Emigratie na validatie visum nog even uitstellen... Hoe?

Matthijs

New Member
Hallo allemaal,

Toen het nog niet zo lekker liep en wij dachten dat onze rol zo'n beetje uitgespeeld was in Nederland, hebben we een skilled visum aangevraagd. Naar verwachting wordt het begin volgend jaar toegekend en zouden we dus kunnen vertrekken. Maar, inmiddels hebben we allebei een goede job en al willen we graag emigreren, het zou verstandig zijn nog een paar jaar te wachten. Meer ervaring opdoen, meer geld sparen om vervolgens met meer geld en een mooiere cv een betere start in Oz te maken. Maar... voor zover ik weet, moet je binnen vijf jaar nadat je het visum gevalideerd hebt minimaal twee jaar is Oz zijn geweest om definitief te mogen blijven. Klopt dit? En zijn er manieren je werkelijke emigratie na toekenning van het visum nog even - laten we zeggen vijf jaar - uit te stellen? Bijvoorbeeld door middel van een aparte procedure? Of een maas in de wet?

Greetz
Matt
 
Je moet inderdaad binnen 5 jaar (of was het dan al 4 jaar) nadat je je visum gevalideerd hebt je in Australie begeven en gaan wonen. Dus je zou zelfs op 1 dag voor het verstrijken van je laatste entry date nog binnen mogen komen. Echter, dan mag je 2 jaar lang niet meer naar het buitenland. Volgens mij kan je dan geen Resident Return Visa krijgen. Ik weet niet of je werkelijke emigratie uitgesteld kan worden. Ik denk het van niet, maar weet dat niet zeker. Maar ook al heb je hier een gouden baan waar je nog een aantal jaar wil blijven werken? Met die jaren wordt jezelf ook evenredig veel ouder en voor werkgevers in Oz. wellicht evenredig minder geschikt voor hun.
 
Wie weet hier nog meer van?

Is er iets veranderd?

Ik ga voor het skilled independant visum en na goedkeuring moet ik dus nog mijn flat verkopen en de praktische dingen regelen...
Hoeveel tijd heb ik hiervoor??

Ben wel nieuwsgierig....
 
Dat hangt af van wanneer je je medische keuring en VOG hebt ingestuurd. Beiden zijn 1 jaar geldig, dus de datum van het eerste document dat je indient bepaald waneer je uiterlijk in Oz moet zijn. Wij hebben onze medische keuring laten doen op 14-11-2006. Dus wij moeten voor 14-11-2007 voor de eerste keer in Oz zijn geweest........Stel nou dat je dat om wat voor rede niet redt, doan kan je "op vakantie" gaan naar Oz om je visum te valideren.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!!!

Gr Frank
 
en dan? Als je je visum hebt gevalideerd kan je dan weer terug naar NL? Hoe lang mag je dan wegblijven? Ik neem aan dat ik dat niet ga doen; maar je weet natuurlijk maar nooit. Een paar goede vrienden van me willen bijvoorbeeld gaan trouwen op het moment dat ik verwacht net een paar maandjes weg te zijn :S Handig  :roll:
 
Ben geen visum specialist maar volgens mij zit het zo: Op het visum zelf staat de uiterste inreisdatum, deze is exact 5 jaar na de datum van police check of medical (de eerste geldt).

Dus als je police op 1 oct 2006 doet, medicals op 1 nov 2006 en het visum wordt op 1 jan 2007 toegekend, dan moet je voor 1 oct 2007 een stempeltje halen in Australie. Dan mag je terug naar NL en moet je voor 1 oct 2011 weer in Aussie zijn. Als je nu weer naar het buitenland wilt dan heb je een RRV (return resident visa nodig) en dat wordt pas toegekend als je 2 jaar gewoond (en gewerkt?) hebt in Australie.
 
Het staat overigens allemaal in http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/968i.pdf

Het visum bestaat feitelijk uit twee delen, ik citeer:

1. A re-entry facility: This facility is normally valid for 5 years from the date of grant. This is the portion of your visa that will expire. Upon the so-called expiry date of your visa, this facility will cease to be valid. This means that if you travel out of Australia after the "Must not enter Australia after" date, you will lose your Australian permanent resident status. In order to avoid this, you should get an RRV if you wish to travel out of Australia (even for 1 day) after the expiry of your permanent visa. If you have already gotten an RRV once, your RRV functions the same way as your initial migrant visa, and will also have a re-entry facility.

2. Authority to remain indefinitely: This portion of your visa allows you to remain permanently or indefinitely in Australia, unless your visa is cancelled. There is no expiry of this portion so long as you remain in Australia. But once you exit Australia, you must ensure you have the authority to re-enter Australia (see the point above) before you can avail yourself to the authority to remain in Australia under this portion of your visa.

Het punt is dus niet of je dan Australie nog inkomt, maar eerder of je daarna nog return rechten hebt. Nadat jij twee jaar in Australie hebt gewoond kan je gewoon weer een RRV aanvragen. Onder bepaalde omstandigheden hoef je overigens niet aan die 2 jaar te voldoen, maar dan moet je wel "substantial and beneficial ties" hebben met australie. Het schijnt lastig maar niet onmogelijk te zijn om dit aan te tonen. Hier is overigens weinig informatie over te vinden. Dit moet je waarschijnlijk aan een goede Agent met ervaring rond RRVs vragen.
 
