Banenjacht in Perth

ingrid&alex

New Member
Hey Mensen,

Na een maandje in Perth te hebben gesettled is het nu tijd om aan de slag te gaan. Ingrid is momenteel nog druk op zoek naar een passende baan in Perth en wij vroegen ons af of mensen nog tips en ideeën hebben hoe de 'job market' hier te benaderen.
Een probleem is dat we geen permanent resident zijn maar temporary met een visum van minimaal 4 jaar. Hierdoor is ze voor veel grote bedrijven uitgesloten voor de normale 'graduate programs' waar je normaal voor zou solliciteren als pas afgestuurde WO-er. Echter voor de gewone functies op
seek.com.au is toch nodig wat meer werkervaring te hebben volgens de recruiters. Ze heeft zich al ingeschreven bij meerdere recruitment bureau's zoals de Hudson's, Hays en dergelijke maar meer dan een CV achterlaten op de websites is het niet, je krijgt de recruiters niet echt aan de telefoon of zover
dat je in een persoonlijk gesprek je omstandigheden mag toelichten. De kranten vonden we tot dusverre ook niet de juiste plek om te zoeken. Wat we van veel mensen begrijpen is dat veel via via wordt geregeld maar of dat zo is...?

Als iemand dus nog ideeën of tips heeft wat we nog meer zouden kunnen proberen horen we het graag!!!
 
Wat ik gehoord heb van anderen is dat je er zelf heel erg achter aan moet bij een recruiter.
Zelf bellen of ze al iets hebben. Niet afwachten totdat zij bellen.

Suc6 ermee.
 
Bedankt voor je reactie!

Maar dat is dus een beetje het probleem, ze nemen niet de moeite om je te leren kennen. Als je ze opbelt met vragen krijg je alleen "kijk maar op onze website en als je iets leuks ziet moet je reageren"

Dus als iemand tips heeft om op de een of andere manier binnen te komen bij een recruitment agency graag!!

Groetjes
 
Ingrid is afgestudeerd in de MSc International Business & Management.
De titel geeft al aan dat het vrij breed is en zo is ook de interesse. Maar in ieder geval functie die enig zins aansluit.
 
Hebben jullie ook al geprobeerd om gewoon direct wat van de grotere bedrijven te benaderen? Hetzij telefonisch, hetzij door er gewoon langs te gaan en te vragen naar een HR persoon of iemand die over banen beslist? Vooral door doe 'brede belangstelling' is het voor iedereen lastig om gerichte tips te geven natuurlijk...
 
De meeste grote bedrijven zijn reeds benaderd. Via seek.com en via de eigen websites van de bedrijven. Profielen aangemaakt daar en op allerlei recruitment bureaus.Telefonisch contact levert tot nu toe weinig behulpzame reacties op. Meer een terug verwijzing naar de website. We snappen dat het breed geformuleerd is maar als pas afgestuurde WO-er krijg je vaak nog een training/opleiding in het bedrijf zelf voordat je daadwerkelijk een specifieke functie hebt. Gezien de halfslachtige reacties van met name de recruitment bedrijven vroegen wij ons af of mensen nog andere suggesties of ideeën hadden. Om een impressie te geven van een aantal industrieën waar op vacatures gereageerd is (zowel graduate, entry level, en 1-2 jaar ervaring):
* logistiek
* mining
* maritiem
* energie
* consultancy
* HR management
* recruitment
* banking
* retail

in ieder geval heel erg bedankt voor jullie reacties!
 
Heb je al eens een ozzie naar je brief laten kijken?
Als Nederlander schrijven we nu eenmaal een heel andere brief dan de gemiddelde Australier.

Die 4 jaar geldigheid van je visum hoef je toch niet te melden? De meeste bedrijven (overheid wel) vragen niet eens naar je visum status, ze willen alleen zeker weten dat je een werkvergunning hebt. Wordt je toch gevraagd om het te melden dan zou ik ook de geldigheidsduur vermelden. Welke werkgever heeft immers de garantie dat een werknemer voor lange tijd blijft? Met 4 jaar zit je al behoorlijk lang op 1 plek....

Succes!
 
Zo te zien is het enige waar je niet gereageerd hebt is horeca.

Is wel erg breed.
 
Ik wil graag een functie in de marketing als market/research analyst of iets in de consultancy, en bijna elk bedrijf heeft natuurlijk functies van schoonmaakster, tot techneut en directeur dus vandaar ook de brede interesse voor sectoren. In Nederland was ik waarschijnlijk voor een traineeship gegaan, maar daar ben ik hier dus voor het grootste deel voor uitgelosten helaas!
 
In Australie kun je het beste bij bedrijven binnen lopen met je CV. Heel erg 'niet-Hollands' maar het werkt wel het beste. Emailen, bureaus inschakelen ... meestal kun je 'wachten tot je een ons weegt' voordat er contact met je wordt opgenomen.
En het klopt: het is vooral WHO YOU KNOW hier.
 
Ik ga met Maxxx mee. Je hebt het nu via de websites en via de telefoon geprobeerd, maar het is vooral belangrijk je gezicht te laten zien en je CV persoonlijk aan te bieden. Ga gewoon bij de bedrijven langs en laat je niet gelijk afpoeieren.

Daarnaast.. niet vermelden dat je visum maar 4 jr geldig is. Als ze dat uiteindelijk willen weten ben je waarschijnlijk al veel verder in de procedure en dan zal het wss minder uitmaken.

Succes!
 
Back
Top