Dingen waar je je eigenlijk niet mee bezig wilt houden!

[quote author=CJ link=topic=5492.msg69355#msg69355 date=1156827005]
Jaco, wat ik wel weet is dat als je private health insurance vanwege babies wil, dat je 'm optijd moet afsluiten (een jaar voor het kind geboren wordt of zo).

http://www.medibank.com.au/homepage/starting_family.asp?
[/quote]

Yep dat is bij ons ook. 1 jaar wachttijd voor grote dingen en 3 maanden wachttijd voor de kleinere dingen, tandarts, bril/ lenzen, physiotherapy etc
Wat me wel erg onduidelijk is, is dat private healt alleen voor in-hospital service is. Alles daar buiten gaat via medicare?? Weet iemand daar wat meer van:

Wij moeten namelijk naar een specialist voor Vanessa haar rug. In Adelaide private centre gebelt. Medicare dekt dan 80% en 20% zelf betalen ala 180AUD  :-o
Gelijk HCF gebelt  kreeg ik heel mooi verhaal over dat Private healt alleen voor in-hospital service is.. 
En ook gewoon 3 maaden wacht tijd bij de specialist :wall:
Nu gaan we maar gewoon naar een specialist in public hospital in pt Augusta.
3 weken wachttijd en medicare dekt alles :cheer:
Alhoewel ik moet er nog naar toe, misschien word ik nog verrast.... Credit card gaat iig mee  :|

Tja dit is een mooi land maar eg duur als je wat krijgt, medicijnen zelf betalen, iederen keer bij de huis arts 10AUD dokken voor de medicare gap.... Als je steeds voor controle moet tikt dat toch aardig aan.

http://www.hcf.com.au/
 
Hiya Bear!

Tja dit is een mooi land maar eg duur als je wat krijgt, medicijnen zelf betalen, iederen keer bij de huis arts 10AUD dokken voor de medicare gap.... Als je steeds voor controle moet tikt dat toch aardig aan.
Dan moet je op zoek naar een GP die aan "Bulk Billing" doet. Weet niet of dat kan daar in CP maar hier in Brisbane en omgeving kan dat nog steeds. Wij kunnen zonder bij betaling naar de GP, behalve dan op Zaterdag....dan wordt er wel de $10 Gap payment gevraagd.

Groetjes
Syl
 
Medicijnen:

Effe kijken of die vallen onder het PBS, dan betaal je maar een beetje
http://www.health.gov.au/internet/wcms/publishing.nsf/Content/Pharmaceutical+Benefits+Scheme+(PBS)-1
 
Bear,
Ik dacht toch dat je in NL ook iets van 25 euro (!) betaalde voor elke bezoek aan de huisarts, is het niet? Of is dat alleen voor particulieren?
 
Wat betreft het afsluiten van een private verzekering; ik ben in maart 30 jaren jong geworden en was dus (een paar weken voor het heugelijke feit) druk bezig om te beslissen, omdat ik ook had gehoord over de 2% die er ieder jaar bij zou komen op de kosten na je 30ste.

Maar heb ontdekt dat het beslismoment uit kunt stellen tot je 31ste. Tenminste de gehele tijd dat je 30 bent kunt je ook nog afsluiten (ik geloof zelfs tot de eerste in juli na je 31ste of zo, maar dat zou ik even op moeten zoeken).
Dus, dat ben ik aan het doen: uitstellen!  :-(

Nu vind ik wel dat ik goed veldonderzoek aan het doen ben m.b.v. dit topic, dus ben er wel een beetje mee bezig.

Voor alle mensen die erg twijfelen, wat ik al wel heb uitgevonden is dat - wil je niet de 2% levy betalen na je 30ste - je al met een hele simpele private verzekering die levy kunt ontduiken. Bijvoorbeeld een ambulance cover.

Je hoort inderdaad verhalen over private verzekering, dat je er eigenlijk alleen wat aan hebt bij niet acute ingrepen en bevalling (zo lijkt het). Als je het gaat om leven en dood, kom je met welke verzekering dan ook terecht in een public hospital, omdat ze daar die faciliteiten hebben.

Helaas raakte ik 'switched off' tijdens een verzekeringsverhaal van een collega. Maar het kwam er op neer dat je soms met een private verzekering allerlei zaken moet betalen terwijl ze met medicare gratis zijn. Misschien hebben we daar ook al wel wat voorbeelden van gehoord.

Maar ja, ik hou ook wel van zekerheid (op zijn Nederlands) en bevallen met dronken bezoekers wil ik niet  :-D

Ach, we vervolgen de tocht der verzekeringen!

Bedankt voor alle goede reacties, dit is echt leerzaam!

Jacobine
 
Hiya

Wij zijn al jaren alleen prive verzekerd voor de "extra's" zoals Tandarts, etc. voor al het overige gebruiken wij gewoon onze medicare card. Onze GP doet aan bulk billing en is een prima arts! Tijdens zwangerschappen ben ik begeleid door zowel GP als ziekenhuis "shared care" zoals ze dat hier noemen en dat was prima!! Zoals al eerder vermeld mag je keurig apart op een kamertje bevallen :-D en niet en-public in een openbare ruimte :) De verzorging was prima.
Verder zijn ook onze ervaringen op het emergency gebied met het ziekenhuis uitermate goed. Helaas hebben wij wat angstige situaties met onze jongste mee gemaakt maar van ambulance pick-up tot behandeling in het ziekenhuis en after care......alles was prima geregeld. Ook nu moeten wij nog een keer in de zoveel maanden naar een Neuroloog en dat gaat ook gewoon via Medicare.  De medicijnen moeten inderdaad gewoon betaald worden...echt vreemd is dat niet als je er over na denkt...het is maar wat je gewent bent.

