Can't see forest through the trees anymore :)

Red

New Member
Of, ik zie door de bomen het bos niet meer  :)

Ben sinds ongeveer 2 maanden in contact met een Australisch bedrijf die zitten te springen om mensen (engineers, mechanical) met ervaring in wastewater en da's precies wat ik al een jaar of 8 doe in diverse functies van CAD tekenaar, startup engineer tot sales/project manager van equipment voor installaties.

Nu ben ik gevraagd voor een gesprek (da's het makkelijke deel, gewoon erheen dus) en om uit te zoeken of mijn opleiding en ervaring wordt geaccepteerd in Oz. Volgens hen kan het dan snel geregeld worden dat ik daar kom werken, waarna pas als ik in Oz ben de hele procedure van aanvragen van Visa e.d. wordt afgehandeld ?

Ik heb info over Overseas Qualifications Kit maar da's iets wat niet zo 123 klaar is, is dat wel het juiste ?

Ik ben al druk op zoek geweest op het forum hier maar kan niet echt iets vinden wat van toepassing is.

Wat ik tussentijds al wel heb zijn gecertificeerde copieen van m'n diploma's, vertalingen daarvan door beedigd vertaler en het NUFFIC is bezig voor me.

Wie kan mij een beetje op weg helpen ??

En, wat eigenlijk eerst had gemoeten, heb me een paar weken geleden hier aangemeld ivm met bovenstaande en ben het zolangzamerhand zat in Nederland....
 
Hoi Redmer,

Ik kan je helaas niet helpen :oops: ik heb geen kennis van de dingen waar jij naar vraagt,
maar in ieder geval welkom en veel succes met je zoektocht.

Karin
 
Hi Redmer,

Ook van ons een Hartelijk Welkom.

Maar ik kan je eigenlijk ook niet van dienst met dit zijn. Het lijkt wel erg gespecialiseerd.

Komt tijd, zal ik wel even verder voor je zoeken, ik heb nog wel een groot aantal links waar je extra info kan krijgen.

Sux6 in ieder geval.

Rene
 
Ondertussen gevonden dat het een " sponsoring van temporary overseas employee" is en dat ik zelf niet zo heel veel hoef te doen. Het staat in booklet 11 (http://www.immi.gov.au/allforms/booklets/1154.pdf)

Wat ik moet doen is m'n diploma's en zo vertalen, certificeren, en relevante werkervaring opgeven maar ook een 'evidence that these quialifications are recognised in Australia' en daar kom ik niet verder mee.....

Wie heeft hier ervaring mee ??

Pffff, nu ga ik maffen !
 
Hai Redmer.
Volgens mij kan je gewoon voor een bussiness sponsored visa 457 gaan .Het bedrijf gaat jou dan sponsoren.Als je wijs bent laat je hun een migration buro regelen en dan hoor jij elke keer welke papieren ze nodig hebben.
Zo hebben wij het ook gedaan en binnen een paar maanden hadden wij onze visa binnen.Deze is nu voor 4 jaar maar na 2 jaar kan je hem laten omzetten voor een permanent visa.

Succes
Sas
 
Hi Sas,

Begrijp ik het goed dat je business sponsored visa na 2 jaar omgezet kan worden in een permanent visazonder dat je dan nog langer afhankelijk bent van je werkgever?

En voor die eerste 2 jaar, is het dan zo dat wanneer jouw werkgever op enig moment het contract niet wil voortzetten, je dan ook subiet het land uit moet?

Groetjes,
Lela
 
Dankje allemaal, die van de temp. business sponsored visa heb ik ook net gevonden, De Austr. Engineers Ass. hadden me echter wat anders gestuurd (overseas qual. kit) wat helemaal niet was wat het bedrijf me vertelde... vandaar dat ik ff de weg kwijt was maar ik ben er weer helemaal en gelukkig onderstussen heb ik wel m'n diploma's laten copieeren en certificeren bij een notaris, heb beedidge vertalingen van de boel en maakt een NUIFFIC en diploma description van m'n HTS Werktuigbouw diploma, en die hele boel kan volgens mij straks zo naar het NOOSR voor beoordeling.

