De Medical test, wat onderzoekt men eigenlijk?

David

New Member
Heeft iemand ooit de uitslag van hun eigen medical test eigenlijk ooit ingezien? En wat word eigenlijk allemaal onderzocht? Ik weet nog goed dat ik een dikke envelop kreeg met de uitslag, maar die ik natuurlijk niet open mocht maken, en ongelezen moest doorsturen naar DIMIA.
Hoewel ik mezelf relatief gezond vind, ben ik toch benieuwd waar ze zoal naar kijken in die bloed en urine test. De X-ray heb ik wel heel even kunnen zien nadat die genomen was, maar niet meer dan een 'everything's alright' kon er niet vanaf.
Weet DIMIA nu meer over mijn gezondheid dan ikzelf, of is dit allemaal puur om te kijken of ik geen tubercolose/longkanker heb, en geen excessief drank/drugs gebruiker ben? Zijn er dokters/zusters in de zaal die weten waar ze precies naar kijken?

Het enige 'verassende' uit deze tests voor mij, was dat mijn linkeroog kennelijk niet zo scherp meer ziet als mijn rechter. Ik kon het onderste regeltje met lettertjes niet lezen, en het regeltje daarboven met wat moeite (rechts dus geen probleem). Dit terwijl ik voorheen dacht dat beide ogen prima waren. Zou dit ook opgemerkt worden in de medical?
 
[quote author=David link=topic=3308.msg38691#msg38691 date=1133413236]
Zijn er dokters/zusters in de zaal die weten waar ze precies naar kijken?
[/quote]

:stretcher: Ja hierooo!! Ik ben nurse ! Ik kan je vragen wel beantwoorden.
Ze kijken of je over het algemeen gezond bent.

De rontgenfoto van je borstkas kan idd aantonen of je in het verleden tuberculose hebt gehad. 

Het bloed word onderzocht op het HIV en bij verpleegkundigen of andere medische beroepen kijkt men ook of je Hepatitis B hebt of antistoffen daartegen wat aantoont dat je a) ofwel bent ingeent (zoals ikke zei de gek  :w00t: ) ofwel je hebt in het verleden Hepatitis B gehad.

De urine word nagekeken op de aanwezigheid van eiwit, een stofje dat niet in de urine thuishoort want dat duidt op problematiek met de nieren !

Meestal kun je zelf al wel beoordelen of je grote afwijkingen of ziektes hebt waarvan men op de hoogte dient te zijn zoals bijv een hartafwijking. Men doet dit soort medicals om te beoordelen of je een te sterke wissel op het Medicare budget zou kunnen zijn en of je geschikt zult zijn om aan het arbeidsproces deel te nemen.

Gewoon een keuring zoals in Nederland zo vaak worden gedaan.

Ik ben zelf brilsmurfin maar dat heeft vormt geen beletsel om een visum te krijgen. Het is hooguit een onding voor de drager/draagster.

Als ik jouw verhaal zo lees zo ik zeggen: NO WORRIES MATE ! het komt goed!  :up:

groetjes,

Ingrid  :ill:
 
Bij dat bloed onderzoek zet ik mijn vraag tekens. Heb dus de uitslag gezien van uit het ziekenhuis. Een heel lullig leeg A4-tje waarop 2 worden." HIV Negative".. Verder schijnt het inderdaad dat je ook hepatitis moet laten onderzoeken als je een medisch beroep hebt en/of tatoeages... Mijn vrouw heeft ze allebei nooit wat van gehoord en we hadden toch duidelijk op het formulier nurse gezet...
Naar mijn inziens kijken ze niet zo nou naar dat medisch onderzoek. Het gaat gewoon om een algemeen indruk..
[size=7pt]Of ik heb gewoon geluk gehad :lol: [/size]
 
[quote author=Bear link=topic=3308.msg38742#msg38742 date=1133438175]
Bij dat bloed onderzoek zet ik mijn vraag tekens. Heb dus de uitslag gezien van uit het ziekenhuis. Een heel lullig leeg A4-tje waarop 2 woorden." HIV Negative
[/quote]

