croc safari

rob en jeanine

XPdite Sponsor
Buitenland
   
do 6 okt 2005, 04:20 
Toch geen krokodillensafari in Australië
CANBERRA - De Australische regering heeft een stokje gestoken voor plannen om toeristen toestemming te geven jaarlijks 25 krokodillen te schieten. Het plan van de autoriteiten van de deelstaat Northern Territory is volgens minister van Natuurbeheer Ian Campbell "een ongelooflijk slechte boodschap aan de rest van de wereld".


De regering van Northern Territory had 10.000 Australische dollar willen vragen voor het doden van een reptiel en de huid mee naar huis te nemen, aldus de Australische omroep ABC. Om de natuur in het noorden van Australië in evenwicht te houden schieten professionele jagers elk jaar wel 600 krokodillen af.

De dieren werden in 1971 een beschermde natuursoort. Toen waren er nog maar vijfduizend exemplaren over. Sindsdien is het aantal toegenomen tot 70.000 in het wild en nog eens 18.000 op zes krokodillenboerderijen.

De reptielen hebben in twintig jaar tijd ongeveer vijftien mensen het leven gekost. De afgelopen weken doodden krokodillen in Northern Territory twee en in de deelstaat Queensland een persoon.
 
Maar als een haai een mens doodt, moeten ze allemaal maar afgemaakt worden? Soms is het niet eerlijk verdeeld in deze wereld.

Gr. Rene
 
Back
Top