voorstellen dat dit super vervelend is en eigenlijk ook gewoon erg onnodig, bahbah. Duim met jullie mee!
 
Hai!

Hoe staat het er ondertussen mee? Veel succes met het afwikkelen van dit allemaal! Wat een gedoe zeg! Ik duim  mee met de rest!

Ineke
 
Back
Top