employer sponsored -> labour agreements (LA)

FOL

Fristi-specialist
XPdite Sponsor
Ik ken wat mensen die contacten hebben (o.a. familie, niet mijn familie) in Australie. Nu zat ik eens te kijken naar verschillende soorten visums en skilled independent, lijkt tegen te vallen, vanwege gebrek aan werkervaring.

Echter  employer sponsored migration, ziet er misschien nog hoopvol uit. Ik heb al op dit forum gezocht, maar niks kunnen vinden van mensen die via de categorie 'Labour Agreements' ( LA ) vertrekken.

Iemand ervaring? er staat niks over werkervaring in.... Moet dat opgenomen worden in de labour agreement tussen het bedrijf en de staat?
Hoe moeilijk is het voor een bedrijf in Australie, om tot een goede _niet te strenge_ (ik moet er wel aan voldoen ;p) overeenkomst te komen? komt het onderhand uiteindelijk op neer dat een bedrijf alleen jobs die op de MODL staan, onder de labour agreements kunnen laten vallen...of hoe breed moet ik zulke affspraken zien?
 
Nog een kickje dan, omdast de labour party in Engeland op hun flikker heeft gehad...

(oke oke, er is weinig verband, maar ik moest toch iets zeggen ;))
 
ben via het internet op zoek geweest naar bedrijven die mij wilden sponsoren en heb diverse mails verstuurd
Nu gebeurt het in nederland vaak dat je helemaal niets hoort van een bedrijf na een sollicitatie maar ik geen 1
reactie teruggekregen. Bedrijven daar willen ondanks een personeelstekort liever iemand met een visum. Het maakt dan niet uit waar die vandaan komt. Mijn zus en zwager wonen in Brissie en vertelde mij dat het hun net zo vergaan was, eerst hoor je niets en dan na een half jaar komt er ineens een reactie.
Ik bedoel te zeggen dat het niet makkelijk is om vanuit nederland een bedrijf in australie te vinden die je kan sponsoren
 
Dank je voor je reactie Hans. Erg nuttige informatie! Zal ik zeker in mijn achterhoofd houden  :up:
Alleen ik ken al wat mensen met connecties in Australie die me er eventueel bij kunnen helpen. Ik vraag me alleen af hoe het zit als een bedrijf wil meewerken, om tot een acceptabele LA te komen, want dat is een overeenkomst tussen staat en bedrijf :)

edit: het is alweer een maandje geleden dat ik dit vroeg. Nu weet ik niet meer of je meteen het land moet verlaten als je ontslag neemt/ontslagen wordt...Als dat zo is, is dit hele gebeuren sowieso geen optie  :)
 
Back
Top