enkele dringende vragen

njusha

Member
:evil:
hallo , héél tof forum en de groeten iedereen .
Even voorstellen : mijn man , ik en onze 3 kinderen hebben op dit moment een eigen horeca zaak in Belgie.Tom (mijn man ) is vroeger al 2 maal op reis geweest bij vrienden in Sarina.M.a.g. 12 jaar later heeft hij mijn kop even zot gekregen over Australie als hij.Dus hebben we na enkele jaren van twijfelen beslist om DE grote stap te wagen en hier alles achter te laten en binnen dit en 2 jaar te vertrekken.De kinderen zijn nu nog jong ( 10 jaar , 6 jaar en 9 maand) en gaan volgens mij weinig last er van ondervinden .Tenzij de oudste ,maar we hebben haar al van kleinsaf op de hoogte gehouden dat we niet in Belgie blijven wonen.
Mijn moeder daarentegen ziet het helemaal niet zitten , zoooooo veeerr!!!
Nu heb ik enkele vraagjes aan jullie : 1 ) Wat is de beste manier (financieel) om een visum in te dienen?
                                                            2 ) Wat kost ongeveer een kleine container voor wat huisraad mee te nemen ?
                                                            3 ) Zijn we echt gek ?

We hebben beslist de zaak hier binnenkort op overlaten te zetten en in Adelaide een restaurantje te beginnen . Mijn man is chef kok    :Cooking: dus dat voordeel hebben we .

groetjes en tot hoors :later:
 
Eerst een belangrijke vraag ( :wink: ): welke keuken kookt Tom? Wij wonen in Adelaide en wat lekkers is altijd welkom. We hebben overigens al een echt Belgisch cafe/restaurant (http://www.oostende.com.au/.

Vragen 1 en 2 kan ik wat lastig beantwoorden. Maar op 3 is natuurlijk het antwoord NEE. Dat jullie een droom hebben en die waar durven te maken is juist geweldig. De rest is gek dat ze niet doen wat ze willen doen, je leeft maar een keer ("een tweede keer is nog steeds niet bewezen", Youp van 't Hek). Hoewel, er zijn er natuurlijk genoeg die ook blij zijn waar ze zitten, maar er zijn er ook genoeg die niet gaan om allerlei redenen.

succes!
 
Hi welkom!

Hm, heb ook niet veel zinnigs te vermelden over vraag 1 & 2  :-D en daar wil je waarschijnlijk het liefste antwoord op krijgen! Maar vraag 3.........ja, hartstikke gek! Gek dat jullie het niet eerde gedaan hebben :up:

En hey als je Chef kok bent dan is the world your oyster! Werk genoeg in de horeca hier. Wij runnen de catering op een golf club op het moment (mijn hubbie is ook Chef) maar ooit, ooit lijkt ons een klein bistro achtig / B&B gebeuren ons wel wat up north.

Veel plezier op dit forum

Groetjes
Syl (Brisbane)
 
Hoi,

Hartstikke goed om de stap te wagen. Heb je inmiddels al adresjes in Belgie om je te laten voorlichten. Wij zijn een nederlands stel dat al geruime tijd te gast is in het bourgondische Belgie en wonen hier ook met plezier. Maar het weer zit niet altijd mee.

Marie-Louise/Jules
 
1) Aangezien je man chefkok is lijkt mij voor jullie een skilled independent visa de beste optie, de kosten zijn vooral afhankelijk van je persoonlijke situatie en wat je dan allemaal voor je visum moet regelen.
2) afh van wat je allemaaal meeneemt, tel maar op een bedrag van tussen de 2500-5000 euro
3) Nee, helemaal niet!
 
:evil:Thanks voor die toffe reacties (en zo vlug al ).
Welke keuken Tom kan : Hij heeft eerst zijn stage in het "Scholteshof in Hasselt gedaan (een 3* zaak) maar aan dat dikke nekke gedoe heb je eigenlijk niet veel meer .de beste restaurants hier in Belgie zijn met uitsterven bedreigt omdat vadertje staat héél veel opeist van je inkomsten .Daarna was hij sous - chef (aan 18 jaar)in een klein restaurantje rond het Brusselse .
Toen we elkaar leerden kennen hebben zijn ouders het lumineuze  :wall:idee gehad om een restaurant zogezegt voor ons te openen in centrum van Brugge (200 zitplaatsen ) ZOT!!!
We zijn dus bij wijze van spreken er in gesmeten geweest.Na 8 jaar en een beetje spaar centen verder , hebben we de knoop doorgehakt en zijn we een klein zaakje begonnen .een eet-café.
Maar stilaan is de kriebel er terug en weten we dat we niet in de watten zijn gelegt voor een café en zijn we terug beginnen denken aan Australie en een restaurant.We denken aan een combinatie van Zuid - Franse keuken en inrichting vermengt met de Australische gewoonte : barbecue.Het hoeft zeker niet groot te zijn , want dat wordt na een tijdje bandwerk (hebben we in Brugge gezien en ondervonden )
Waarom niet vroeger geemigreerd? Omdat Tom opkijkt naar al dat papierwerk en we ook eerst op onze eigen benen moesten leren staan ,ook qua levenservaring.Ik denk moesten we er vroeger aan begonnen zijn dat we met hangende pootjes terug naar Belgie zouden zijn gekomen .En dat gunnen we de familie niet .Dus dit is zowat de redenen.Nu moet ik gaan want het de zaak moet open en het is hier zogezegt zomer ;16 graden :cold:

