belastingvoordeel buitenlanders?

Wij hebben geen belastingvoordeel gehad van het feit dat we immigranten zijn, volgens mij geldt dat alleen maar voor als je uitgezonden bent om ergens te gaan werken met je speciale kennis en/of vaardigheden??  :?
 
Marco, er is geen aparte regeling voor buitenlanders, je moet gewoon volgens het schijventarief belasting betalen.
Wel is het zo dat als je kosten/inkomsten in NL hebt en ook in OZ tijdens een overgangsjaar, dan kun je misschien een beetje rommelen, want je hoeft maar eenmaal belasting te betalen over je inkomen, ofwel in NL of in OZ , dit ivm een uitwisselingsverdrag tussen de landen ter voorkoming van dubbele belasting.

Als je uitgezonden wordt, dan maakt dat geen verschil, je dient alle inkomen op te geven en als je baas je een huis aanbiedt dan moest je oorspronkelijk belasting hierover betalen, maar sinds 7-8 jaar is de regel verandert en nu moet de zaak hier FBT over betalen.
Je mag kosten aftrekken als je kunt aantonen dat die kosten noodzakelijk zijn voor je beroep en je het niet vergoed zou krijgen van je werkgever, b.v. je zou "hard top" schoenen moeten dragen of overalls etc., maar doorgaans krijg je dat vergoed van je werknemer of je krijgt kleding geld, dan kun je het natuurlijk niet nog eens opvoeren.

Ik heb al eerder hier een draadje over geschreven maar in principe kun je als werknemer niets aftrekken van je jaarlijkse inkomen, ook geen hypotheek, schoolgeld of dokterskosten, dat laatste  beneden de 3000 dollar.

Jan
 
Back
Top