gezag

MarjanBond

Member
Hallo..

Ik heb net eindelijk voor het eerst een email gehad van onzo CO (corrina k)

Nu wou ze nog wat documenten onder andere vraagt ze hierom;

* a certificate showing the current custody arrangements for your children from your local family court or youth welfare authority (this document needs to be current and cannot be older than 3 months)

Ik heb haar een document meegestuurd wat waarin staat dat mijn kinderen niet voorkomen in het gezagsregister. Wat dus betekend dat ik het gezag het over de kinderen. Met alle stempels erop + vertaling en apostille stempel. Deze is vorig jaar gemaakt. Bedoelt ze nu dat ze 1 wil hebben wat dus nieuw is en niet ouder dan 3 maanden of wil ze andere documenten?

Ik heb haar al gemaild maar wou het toch ook hier even vragen zodat ik een beetje weet wat ik moet verwachten. Ik heb geen andere documenten en die zijn er ook niet.

Wie o wie heeft dit ook meegemaakt of weet hier iets van?

Groetjes!
 
(this document needs to be current and cannot be older than 3 months)

Denk dan inderdaad dat het een recentere moet zijn, niet ouder dan 3 maanden. Heb er verder natuurlijk helemaal geen verstand van, ik heb ook geen kinderen. Misschien willen ze een nieuwere omdat er in een jaar eventueel iets zou kunnen zijn veranderd?
Ik weet niet van wat voor instantie je dat bewijs de vorige keer hebt gekregen, maar misschien kun je het daar voorleggen? Wie weet weten zij ook wel wat er wordt bedoeld.

Wel positief om te weten dat er in ieder geval iemand met je aanvraag bezig is :)
 
Ik heb de rechtbank inderdaad gebeld en ze zeggen dat ze niets anders hebben dan dat.
Contact met ex man is er niet dus ik zou niet weten wat ze anders zouden willen hebben.

Weer een zorg erbij.

Natuurlijk erg positief dat ze er mee bezig zijn. Er werd ook gevraagd om de medicals te gaan doen. Dus ik heb voor 21 feb een afspraak gemaakt. Spannend!
 
Dankje wel, Had ik even nodig.

Ga toch piekeren he "wat als dat een reden zal zijn dat we geen visum krijgen".
 
Ik heb de rechtbank inderdaad gebeld en ze zeggen dat ze niets anders hebben dan dat.

Ik weet er ook niet zoveel van, maar kan de rechtbank je evt. niet datzelfde document met een recente datum geven?

Succes ermee in elk geval, en niet teveel stressen, het komt heus wel goed :) Die papierwinkel is frustrerend, I know, maar het is voor een goed doel!
 
ik heb een email terug gekregen waarin ze dus zegt dat het document wat ik heb opgestuurd niet is wat ze wil hebben.
Ze wil een verklaring van de rechtbank waarin dus het gezag staat.

Dus ik heb net 2 uur rond gebeld en ik krijg overal het zelfde antwoord, er is niets anders wat ik zou kunnen sturen. Ze staan niet in het gezagsregister dus er is geen mogelijkheid om een verklaring van de rechtbank te krijgen. Behalve het document wat ze al heeft ontvangen.

aaaah zo frustrerend dit.
 
Ik heb haar inderdaad een email terug gestuurd.
Met mijn uitleg dat ik ruim 2 uur heb rond gebeld met rechtbank en advocaat en dat er dus werkelijk niets anders is wat ik haar zou kunnen geven.

Ik hoop dat ze morgen reageert. Ik weet het anders ook niet meer.
 
Is er nergens een papier waar op staat dat alleen jij het gezag hebt, en niet je ex man? Ik weet niet precies hoe het werkt, maar ik neem aan dat als je gaat scheiden, beide ouders nog wel het gezag delen, tenzij door de rechter is bepaald dat het gezag bij een van de ouders weggehaald wordt. Is dat niet het bewijs dat ze zoekt?
 
Mijn kinderen zijn voor het huwelijk geboren en we hebben nooit het gezag geregeld (dom achteraf) Er zijn geen papieren die ik kan geven aangezien het nooit geregeld is en de kinderen niet voorkomen in het gezagsregister.

Ook al zouden we samen gezag hebben staat dat ook nergens geregistreerd. Ik heb echt alle instanties,rechtbanken juridisch loket en advocaat gebeld vandaag en ik krijg steeds het zelfde antwoord. Als de kinderen niet in het gezagsregister staan is er geen andere manier om het aan te tonen.
 
