extra medische checks

jenm

Member
hai,
weet iemand of het voorkomt dat de australische arts extra opnderzoek nodig acht als er op de longfoto hier is afwijkends gevonden MAAR dat na grondig onderzoek alles OK is gegeven??

De longarts hier heeft een nette uitgebreide brief in engels opgesteld dat alles echt 100% OK is maar komt het alsnog voor dat de arts daar toch iets extra's wil zien? Heeft iemanmd daar mee te maken gehad?

En..iets geheel anders, kan je je skilled visa ook afwachten in australie zelf??

Jaaa we komen ietwat in tijdnood vanwege dat vlekje op die longfoto..vandaar deze vragen.
Alvast bedankt! groeten
 
Ik heb er zelf geen ervaring mee maar volgens mij gaan de Kallies jullie meer kunnen vertellen.
Veel succes!

groetjes,

An
 
Als je met de Australische arts iemand van de HSA bedoeld dan hebben wij daar wel ervaring mee. In het kort: de cardioloog in NL heeft voor mijn man een brief opgesteld betreffende zijn medische conditie (hart). Ondanks de positieve prognose wilde de arts van de HSA dat hij een cardioloog in OZ bezocht voor een recent uitgebreid onderzoek.
Ze vroegen specifiek om een stress-test en een echo cardiologram + volledig medical report.
Vooral hart- en longafwijkingen kunnen in de toekomst aardig in de papieren lopen, vandaar dat er vaak om extra's checks gevraagd wordt.

Het maakt dan niet uit of je in NL bent of al in OZ, je kunt niet anders doen dan zo snel mogelijk een afspraak met een medisch specialist maken. 

Op je andere vraag heb ik geen antwoord.

groet

Annelies
 
beste Annelies,
bedankt voor je antwoord. Maar dat extra onderzoek in australie stond dus het verkrijgen van het visum niet in de weg? Je kon er gewoon naar toe en toen hebben jullie daar die onderzoeken moeten doen? Of moest je soms 'even' heen en weer voor die onderzoeken?
groetjes, Marieke
 
[quote author=jenm link=topic=7351.msg94666#msg94666 date=1183992913]
ps. HSA zegt me (nog) niets???
[/quote]

HSA = Health Services Australia Ltd = door de overheid in het leven geroepen organisatie die allerlei health services verleent (keuringen enz.) zie deze link.
 
Hoi Marieke

Ik begrijp dat je nog in Nederland bent en dat daar het is ontdekt. Ik moest ook extra onderzoeken doen, alleen voor andere dingen. Nu je longarts een brief heeft gestuurd zal je moeten afwachten of het nu OKE is vanuit Australie.

Succes
Erna
 
[quote author=jenm link=topic=7351.msg94665#msg94665 date=1183992880]
beste Annelies,
bedankt voor je antwoord. Maar dat extra onderzoek in australie stond dus het verkrijgen van het visum niet in de weg? Je kon er gewoon naar toe en toen hebben jullie daar die onderzoeken moeten doen? Of moest je soms 'even' heen en weer voor die onderzoeken?
groetjes, Marieke
[/quote]

Inderdaad, wij waren al op een toeristen visum in OZ en hebben daar de emigratie aanvraag opgestart. De X-rays, medicals, bloedonderzoek, alles is in OZ gedaan en toen de arts van de HSA meer informatie wilde over Jan z'n aandoening zijn we naar een Australische cardioloog geweest. Twee keer zelfs omdat zo'n extra onderzoek maar 6 maanden geldig is en wij twee keer een visa aanvroegen. De tijd tussen beide aanvragen was iets meer dan 6 maanden, dus wij maar weer naar dezelfde cardioloog.
De cardioloog heeft verklaard dat Jan in prima conditie verkeerde (reuma en hartinfarct in 2003) en dat het niet waarschijnlijk was dat er de eerstkomende jaren iets aan z'n medische situatie zou veranderen.
Daar gaat het nl. om, welke medische kosten zijn er te verwachten in de komende jaren.