Groet,
 
Voor welk visum ga je nu dan? Wastewater is afvalwater, als ik even goed vertaal ;) In welke zin kun je daar ervaring mee hebben als CAD tekenaar?
Ik ben hier en daar al een beetje aan het rond kijken wat je als CAD/Microstation tekenaar allemaal kunt doen in Oz, want ikzelf ben stedebouwkundig tekenaar :)
 
Ben CAD tekenaar geweest van waterzuiverigen, heb verkoop gedaan van pompen e.d. en nu advies, projectleiding, verkoop, service, inbedrijfstellen en van alles met beluchrigscompressoren en regelingen / installaties. Ga dus niet als tekenaar maar als projectleiding/verkoop. Bedrijf is agent van ons moederbedrijf waar ik nu voor werk :)
 
[quote author=Lela link=topic=3360.msg39456#msg39456 date=1133870224]
Hi Sas,

Begrijp ik het goed dat je business sponsored visa na 2 jaar omgezet kan worden in een permanent visazonder dat je dan nog langer afhankelijk bent van je werkgever?

En voor die eerste 2 jaar, is het dan zo dat wanneer jouw werkgever op enig moment het contract niet wil voortzetten, je dan ook subiet het land uit moet?

Groetjes,
Lela
[/quote]

Weet iemand het antwoord op de vraag van Lela,
Moet je dan subiet het land uit of mag je die ander twee jaar nog blijven of.......?
Wil het graag weten , Lela ook denk ik.

Outback Jack :evil:
 
Hi Outback Jack,

Klopt, wil het nog steeds graag weten!! :-D, dus bij deze... wie weet het antwoord?

Groetjes,
Lela
 
Hai Lela

Als  het bedrijf voor jou een permanent visum gaat aanvragen ben je eigenlijk verplicht nog  een tijd voor ze te werken ja.Ons werd al verteld dat er weinig tot niet wordt gecontroleerd of jij nog voor het bedrijf werkt ja of nee.
ik weet wel dat als de baas jou ontslaat je binnen een paar maanden wel weer werk moet vinden omdat je anders het land uit moet maar ja het land is heeeeeeeeeeel groot.

Duurt geloof ik nu wel nog 3 jaar ipv 2 jaar voordat je je austr.paspoort kan ophalen.Dat hebben ze net dit jaar veranderd.

De rest vraag ik nog ff aan mn man want ik wil wel graag de goede info geven.

Groetjes Sas
 
Hi Sas,

Bedankt voor je antwoord. Begrijp ik het goed dat jullie ook op een visum via het werk in Australie zijn?

Ach dat is ook zo, je zal niet meteen de dag na je ontslag het land worden uitgezet :). Nou ik ben benieuwd naar de info van je man, het wordt zeer gewaardeerd!

Groetjes,
Lela
 
Hai Lela.
Als jou baas je ontslaat moet je binnen 28 dagen het land uit als je niks anders hebt gevonden.


Als je nu een permanent sponsored business visa hebt aangevraagd hoef je maar 3 jaar te wachten op een aus.paspoort.Dit was altijd 2 jaar.

Meer info hebben we niet voor je.

Wij hebben nu een tijdelijk visa 457 en die is voor 4 jaar.Na 2 jaar kunnen we een permanent aanvragen.Dit had te maken met dat mijn man niet alle papieren qua werk had om een permanent visa aan te vragen.Maar zo konden we dus wel Oz in.

Groetjes Sas
 
Hi Sas,

Bedankt voor je snelle reply... hmmmm  :? 28 dagen is niet echt lang... Maar als het mijn enige optie zou zijn, zou ik er zeker voor gaan! Aangezien mijn job nu op de modl staat ga ik toch eerst zelf proberen een visum te krijgen en dan als dat niet lukt, via mijn baas.

Hoelang zijn jullie al in Australie? En... nog geen dag spijt ervan zeker?  :up:

Groetjes,
Lela
 
Hai Lela.

Zitten nu een half jaartje in Oz en nee nog geen dag spijt gehad.Onze 3 kids hebben het hier ook prima naar hun zin.

Mn man gaat volgend jaar zn papieren halen vh bedrijf en we hopen dat we dan een permanent  visa kunnen aanvragen.

Groetjes Sas
 
He Sas,

Ook bedankt voor het antwoord,

Fijn om te horen dat je kids het goed hebben.
Veel goede tijden toegewenst en een fijne kerst en het beste voor 2006.

Outback Jack :evil:
 
Ik word er flauw van....

Nu alle doc gevonden voor temporary (long stay) visa (subclass 457) en het NOOSR wat vraagjes gesteld omtrend de benodigde documenten, beginnen ze weer te OH-en over dat Engineers Australia de assesment doet voor skilled migration (dat weet ik ook wel maar dat doe ik niet !!).  Weten ze nou zelf niet wat ze doen daar ? Ik vertel ze erbij dat het om bovenstaand temp. gaat, daarvoor moet je je opleiding laten " recognisen"  en dat doen zij.... Wat een stel zeg !
 
Back
Top