Nou Barry , dat lullige HIV negative is anders heeel positief: NEGATIVE betekent in de medische wereld dat iets niet aanwezig is of gevonden is oftewel er is geen HIV gevonden !!
Toch niet zo lullig ??  :up:

Ingrid  :cold:
 
@Aussielover: bedankt voor de uitleg :)
Ik was misschien niet helemaal duidelijk, maar mijn Medical test is alweer 1 jaar achter de rug  :lol: Ik zat me gewoon even af te vragen waar ze allemaal naar hebben gekeken. Zouden ze het je vertellen wanneer er een (minieme) indicatie zou zijn dat er iets mis was? Of kom je dan gewoon het land niet in?
Niet dat ik me zorgen maak om de werking van mijn nieren hoor, maar ik heb goed geld betaald voor die test, dus had de uitslag best zelf willen zien :)
 
[quote author=David link=topic=3308.msg38823#msg38823 date=1133485528]
@Aussielover: bedankt voor de uitleg :)
Ik was misschien niet helemaal duidelijk, maar mijn Medical test is alweer 1 jaar achter de rug  :lol: Ik zat me gewoon even af te vragen waar ze allemaal naar hebben gekeken. Zouden ze het je vertellen wanneer er een (minieme) indicatie zou zijn dat er iets mis was? Of kom je dan gewoon het land niet in?
Niet dat ik me zorgen maak om de werking van mijn nieren hoor, maar ik heb goed geld betaald voor die test, dus had de uitslag best zelf willen zien :)
[/quote]

Hi David !

Ook hier geld: geen bericht, goed bericht !  :up:

'T is idd jammer dat je niet bij de uitslag betrokken word maar dat is gewoon de bureaucratie van de visumprocedure ! Ik hoor ook vaak het laatste nieuws als laatste !  :lol:  :x

Ingrid  :cold:
 
[quote author=David link=topic=3308.msg38691#msg38691 date=1133413236]
Heeft iemand ooit de uitslag van hun eigen medical test eigenlijk ooit ingezien? En wat word eigenlijk allemaal onderzocht? Ik weet nog goed dat ik een dikke envelop kreeg met de uitslag, maar die ik natuurlijk niet open mocht maken, en ongelezen moest doorsturen naar DIMIA.
[/quote]

Het medische onderzoek is een waslijst met algemene vragen, wat testen zoals HIV, Hepatitis B enz. Ook een longfoto  waarbij specifiek naar tuberculose wordt gevraagd. Niet alle TB is te zien op een longfoto maar de besmettelijke TB in principe wel (dat is nl. vooral longTB).  Ook kun je soms zien of iemand TB heeft gehad. De foto moet bij Australie worden meegestuurd met de aanvraag. (Voor Nieuw-Zeeland alleen bij afwijkingen).

Let op: men accepteert alleen longfoto's als film, niet als computerbestand op bv. een CDROM (zoals de rest van de beschaafde wereld die wel accepteert). De lijst met panel radiologists op de visa website van Australie is niet goed bijgewerkt.  Bel dus van te voren even of men nog wel foto's maakt tbv het visum.  Ik zie tegenwoordig mensen uit Friesland e.o. naar de Randstad komen voor foto's. Dat was vroeger niet zo.
 
Heeeeeeel oud onderwerp, maar kan iemand mij vertellen of de arts op basis van z'n bevindingen direct aan mij of Jan verteld of er problemen te verwachten zijn bij de visum aanvraag?

Ik hang nog tussen de keuze van twee sponsors dus er is nog geen aanvraag voor een 457 visum de deur uitgegaan en dus kunnen we de uitslag ook nog nergens heen sturen.
Dat zou betekenen dat we in onzekerheid blijven betreffende de arts z'n oordeel voor de komende maand(en) ??????????? :oops:

groet

Annelies
 
Wij hadden een leuke arts, wat oudere man. Hij mompelde naar ons dat we geen problemen hoefden te verwachten. Maar ja, toch heb je die zekerheid niet. De DIMA bepaald uiteindelijk toch hoe of wat... :|

Sterkte met al het wachten.