grotjes
 
Inderdaat je kan gaan voor independet skilled visa. Maar als ik het goed begrijp hebben jullie dus een eigen bedrijf. Waar je man chef kok is. Dat kan dan helaas weer een klein probleem zijn want als bezitter van een eigen bedrijf moet je weer voor een ander type visa gaan en niet op een independet skilled visa. Maar dat kan iemand anders weer beter uit leggen denk ik.
 
Ik hoop dat het allemaal lukt, want nog een goede kok in australie is nooit weg.  Heerlijk 't Franse keuken!

Jullie zijn zeker niet gek want australie is een geweldige land, ik kan het weten!  Maar ik heb geen oogkleppen op en weet ook wel dat er overal wat is. 

Wij gaan Euro 2,500 betalen voor een container maar gaan het zelf allemaal inpakken om de kosten te besparen. Over 't visum ben ik niet erg op de hoogte omdat ik op een spouse visum ga.

Sterkte!
 
oké , ben dus begonnen met het uitprinten van skilled visa .Wat een boterham !!!
We denken dat we maar beter eerst naar de ambasade gaan voor een woordje uitleg of naar een bijeenkomst in Belgie voor mensen die naar Australie emigreren .Hopelijk vind ik er iets over .Ik weet dat een in Brugge een Aussie shop was en hoop dat die er nog is .Die mensen organiseerde dat .En natuurlijk dankzij dit forum ben ik al véél meer te weten gekomen dan 5 jaar geleden .
Tom ziet het eindelijk zitten om te gaan , hij had zelfs geen moeite met het 28 pagina tellende aanvraagformulier .Alleen die afkortingen en die antwoorden op uw studies .Hier in Belgie is dat totaal anders .
Oh ja een tip voor goede Bourgondische keuken : Toen wij nog in Brugge zaten was er een héél gezellig restaurantje in de Dweertstraat "De Bon Vivant" .Dat is het soort zaak die Tom en ik in Australie willen opstarten.De zaak in Brugge is over genomen enkele jaren geleden maar ik denk dat de nieuwe uitbaters het oorspronkelijke idee trouw zijn gebleven .
Groetjes !!!! :-D
 
Hallo ,
Ben nu bezig met een emigratie bureau aan het zoeken dat meevalt qwa prijs en ben op "Move 2 Australia " gekomen .Heeft iemand daar goede ervaringen mee .We gaan voor een Business visa en ze zeggen dat dit 18 tot 24 maanden kan duren en de kost is ongeveer € 5000 .Valt dit mee of is dit duur , want ik heb er geen idee van .
Alvast aan iedereen de groeten  :wink:
Njusha
 
Volgens mij moet een skilled independent visum als chefkok wel sneller en goedkoper te krijgen zijn dan dat business visum, zelfs als je een bureau gebruikt.
Als eigen baas kun je wel degelijk een skilled independent visum aanvragen, het enige lastige is natuurlijk de referenties. Ik weet niet precies hoe je dat moet aanpakken, maar een goed migratiebureau moet je dat wel kunnen vertellen. Als je ervoor kiest een migratiebureau in te schakelen, wat in jullie geval misschien wel zo verstandig is, is het aan te raden goed rond te kijken en offertes te vragen. Twee goede bureaus die hier en op britishexpats.com vaak aangeraden worden, zijn www.gomatilda.com en www.austimmigration.com.au . En onder de Links bovenaan deze site kun je er waarschijnlijk nog wel meer vinden.
 
Als je als zelfstandige een skilled visum aanvraagd moet je zelf een brief schrijven, de "referentie" dus, en je moet verklaringen van klanten en leveranciers meesturen, uittreksel KvK, accountantsverklaring, lidmaatschap branchevereniging bewijs  etc.

