Oké, omdat je zo aandringt :grin:
Meatpies:
Nodig:
bladerdeeg
30 gram boter of margarine
2 gesneden uien
900 gram runder gehakt
kwart kopje Worchestersauce
kwart kopje ketjap
2 blokjes maggie
250 ml water
2 eetlepels bloem
2 eetlepels water extra
Verhit de boter/margarine in een pan, voeg de uien toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe. Dit rul bakken. Voeg de sauzen, maggieblokjes en water toe, en laat dit koken. Laat het 20 minuten sudderen. Meng de bloem en water samen en voeg dit aan de saus toe. Roer tot het kookt en indikt. Laat het afkoelen.
Ik heb een siliconen pasteivorm, waar ik de bladerdeeg ik leg. Het kan ook met die aluminium bakjes. Deze vul je met het gehakt mengsel en leg er een bladerdeeg dekseltje op. Dit wel doorprikken en vastmaken (met wat water plakt het prima aan elkaar). De bovenkant nog even besmeren met wat eigeel voor het kleurtje.
Ik weet zo niet meer hoe lang ik het in de oven doe, maar ik dacht dat het ongeveer 20 minuten op 200 graden is. Regelmatig checken is de beste oplossing.
Mijn tante heeft vergeten erbij te zetten hoe lang het moet, dus heb ik dat maar zelf uitgevonden.
Wij zijn er hier gek op, al vind ik het wel weer even een werkje. Maar ze zijn wel heeeeeeerlijk!!!