Mijn verhaal kun je vinden in stand van zaken:  50+ gaat down Under,
maar dat is wel veel lezen en zoals ik begrijp hebben jullie niet veel tijd.
Ik neem aan dat je je aanvraag moet afmaken in het land waar je start, dus in jouw geval in NL. Daar hebben Jan en Erna ervaring mee.

In ons geval stond de uitkomst van de medische onderzoeken onze emigratie niet in de weg

groet

Annelies
 
Hi Marieke,
Bij mij was ook een vlekje op de longfoto te zien (oude # rib) toen we voor medical in Holland gingen. Door de molen genomen door de longarts (het kon tenslotte wel eens tbc zijn, dus ik moest buiten de mantoux test ook 3 sputum kweken doen, waarvan het 3 maanden duurde voordat we de uiteindelijke uitslag hadden), die ook een brief stuurde dat alles OK was.
Wij kregen bericht, dat we minder tijd hadden om te emigreren als we het visum kregen (ik geloof 3 maanden ipv normaal 6 of zo) en dat ik me binnen 1 of 2 weken na aankomst moest melden bij een longarts. Aardige kerel, longfoto laten maken hier en urine test (? voor een vlekje op de longfoto?). Ik moest hem aanwijzen waar het vlekje zat en stond binnen een kwartier weer buiten.
Dit is 6 jaar geleden.
Succes met alles,
Leah
 
En..iets geheel anders, kan je je skilled visa ook afwachten in australie zelf??
Het antwoord op je vraag is nee, wij kregen dit bericht van onze emigratie agente:

Must be outside Australian when the visa is granted.
You will all need to be outside Australia when this visa is granted, so if you are planning on visiting Australia while it is being processed, please let us know. This visa is cancelled if any applicant is in Australia when the visa is granted.
t antwoord op je vraag is nee, wij kregen dit bericht van onze emigratie agente
 
even :eek:fftopic: sorry!
Maar er zijn al heel veel mensen die dit wel gedaan hebben, op een toeristenvisum naar Oz, dan naar Nieuw zeeland of waar dan ook naartoe om het visum op te halen.
Misschien is er iets veranderd recentelijk?
Je visum moet je hoe dan ook buiten australie ophalen.

Misschien even een topic hierover openen?

Groetjes
Anne
 
Deze email kreeg ik 22 juni jl van onze agent. Dus dat is vrij recent. Onze visum aanvraag is toen ook weggegaan.
Faatje
 
Volgens mij verschilt dit - waar je moet zijn op het moment van toekenning - per visa soort. Bovendien zijn er in een aantal gevallen verschillende tarieven voor de visum behandeing voor wanneer je "on shore" dan wel "off shore" een aanvraag indient.  Gegevens hierover zijn allemaal op de DIAC web site te vinden onder de heading van het visum soort-nummer waar je voor gaat. Opzoeken en goed nalezen!
 
nog steeds even gebruik makend van dit topic: Sorry!!
Faatje, wat voor visum heb jij aangevraagd dan? Want de opmerking van Henk klinkt wel heel logisch.
 
Ook nog even off-topic

@ Faatje, je kunt zeker wel je visum in Australie afwachten, alleen moet de DIAC dan weten dat je in Australie bent, zodat ze geen grant letter afgeven, maar een pre-grant letter. Zogauw je de pre-grant letter hebt laat je de DIAC weten wanneer je buiten Australie zal zijn en zogauw jij Australie uit bent, geven zij pas de grant letter af... Keurig geregeld en geen probleem.

Groetjes
Lela
 
hoi allemaal
Wij gaan voor een skilled en inderdaad jullie hebben gelijk, je kan inderdaad je visum in ausie afwachten, had even te gehaast gelezen. Sorry.
faatje 
 
Maar vergeet je case officer dat je in australie bent en een grant letter af geeft dan kan je overnieuw beginnnen. Wij wilde dit ook doen maar we nemen geen risico. Heeft te veel tijd en geld gekost. DIMAC wil juist dat je niet in australie bent bij een offshore aanvraag

gr marc
 
Back
Top