HELP *paniek*

janine

New Member
Ik was nog wat aan het kijken op diverse sites en kwam daar tot mijn schrik ineens het volgende onderscheid tegen (ik ging alleen van de eerst genoemde categorie uit):
3323 Hotel or motel manager
Specialisations/Job Titles
• Publican
• Accommodation Manager
• Functions Manager
• Resort Manager

3329 Other hospitality and accomodation managers
Specialisations/Job Titles
• Boarding House Manager
• Guest House Manager
• Hostel Manager
• Retirement Village Manager

Onder de laatste categorie valt dus hostel manager (waar ik een baan voor aangeboden heb).... en deze kan niet voor RSMS/ ENS....

Nu vind ik zelf dat het hostel waar ik ga werken onder 3323 valt, zeker kijkend naar de taakomschrijving. De naam van het hostel is ook Nomads Serpent Resort, maar de website is weer www.serpenthostel.com .
Wel weer positief is wat op de site staat:
Nomads World Hotels Pty Ltd (NWH) operates like a main stream hotel management company with NWH offering quality management to large multifaceted Backpacker Hostels

Mijn vraag is, zal DIMIA erover vallen dat ik aanvraag doe voor 3323 hotel/motel manager terwijl het een management positie in een HOSTEL is. Is er een manier dat ik er omheen kan werken, of zou een toelichting met bijvoorbeeld de werkzaamheden helpen????

Graag zou ik jullie gedachten hierover horen!!!
Janine Schoeman

Het verschil in taakomschrijving zie je hieronder
Hotel and motel manager
Organises and controls the operations of hotels or motels in providing guest accommodation, meals and other services.
• oversees reservation, reception, room service (nvt) and housekeeping activities
• plans and supervises entertainment activities
• supervises security arrangements, and garden and property maintenance
• plans and supervises bar, restaurant, function and conference activities
• oversees accounting and purchasing activities  (deze is niet van toepassing bij mij)
• may manage the entire range of services provided by the establishment or may manage a specialised service area (dit is denk ik ook niet van toepassing)

Other hospitality and accommodation managers
Organises and controls the operations of establishments such as boarding houses and hostels, in providing guest accommodation, meals and other hospitality services.
• plans and supervises activities in areas such as guest accommodation, meals and other services
• may plan and supervise activities in areas such as accounting, purchasing, gardening, functions and conferences, gaming, entertainment, housekeeping, property maintenance and security
 
Ik weet natuurlijk niet hoe DIMIA erover denkt, maar gewoon voor het eerste gaan, aangezien het veel breder is dan de tweede categorie.
Meestal/vaak heten de hostel managers van de grotere hostels ook Accomodation Manager, en dat staat dan weer lekker onder de eerste!

Wie niet waagt die niet wint!

Succes.

Henriette
 
[quote author=henriette link=topic=5316.msg67347#msg67347 date=1154969013]
Wie niet waagt die niet wint!

Succes.

Henriette[/quote]

Helemaal mee eens..maar
Wie gokt heeft 50% dat het goed is maar ....50% dat de DIMA je afwijst.

En je krijgt maar 1 kans bij de DIMA.

Cheers,

Jack :evil:

ps; twijfel je Janine, vraag dan een specialist om raad, kost je misschien wat geld , maar altijd beter dan het uiteindelijk je visum kost.... :up:
 
Is het voor beide een assessment bij VETASSESS? Of moet je naar AIM? Want dat is een onmogelijke zaak......(tenzij je jaren senior manager bent bij een groot bedrijf). Of werkt dat niet zo voor een RSMS visum? Als het op je functie aankomt dan moet je proberen een hele goede, hoog ingeschaalde en op niveau omschreven job description te krijgen. Want je werkgever moet je toch sowieso sponsoren met zijn aanbod?

Ben dus benieuwd hoe die alles omschrijft.....

Henriette
 
Hey,
Bedankt voor jullie reactie!! Ik zit inderdaad met het gokken op het visum; 50% kans.... Aangezien alle kosten voor mijn eigen rekening zijn vind ik dit wel een erg grote gok.
Heb ook een immigratie agent gemaild (die werkt op consult basis) maar wacht nog op reactie omdat hij op vakantie is. En zowieso hoor ik liever meerdere meningen, ook al zijn ze niet allemaal professioneel.

Beide functies worden gedaan door Vetassess, heb al aanvraag opgestuurd voor hotel and motel manager, degree level (op advies van mn immigratie agent waar ik al keer ben geweest voor consult.)

Wat mijn werkgever betreft, die zal de functie omschrijving schrijven zoals mij het beste uitkomt. Dus wat het aanpassen betreft geen probleem.....

Ik wacht het antwoord van mn immigratie agent wel af en zoek ondertussen verder...

I'll keep you posted:)

Janine
 
Nou Janine, das dan toch geregeld?

VETASSESS zal het een zorg zijn welke functie je nomineert. Die kijken alleen naar je min. HBO achtergrond. Dus jij krijgt straks een positive assessment voor wat jij  hebt opgegeven.
Ik weet niet wat je allemaal moet doen om gesponsord te worden (zoals werkervaring etc.), maar als de functieomschrijving ook op hotel/motel manager wordt omschreven (dus precies zoals het op de sites staat), en jij bent de perfecte kandidaat en geen Australier kan het werk doen (en je baas heeft dat ook aangetoond door advertentie etc.) dan zou ik niet weten waarom dat niet zou lukken hoor! Let er wel op dat je toekomstige baas nog wel eea moet regelen he!!!! Zoals die nominatie voor jou akkoord krijgen!

Je doet dan alles legaal en doet niks verkeerd hoor!  :up:

Succes en niet meer panieken he?

henriette
 
Thanks Henriette, nu zal ik niet meer (zo erg) panieken:)
Dacht (of hoopte) zelf ook wel dat het niet uit zou maken, vooral omdat beide door VETASSESS worden gedaan............
De nominatie moet ik ook zelf opsturen ed.... maar heb het er allemaal graag voor over.
Als ik straks maar lekker in Ozz kan blijven!!

Thanks again.
Janine
 
Back
Top