Dit is in ieder geval bij de TRA het geval, zal bij andere ass. afdelingen niet veel anders zijn denk ik.
Dus het kan prima, een Businessvisum is veel gecompliceerder en je moet nog een hoop geld meebrengen ook...
 
Volgens mij is in jouw geval idd een skilled independent visum de goedkoopste en snelste manier om het te regelen, tis niet zo dat je voor een skilled independent visum niets hoeft te doen, maar het is minder complex en minder duur !
 
Is move 2 Australia niet van Rob Breumelhof?  Deze is volgens mij aktief op deze website onder het SA gedeelte.

Kan er helemaal naast zitten hoor!
 
Wij zijn bezig met een skilled independant visum, welke mijn vriend aanvraagt. Hij is kok, en op dit moment staat het beroep 'cook' en het beroep 'chef' op de (huppeldepup, ben het even kwijt)-lijst waarmee je 15 extra punten krijgt. Afhankelijk van opleiding en ervaring natuurlijk, onze TRA-aanvraag ( beroepserkenning) gaat binnenkort de deur uit, hiervoor moest wel en hoop papier tevoorschijn worden gehaald mbt Dirk's opleiding en zijn 8 jaar aan ervaring. Denk ook aan bv. werkgeversverklaringen in het engels van oude werkgevers en oude studiegidsen waarin staat beschreven wat je tijdens je opleiding precies leerde. Maar misschien heb je op deze manier wel snel je punten binnen en kun je daarmee het snelst in Australie zijn.

Succes!
Aukje.
 
Allemaal bedankt voor de reacties .Wij gaan in September met heel de poespas beginnen en (daar we als zelfstandige maar 1 dag vrij zijn ) gaan een imigratiebureau aanspreken .Hopelijk is het geen tegenvaller zoals bij sommige onder jullie .Het probleem is dat ik niet weet met welke tijd ik moet rekening houden vanaf het begin , tot het verkrijgen van het visum .Is dat 1 jaar of eerder 2 jaar ,omdat we onze zaak ook nog op overlaten moeten zetten en heb geen zin om zonder het geld van de zaak de oversteek te maken .We zouden dus op Tom zijn diploma naar daar gaan , moet ik dan ook een IELTS test afleggen (ben wel goed in Engels , maar niet zoals Tom da's al een halve Aussie als je hem hoort)?We zijn van plan om rond februari naar Perth te gaan en kijken welke horecazaaken er zijn en wat er nog niet is .Een halve werk /zoek vakantie .
Groetjes
 
Hi!

Harstikke leuk dat jullie naar Oz willen! Enne, voor ALLE info over een visum: www.emigratie.nl. Dit is het kantoor van BUYSSE en dat is DE specialist voor OZ visa! Suc6!!  :up:
 
hoi!

Leuk dat er zoveel reclame wordt gemaakt voor Buysse, maar er zijn echt nog meer DE australie specialisten.

Voordat jullie in zee gaan met iemand, via de zoekfunctie op het forum staan een aantal topics over emigratie buro's. Zo hebben veel mensen ook goede ervaringen met George Lombard, SMCA en TIG.........

Succes met alles!

Gr. Sab
 
hallo, na veel informeren en rondvragen , aan enkele mensen die al in Australie zijn , hebben we beslist de knoop door te hakken .We gaan dus in zee met een emigratiebureau (hetwelke doet er niet toe).We hebben diverse prijzen vergeleken en ook de vriendelijkheid .We willen niet graag een nummer zijn en ook zo behandeld worden .Deze mensen hebben onze kansen eerlijk ingeschat en het telefoongesprek  daarna was ook heel vriendelijk.Vele gaan misschien niet met mij akkoord ,maar ik vind een eerste indruk heel belangrijk.
Wij komen dus aan een totaal van 130 punten ,wat niet slecht is denk ik .Op dit moment is het nog wat te druk in de zaak om alle papieren voor de TRA op te vragen ,dus hebben we beslist om nog 1 maandje te wachten .eens alles goed uitrekenen .Aan onze ouders vragen of ze geen vertaler en notaris kennen die heel die papierwinkel willen doen voor een vriendenprijsje(of ze ons gaan helpen is een andere koek ,aangezien ze denken dat we met lucht bezig zijn ) :-oMaar ja ,dat zal wel beteren hoop ik.
En dan gaat de molen aan het draaien .Het toffe eraan is dat de droom van 10 j geleden stilaan werkelijkheid aan het worden is . :lol:
Maar nu moeten we nog even geduld hebben en dan eind september :go !!
Groetjes 
 
Back
Top