In principe, je krijgt het visum. Er staat bijvoorbeeld op:

Granted: 1 Juli 2007
Initial Entry by: 1 Dec 2007
Must not arrive after: 1 Juli 2012

In jullie geval zou ik dan (uitgaande van dit voorbeeld) zeggen, ga voor 1 december 2007 op vakantie naar Australie en kom weer terug naar Nederland om te werken. Dan zou je het beste voor 1 Juli 2010 naar Australie kunnen gaan om in aanmerking te komen voor een RRV. Wellicht is het mogelijk dat je voor 1 Juli 2012 naar Australie toe gaat en er dan minimaal 2 jaar verblijft voordat je naar het buitenland gaat, zeker weet ik het echter niet.
 
[quote author=Maluka link=topic=5732.msg72350#msg72350 date=1159724148]
Je moet inderdaad binnen 5 jaar (of was het dan al 4 jaar) nadat je je visum gevalideerd hebt je in Australie begeven en gaan wonen. Dus je zou zelfs op 1 dag voor het verstrijken van je laatste entry date nog binnen mogen komen. Echter, dan mag je 2 jaar lang niet meer naar het buitenland. Volgens mij kan je dan geen Resident Return Visa krijgen. Ik weet niet of je werkelijke emigratie uitgesteld kan worden. Ik denk het van niet, maar weet dat niet zeker. Maar ook al heb je hier een gouden baan waar je nog een aantal jaar wil blijven werken? Met die jaren wordt jezelf ook evenredig veel ouder en voor werkgevers in Oz. wellicht evenredig minder geschikt voor hun.
[/quote]

En ook niet vergeten, dat je normaal gesproken dan dus het land niet meer uit kan omdat je
dan niet meer aan die 2 jaar eis voldoet. Héééél vervelend als je opeens door een onvoorzien
iets (vul zelf maar in) toch naar Nederland moet. Dus hou wat marge aan en kom bijvoorbeeld
1 juli 2009, dan heb je wat ruimte over. Maar dat is voor iedereen een persoonlijke afweging.
 
[quote author=tum link=topic=5732.msg84254#msg84254 date=1173866882]
[En ook niet vergeten, dat je normaal gesproken dan dus het land niet meer uit kan omdat je
dan niet meer aan die 2 jaar eis voldoet. Héééél vervelend als je opeens door een onvoorzien
iets (vul zelf maar in) toch naar Nederland moet. [/quote]

Zonder nu alles weer te willen ontkrachten, maar er is wel een 3 maanden "nood" RRV te krijgen als er bijvoorbeeld iemand in NL zou zijn overleden.

Anyway, pas er mee op want het zou zonde zijn als je op zo'n manier het land niet meer in kan.
 
Toeristenvisums - illegaal verblijven in het land - je hebt al werk en een huis enz.. of nog beter, een eigen bedrijf. Ja, zo gebeurt het denk ik in de praktijk.

Het lijkt me echter geen prettig gevoel om als illegaal in een land te leven. In Nederland zijn ze misschien nog wel een beetje soepel. Australie lijkt mij daar echter absoluut geen land voor. Waar ik overigens wel blij om ben.
 
[quote author=hawk link=topic=5732.msg84270#msg84270 date=1173870961]
- illegaal verblijven in het land - [/quote]

Hawk, hoe bedoel je dit? Zolang je een skilled independent visum hebt en je bent in Australie ben je niet illegaal, het verblijfsgedeelte op dat type visum verloopt niet.

Wat natuurlijk wel zo is, is dat als je een touristenvisum aanvraagt je skilled visum automatisch vervalt en als je dan nog in australie blijft na het verlopen van je touristenvisum dan ben je illegaal en dat is inderdaad niet slim in Australie...Je krijgt dan volgens mij een onvrijwillig verblijf aangeboden op een ongedefinieerde plek in ACT (of was het de Northern Territory?).
 
Ik bedoelde het eigenlijk dat als je Skilled Independent visum was verlopen na 5 jaar en je nog geen 2 jaar in Australie hebt gewoont (dus niet in aanmerking komt voor een RRV) maar toch plotsklaps naar het buitenland moet, je dan een probleem hebt. Het zou dan kunnen gebeuren dat je Australie niet meer in komt omdat je visum niet meer geldig is.

Dan zou je wellicht op een toeristenvisum het land in kunnen komen. Maar dan ben je wel als illegaal aan het werk. En dan maar afwachten hoe je werkgever daarop reageert als hij erachter komt.
 
Klopt, behalve dan dat:

A three-month RRV may be granted to persons who don't yet qualify for a five-year RRV but have strong reasons to go overseas, such as the severe illness of a family member. Applicants must have spent at least one day in Australia in the last five years as a permanent resident, and have compelling and compassionate reasons for departing Australia.

Dit is dus geen touristenvisum... Anyway, ik dwaal af. Ik denk dat Matthijs inmiddels zijn antwoord al heeft  :up:
 
Fijn dat er een noodoplossing is, maar
als je die kan voorkomen is het een
stuk makkelijker. Bedankt voor je post
EandE  :up:
 
Back
Top