Groetjes Lin
 
Hai Annelies,

De arts (een GP) adviseert immigratie. Die kunnen weer beslissen om je nog 's onder de loep te nemen (zoals bij mij; er zaten teveel bloedcellen in m'n urine, en moest daarvoor naar een specialist, die z'n mening weer ... etc etc...).

Ik heb de medical 2x gedaan. De eerste keer was ik afgewezen (dat wisten wij gelukkig niet, want dan zouden we meteen in appeal zijn gegaan, waarop ik wéér afgewezen zou zijn geworden, is ons later verteld). Maar de clou is... elk jaar is er een wisseling van de wacht. Ik heb het dus een tweede keer geprobeerd bij een andere arts, met een stapel verklaringen van specialisten.

Áls je dus denkt een reden te hebben om afgewezen te worden, terwijl dat in de praktijk allemaal niet zo losloopt, zorg er dan voor dat je mét een verzachtende verklaring van een appropriate specialist op keuring gaat. Beter de boel voor zijn, want afgewezen is afgewezen. (Ik had mazzel, onze sollicitor was bevriend met de immigratie-agent, phew! Dat was door het gat van de naald!)

Cheers,

Ireen.
 
Bedankt voor jullie informatie Eerainuh en Lin

We hebben gelukkig een brief van Jan z'n specialist meegenomen en een bewijs dat hij een WAO-uitkering krijgt, dus vingers crossed.
Ik mankeer geloof niets en ben nooit ziek geweest, behalve dan veel migraine aanvallen tussen 12 en 49 jaar. Ben inmiddels 51 en de aanvallen zijn zo goed als verdwenen.

Ik ga hier aan het werk en neem een Private Health Insurance, dus misschien niet teveel kosten voor de Australische samenleving. Ik heb Jan al geinstrueerd om enthousiast te vertellen over wat we hier allemaal gaan doen, hopenlijk schatten ze zijn "condition" dan wat lichter in.
We weten a.s. dinsdag meer !!!!!!!!!!!!  :|

groet,

Annelies
 
Annelies, ik kreeg/krijg ook een WAO-uitkering, maar dat maakt geen lor uit. Uiteindelijk zijn de meeste kosten voor de staat, en daar wordt naar gekeken.

In mijn geval, om het maar even te verduidelijken, heb ik een brief van de hematoloog geregeld waarin stond dat mijn bloedstollingsafwijkingen onder controle waren d.m.v. medicijnen en daardoor de kans op een ander hartinfarct minimaal is.

Voel je de soothing strekking van zo'n statement? Die brief had ik de eerste keer niet. Een cardioloog die me had gezien had zogezegd uitroeptekens gezet bij die bloedstollingsafwijkingen en een negatief advies gegeven. Heeft 'ie me later ook nog rustig verteld ook - maar toen zag ik hem voor een herkeuring voor de WAO, dus waar 'ie eerst een 'pain' was, was hij nu een blessing. Tja,'t kan verkeren!

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Wees assertief, zou ik zeggen, zeg dat je, indien nodig, ook nog een positieve verklaring van een andere specialist kan krijgen, of whatever.

Succes joh!

Ireen.
 
Ok, goede tip Irene, ik zal tegen die tijd aan mijn huisarts
maar een briefje vragen waarop staat dat mijn bloeddruk
bij meerdere metingen goed is, maar dat ik 'last' heb
(stelt niks voor dus, maar is bij keuringen altijd vervelend)
white coat blood pressure heb.

