Belastingtips voor 457 Visa

tunnie

New Member
Beste allemaal,

Ik ben langzaam begonnen om advies in te winnen mbt de belasting-aangifte hier in OZ, en heb hierbij via mijn werkgever contact gelegd met een belastingadvies bureau. Ik had verwacht dat het enorm prijzig zou zijn (een uurtje met iemand bij Ernst & Young in NL voor advies kostte ons zo'n 400 euri vorig jaar...), maar hetv iel me reuze mee. Voor $200 lopen ze onze aangifte door, dus dat valt me reuze mee!
Vooral vanwege het feit dat zij gespecialiseerd is in de belastingzaken van expats. Zij stuurt me dan ook een lijst op volgende week met alle zaken die je als expat als aftrekpost kunt opgeven in je belastingaangifte!! Uiteraard zal ik zodra ik details heb deze hier op de site zetten zodat iedereen er gebruik van kan maken!

Als er verder nog specifieke vragen zijn, laat het dan weten, wellicht kan ik helpen terwijl ik alles aan het uitzoeken ben.

Have fun
Robin
 
Geweldig Robin  :up:

Jan zit nu al peentjes te zweten over het feit dat 'ie zich binnenkort moet
verdiepen in de belastingwetgeving van niet 1 maar 2 landen.
We horen graag weer van je.

cheers

Annelies
 
Hoi allemaal,
Nou, heb een flinke email ontvangen van de belastingadviseur, maar zal proberen alles ff kort samen te vatten:
1. LAFHA: Living Away From Home Allowance. Dit is een zeer interessante belastingregel, wat in het kort samengevat eigenlijk wil zeggen dat de huur van je woning in Australie, en een bedrag voor je levensonderhoud (vast bedrag, in ons geval bijna $500) belastingvrij krijgt uitgekeerd van je werkgever! Overe dat bedrag hoef je dus geen belasting af te dragen, en dit scheelt al gauw honderden dollars per maand. Voorwaarde is wel dat je een huis in NL moet hebben, en dat je dus een tijdelijk visum moet hebben (457 is een tijdelijk visum dus dat zit wel geod)
2. Gebruik van prive auto voor werk is hetzelfde als in NL
3. Alle kosten > $250 voor studie en overige zaken mbt je beroep (seminars/ lidmaatschap magazine/ etc.) zijn ook aftrekbaar
4. Kosten voor belastingadvies zijn aftrekbaar
6. Als je partner in het jaar < $6,720 heeft verdiend, mag je een bedrag opgeven als aftrekpost voor onderhoud van je partner
7. De kosten van een prive ziektekostenverzekering mogen ook worden afgetrokken

Dit zijn heel in het kort de belangrijkste punten die mij zijn verteld. Aangezien ik de daadwerkelijke aangifte pas over een maand of 3 hoef te doen, kan ik nog niet precies zeggen welke slangetjes er nog meer onder het gras zitten verstopt!

Ik hoop dat ik hiermee het eea heb kunnen verduidelijken.

Groetjes
Robin
 
Back
Top