Even Voorstellen - Rajiv & Veronika

PEACC91

New Member
Good morning allemaal,

Mijn naam is Rajiv en mijn Australië verhaal begon 11 jaar geleden toen ik stage mocht lopen in Brisbane, zo ongeveer naast de lagoon. Wat een ervaring was dat voor een toenmalig 18 jarige jongen. Ik werd vrij snel verliefd op de mix van een Westerse leefstijl en de 'no worries mate' cultuur. Al 11 jaar wil ik terug, maar daar komen dan relaties, banen en studies tussendoor. Sindsdien ben ik een keer terug geweest om te roadtrippen van MLB -> SYD -> BNE, en nog maar eens van BNE -> SYD -> MLB. I know, erg innovatief.

Op die laatste roadtrip ging ik samen met mijn vriendin Veronika met een campervan door de wildernis. Zij was altijd al nieuwsgierig naar Australië en ook zij was op slag verkocht om dezelfde redenen als ik was. Die trip was precies tussen de bosbranden van begin 2020 en de Corona uitbreek. Op de laatste dag hadden wij besloten dat wij naar AUS wilde verhuizen, maar toen wij terug vlogen via Hong Kong, kregen wij voor het eerst te maken kregen met maskers, en thermometers in de vorm van een pistool die je dan op je voorhoofd krijgt geplaatst (waarom een pistool vorm?). De wens om meteen actie te ondernemen en een verhuizing in gang te zetten werd opeens een stuk moeilijker.

Enfin, ik wil 11 jaar terug en nu willen wij samen anderhalf jaar terug. In alle eerlijkheid zien wij door alle bomen (a.k.a. visa) het bos niet meer, en merk ik dat duidelijkheid omtrent COVID ver te zoeken is. De boodschap lijkt vooralsnog: stay away for the time being. Wij wachten dus rustig af tot het moment.

Groetjes,
Rajiv en Veronika
 
Hoi en welkom!
Dus nu bijna 30 dus in principe nog genoeg tijd om het waar te maken, dat is alvast een goede start 😉
Kan je misschien iets meer zeggen over hoe je zelf dacht aan een visa te geraken, wat waren je/jullie studies, werkervaring etcetera? Dat maakt het voor iedereen hier makkelijker om wat meer bomen en minder bos te zien.
 
Hooi!

Over Covid kan niemand wat zeggen, behalve dat zelfs in Australia de vaccinatiegraad toeneemt, en de regeringen echt wel plannen hebben om de grenzen weer te openen. Er wordt nu medio 2022 geroepen, en zelfs als dat niet realistisch is, dan is het toch wel redelijk dichtbij. Het visatraject vraagt veel voorbereiding en doorlooptijden. Dus waarom zou je wachten op Het Moment dat niemand weet? Ga lekker aan de slag met de visumuitzoekerij en de voorpret. Niet geschoten is altijd mis.

Je zou bij een van de visumbureaus een gratis voorlopige visacheck (kansberekening) kunnen doen, dan heb je al een idee of je/je partner/allebei ueberhaupt wel in aanmerking komt voor een visum. Hier is er een, maar zij zijn lang niet de enige:


En je kunt je gaan ingraven op de website van Home Affairs (BiZa van Australia) om te checken voor welk type visum je in aanmerking zou kunnen komen.


Have fun, en welkom.
 
Welkom, en zoals @Emulate alnzei; laat je niet afleiden door Covid.
1. Visa trajecten duren lang. Tegen de tijd dat je goed en wel de uitnodiging hebt, ziet de wereld er heel anders uit.
2. Covid of geen Covid. Je kunt gewoon een aanvraag gaan starten. Zie 1 ;)

Zoals Steve ook al zei; wat is je opleiding, achtergrond (of die van je vriendin) Met die info kun je (we) al gaan kijken wat de mogelijkheden zijn.

Later!
 
Hi everyone, thank you for your warm welcome and suggestions.

We both have an MSc. in Organizational Psychology. I worked for 3.5 years as an IT Account Manager and recently started working as a Change Consultant. Veronika has been working as a Recruiter for the past 4 years and now as a Sourcing Specialist. We dived into the depths on a random Sunday afternoon and saw that we were eligible for certain Skilled professions.

At the moment we are a bit in doubt. We could both apply for a Skilled visa, but Veronika has a full remote job with her current employer being a global organisation. The company is also based in Sydney, so that's a likely opening for her. However, we are not registered partners, so we expect a risk in that - that she will get a visa through employer and I would not be able to come along. That would be, in her words, "a very bad situation".

Good to hear that Corona doesn't necessarily have to be a showstopper. Such a free visa check therefore sounds good; I'm going after that.

PS: I have a Dutch passport, she a Slovakian one. I also dare not say whether passport 'strength' plays a role in this story.
 