Ik heb de afgelopen jaren de volgende opmerkingen gehad

- je moet yoga gaan doen, daar wordt je ontspannen van (nou nog ontspannnnnennnnneeeer en ik wordt vloeibaar en glij zo van de bank af.
- je moet aan de medicijnen hoor, dit is heel gevaarlijk (jaaaahaaa, tot 2 minuten na de keuring  :-D)

Ik weet dat het niets voorstelt hoor tegenover sommige echte dingen die anderen hebben, maar ok.

groetjes Miranda
 
Miranda,
Inderdaad niets ernstigs.... Maar tot je dat weet kan het wel vervelende gevolgen hebben. Ik heb 'het' ook (witte jassen syndroom). Tot twee keer toe heeft de huisarts me een bloeddruk apparaatje mee naar huis gegeven met de opdracht een week lang de bloeddruk 3 maal per dag te meten (ochtend, middag,avond). En inderdaad buiten wat wisselingen die heel normaal zijn niets aan de hand.

Je zal maar de pech hebben dat je een arts treft die gewoon meteen bloeddruk pillen gaat uitschrijven.. Dat zal ongetwijfeld voorgekomen zijn.

Affijn, er zijn er dus meer die een merkbaar witte jassen syndroom hebben..

Overigens, bij mijn meting voor de emigratie keuring was de druk slechts iets verhoogd, en nog binnen de aangegeven grenzen.
Perthpete
 
Heb destijds aan de keuringsarts gevraagd hoe het zat met MS patienten (ivm eventueel over laten komen van mijn ouders).....ivm hetzelfde: je neemt je eigen inkomen mee en sluit private healthinsurance af.
En het is (helaas) zo als Eerainuh zegt: ze kijken daar niet naar! Vind ik wel een beetje flauw (want welke kosten maak je dan eigenlijk nog?) en het is een immigrant met gegarandeerd inkomen!

Het ligt dan helemaal aan het oordeel van 1. de keuringsarts en daarna 2 de DIMIA artsen panel. Volgens mijn keuringsarts was het afhankelijk van de stabiliteit van de aandoening, maw de verwachting van mate waarin op medische wereld beroep moet worden gedaan.

Nou, vaag dus, en inderdaad helpen zoveel mogelijk positieve brieven, verklaringen en onderzoeken. en dan maar hopen!

Succes! We duimen voor jullie.

henriette
 
Inderdaad Henrïët, je zegt nog even in andere woorden wat ik ook zei: 'stabiliteit van de aandoening'. Ze willen graag in de toekomst kijken om in te schatten wat voor kostenpost je wordt.

En Tum, prima idee, om een brieffie van de GP mee te nemen. Óf je neemt een paar sterke Panadeïnes voor je gaat :), word je ook heel vloeibaar van :)

Overigens, Pete, je bedoelt toch niet dat je een keuringsarts zou tegenkomen die pillen gaat voorschrijven? Want dat doen ze niet. Misschien bedoelde je het anders. Daarbij is het altijd nog onze eigen keuze welke pillen we wel en niet slikken. Soms zijn de bijwerkingen erger dan de kwaal!

Cheers,

Ireen.
 
Ireen,

Nee hoor! Ik bedoelde niet een keuringsarts die pillen zou voorschrijven. Ik bedoel gewoon een huisarts. Mijn huisarts in NL heeft me ooit eens verteld dat er vroeger (Vroegûh) bij een meting van hoge bloeddruk heel snel pillen voorgeschreven werden, terwijl men tegenwoordig kijkt hoe het verloop van de bloeddruk over een dag (of week) is. Een bloeddruk die wisselend is (soms wat hoog, soms wat minder) wordt tegenwoordig niet als risico beschouwd, integendeel zelfs.
Perthpete
 
Weet iemand of er bij een medische test alleen gekeken wordt naar tuberculose en andrere ziektes. of wordt er ook naar lichamelijke handicaps gekeken. Ik mis namelijk een gedeelte van mijn hand :-o. Dit is voor mij, en mijn werk als kok geen belemmering. Kan je hier op afgekeurd worden of niet??

groet bas
 
Back
Top