Voor de ambulance ben je trouwens zowiezo (hier in QLD) gecovered! :up:

Groetjes
Syl
 
kijk is aan erg handig.

Bulk GP?
PBS medicijnen?
Wist ik niks van. Helaas hebben we hier 1 healtcare gebouwtje daar zitten 3 verschillenden GP's. Ik heb bij alle 3 gewoon moeten betalen.

Weer iets om te onthouden voor als we straks eenmaal geseteld zijn ergens in een echte stad :roll:.  Bulk arts dus...  oke :up:  :up:
tnx


oja..... Dat terwijl ik als zuinigen Hollander die doktors assistenten heb liggen ondervragen, over hoe en wat precies. Daarna nog is een keer het halve pharmacy gebouwtje verbouwt omdat ik 30AUD moest betalen :evil: :roll: :-D Hadden ze dus wel is mogen vertellen over bulk en PBS .... Kl**ten aroganten outback h*eren
$!@$#@$%!@%  :x :)   


:p :-D
 
Hee Bear, niet elke arts 'bulk bills'. Als 'ie dat wél doet, betekent dat jij ter plekke niets hoeft te betalen. Als 'ie dat níet doet (wat steeds meer voorkomt), betekent dat dat je het volle bedrag betaalt, maar... je kan dan je rekening insturen naar Medicare (of er langsgaan) en je krijgt de normale Medicare rebate terug. Komt er vaak op neer dat je plus minus de helft van je GP-bezoek terugkrijgt. En vooral met specialistenrekeningen scheelt het een slok op een borrel!

De medicijnen die we bij de pharmacist halen, daar betaal je automatisch (!) een basisbedrag voor, tenzij ze niet in het Medicare-schema zijn opgenomen. Dan kan je proberen nog iets terug te krijgen bij je private insurance.

Als je alle medicijnuitgaven optelt en je komt op 'slechts' AUD 960.10  in een jaar (jan-dec) dan krijg je vrijwel alles terug op de medicijnen die je vanaf dat moment koopt (je betaalt dan max. 4.70 per medicijn). Dat valt onder het PBS-safety net, waar je je online voor kan inschrijven. Moet je zeker doen dus. (Ik haal elk jaar die grens, en ik ben er zeker van dat ik voor m'n doktersbezoeken ook meer terug krijg na die 960 dollar grens, maar daar kan ik zo gauw niets over vinden).

Er zijn bijzonder weinig specialisten die bulk-billen (leuk woord zo), dus reken daar maar niet op. Dan moet je gewoon met je rekening (en receipt!!!!) naar Medicare/private insurance.

Nog even opgezocht: Every time you fill a prescription for a PBS medicine you receive a subsidy. From 1 January 2006, you pay up to $29.50* for most PBS medicines (dat is PER medicijn).

Voor veel meer info: http://www.medicareaustralia.gov.au/yourhealth/our_services/CoinHomepagePRD.htm Daar vind je ook de link om je in te schrijven.
 
haha ik snap de frustratie maar take it easy man, da's slecht voor je hart en dan kan je weer naar de pharmacy voor stress killers :evil:

voor de Belgen : ik betaal hier ook voor mijn dokters bezoek hoor
de "ziekenkas" komt tussen maar niet volledig
enkel bij bepaalde groepspraktijken (van de voorzorg: de rode kas) kan je nog geluk hebben en anders afdokken maar

huisbezoekje (omdat je van de diaree niet meer vooruit kan) dubbel en dik afdokken

medicijnen: hier is er tussenkomst maar voor gewonen medicijnen is dit niet bepaald fantastisch veel
generische middelen die zijn wel een stuk goedkper - maar dan moet je weer een arts vinden die ze wil voorschrijven
want die hebben allemaal hun "contacten" bij de parmaceutische firma's

jaja 't is hier een paradijs maar het begint toch langzaam zijn slagkracht te verliezen
over een jaar of dertig zal het niet veel anders zijn hier in Belgie en dan zit ik lekker in de zon met een fris pintje
 
En hoe zit dat met andere verzekeringen?  :? Hebben ze idd een soort van WA verzekering?  :? En hoe zit dat met overlijdens verzekering?  :? Ik zie namelijk alleen een levensverzekering. Heeft iemand hier meer info over??  :?

Kisses Tanne
 
misschien heb ik het niet goed gelezen en/of begrepen maar moet je je eigen medicijnen betalen? Ik ben diabeet en moet daarvoor dagelijks medicijnen slikken. Hoe zit het daarmee dan?
 
In de nu bijna 2 jaar dat ik hier in Oz woon heb ik al bij veel vrienden en kennissen hier gevraagd of men afwist van het bestaan van een WA -verzekering.
De Australiërs hier hadden er nog nooit van gehoord.
Sinds kort ben ik er achter dat het WA gedeelte in je inboedelverzekering zit.
Wij zijn bij Suncorps verzekerd. Onze "personal liability" is verzekerd voor 3 miljoen.
Dat betekent dat als mijn kind bijv. op straat met zijn bal een auto beschadigt, wij ervoor opdraaien, maar dat je het kunt verhalen op je inboedel verzekering.

Een hele geruststelling, want ik was behoorlijk ongerust.
Stel dat mijn kinderen bij andere mensen iets kapot maken, wat dan??????
   
 
Dus dan is de WA dekking onder de "contents insurance" en niet de "building insurance" ??
Jacobine
 
[quote author=Jaco link=topic=5492.msg71060#msg71060 date=1158233947]
Dus dan is de WA dekking onder de "contents insurance" en niet de "building insurance" ??
Jacobine
[/quote]

klopt
 
En hoe kan je je 'third party' dan regelen als je nog geen 'inboedelverzekering' hebt?

Thanks,

groetjes Miranda  :)
 
Back
Top