Last edited:
Registreren als partners is altijd een goed idee, dan krijg je geen gedonder als je samen op 1 visum als familie wil meekomen. Het is niet zo'n heisa en duur als trouwen (en scheiding is ook makkelijker) maar een NL registered partnership heeft wel dezelfde status in AUS. Het is dus niet zozeer verplicht, maar het maakt de bewijslast in je visumprocedure makkelijker en sneller. Overigens erkent WA geen registered partnership, maar dat is alleen van belang als je daar terecht zou komen i.g.v. huizen kopen en zo. Het visum zelf is federal.

Slowakije is deel van de EU en Schengen en kwalificeert als A-land voor Australia, net als NL dat is. Volgens Foreign Affairs:


En als je alleen een Slovaaks paspoort hebt, hier wat details (is dus niet veel anders dan met een NL paspoort).

 
Last edited:
Nou daarmee verdrievoudigd het aantal Organisatie Psychologen hier 😂😂😂

Mijn vriendin heeft ook een Master in Organisatie Psychologie, what are the odds!

Het is een beroep/studie die hier niet bestaat en in die zin niet echt openingen biedt (indertijd, 9 jaar geleden, dat is wellicht nu anders)

Ze heeft het visum uiteindelijk binnen gehengeld op andere skills zeg maar en niet als organisatie psycholoog (het MSc telt wel voor punten)

Ik ben maar gewoon mee gehobbeld als partner. We hadden geen geregistreerd partnerschap. Maar konden aantonen dat we in een serieuze relatie waren door middel van ander bewijs zoals gezamenlijke rekening enz.

Vraag maar raak voor een knaak, er zit best wel wat kennis hier.
 
Hi all,

Een wat latere reply. Een geregistreerd partnerschap is iets wat wij nu overwegen. Heel fijn om te weten dat dit ook in AUS geldt; I didn't know. En wat jij (@afterbang) zegt is ongetwijfeld ook een optie, maar we weten inmiddels wel dat we elkaar leuk genoeg vinden om die stap te wagen so why not. Misschien kunnen we zo samen Australische organisatie wat gezonder maken haha.

Er zullen ongetwijfeld meer vragen langskomen, dus ik weet jullie te vinden! Dank :)
 
Welkom op het forum en wat spannend voor jullie om naar de mogelijkheden te kijken om naar Australië te verhuizen.

Naar mijn wetens geeft een geregistreed partnerschap je niet veel extra zekerheid. In Australië werken ze met de term De Facto partner, wat je automatisch bent als je langere tijd een relatie hebt en samenleeft (twee jaar en meer is een beetje de vuistregel). De Facto partners mogen mee op een skilled of temp working visa.

In ieder geval succes!
 
Yup, geregistreerd partnerschap voegt niets/niet veel toe hier ;)
Wij hebben visa, bank rekeningen, huizen gekocht samen en zijn niet geregistreerd partner.
Dus als je je wilt registreren in NL doe het vooral, maar verder brengt het je niet veel naar mijn weten.
Bankrekening samen in NL waar dingen van betaald worden is net zo waardevol.
 
Yup, geregistreerd partnerschap voegt niets/niet veel toe hier ;)
Wij hebben visa, bank rekeningen, huizen gekocht samen en zijn niet geregistreerd partner.
Dus als je je wilt registreren in NL doe het vooral, maar verder brengt het je niet veel naar mijn weten.
Bankrekening samen in NL waar dingen van betaald worden is net zo waardevol.
Bij ons precies hetzelfde. Als je ook een uittreksel uit het bevolkingsregister hebt, kan je verder ook aantonen hoe lang je al een gemeenschappelijke huishouding hebt/samenwoont op 1 adres.
 
Nee, geregistreerd partnerschap heeft niets met zekerheid te maken bij skilled visa. Het kan alleen tijd schelen als je de bewijsvoering rond moet krijgen. Het is niet verplicht. In de familyvisaprocedure is het een ander verhaal, die worden redelijk veel geweigerd of vertraagd als je de bewijsvoering van je de facto relatie niet rond krijgt. Home Affairs vist er de schijnhuwelijken en mail order partners uit.
 
  • Like
Reactions: tum
Nee, geregistreerd partnerschap heeft niets met zekerheid te maken bij skilled visa. Het kan alleen tijd schelen als je de bewijsvoering rond moet krijgen. Het is niet verplicht. In de familyvisaprocedure is het een ander verhaal, die worden redelijk veel geweigerd of vertraagd als je de bewijsvoering van je de facto relatie niet rond krijgt. Home Affairs vist er de schijnhuwelijken en mail order partners uit.
Klopt wel, dat wij heel veel bewijs hebben opgestuurd in 2005/2006, voor ons Permanent Visum Foto’s van vakanties waar we beiden in stonden, bankrekeningen, elektriciteit, telefoon, brieven (toen nog wel 🤣) die aan ons gestuurd waren. Alles met hetzelfde adres ook. Hoe het zit met de familyvisaprocedure weet ik niet. Onze zoon en ik liftten gewoon mee op het Permanent Visum, wel beide ook een Medical en ik ook IELTS, maar met een veel lagere benodigde score.
 
Back
Top