Ik weet ook niet hoe het werkt en ik ken je situatie ook niet (heb niet al je posts gelezen), maar is het niet mogelijk dat je ex een verklaring tekent waarin staat dat hij geen gezag heeft en je dat laat registeren???? Of het op een andere manier alsnog laten registreren??
 
Vervelend zeg!

En iets van een omgangsregeling of ouderschapsplan dan? Is dat niet iets wat je opstelt als je gaat scheiden? Of misschien iets dat alsnog gemaakt kan worden?
 
Misschien hebben beide ouders in Australie automatisch gezag ofzo.. En dat ze daarom denkt dat er perse iets van bewijs moet zijn. Misschien kom je met een uitleg over het Nederlandse systeem wel iets verder bij de CO.
 
Ik heb geen idee hoe het in Australië werkt kwa gezag e.d
We zijn in 2008 gescheiden toen was de regeling "ouderschapsplan" nog niet van toepassing.



Ik heb het allemaal inderdaad uitgelegd in een email en hoop vandaag weer een antwoord terug te krijgen. Bellen is geen optie omdat ze toch niet opnemen (heb het geprobeerd gister). Ik hoop gewoon dat het goed afloopt, Ik heb zoiezo maandag een afspraak met mijn advocaat om te kijken wat we kunnen doen mocht ze al moeilijk blijven doen.

Hoop gewoon niet dat het hierop vast loopt.
 
Ook ik ben gescheiden zonder ouderschapsplan, in 2000. Maar daarin is wel het gezag geregeld omdat ik als enige het ouderlijk gezag kreeg toegewezen. Als je het gezag niet regelt, hebben volgens mij allebei de ouders automatisch het ouderlijk gezag, zeker als hij de kinderen ook erkend heeft/zijn naam op het geboortebewijs staat. Dan staat dit idd niet in het gezagsregister, en valt er ook geen document te halen hieruit wat niet ouder is dan 3 maanden.
Als hij daadwerkelijk ouderlijk gezag heeft, moet hij toestemming geven om zijn kinderen naar het buitenland te laten gaan.
Als hij daar moeilijk over gaat doen, kun je via de rechtbank wel deze toestemming krijgen, zeker als hij geen contact heeft met zijn kinderen.
Een vriendin van mij is met haar kinderen verhuisd naar Amerika, ondanks dat er wel contact was tussen vader en de kinderen, heeft zij wel toestemming gekregen van de rechter om te verhuizen met haar kinderen, hoewel dat niet makkelijk was.
Een andere, misschien wel betere mogelijkheid is dat je het ouderlijk gezag alleen op jouw naam laat zetten via de rechtbank, je maakt hier goede kans op als je kinderen geen contact meer hebben met hun vader, maar het kost uiteraard wel tijd.
Hoe het allemaal in Australië geregeld is, heeft er volgens mij niets mee te maken. Het gaat erom dat je een Nederlands kind meeneemt uit zijn geboorteland, zonder zijn bio-vader.
Als ik jou was zou ik informatie inwinnen bij een advocaat die gespecialiseerd is in echtscheidingen/familierecht, want het kan zijn dat mijn verhaal niet helemaal klopt of dat de wetgeving is gewijzigd.
Succes!
 
volgens mij is het punt juist dat de vader zijn kinderen niet officieel erkend heeft? Of wel? Zo niet dan is er geen vader in beeld om gezag mee te regelen. da's lastig. Als het wel zo is, dan heeft Emily gelijk en valt het gezag automatisch aan beide ouders toe, ook als er eentje uit beeld is. Dan valt er wat te regelen via de rechtbank. Maar Marjan zegt dat de rechtbank niks anders heeft, dus ik denk dat er geen vader geregistreerd is?
 
volgens mij is het punt juist dat de vader zijn kinderen niet officieel erkend heeft? Of wel?
Ja dat bedoel ik ook.. Misschien kennen ze dit in Australië wel niet.. Je kind 'erkennen'. Dat weet ik niet hoor, maar misschien is de CO daarom in de war.
 
Ik heb eindelijk een email terug gekregen.

Ze wil het document wat ik al heb meegestuurd opnieuw hebben en vertaald en dan gan ze intern onderzoeken of het een legaal document is o_O. Stempels en handtekeningen zijn van de rechtbank dus waarom zou het niet legaal zijn.

We wachten dit maar af en ik denk dat ik zoiezo een legaal document laat opstellen waarin de ex verklaard op de hoogte te zijn van onze plannen en ermee akkoord gaat en dit mee stuur.
 
Back
Top