Het te volgen pad voor immigratie naar Australie

de roos

New Member
Hallo allemaal,

Ik heb goede ervaringen over dit forum, vandaar dat ik het volgende topic met jullie wil delen.

Ik heb een baan gevonden in Ipswich, vlakbij Brisbane, dus hartstikke blij natuurlijk.

Maar hoe nu verder.
Mijn toekomstige werkgever geeft aan op een 457 visa naar Australie to komen, daar verwacht ik geen problemen mee, en dan na twee jaar een permenet residance visa aan te vragen. Echter mijn werkgever geeft aan niet zeker van te zijn of dit ook zal gaan lukken en zal ik, indien het niet lukt, over 4 jaar weer terug moeten naar Nederland en dat waren we niet van plan.

OK mijn situatie waarom een permanente visa misschien moeilijkheden gaat opleveren.
1) Mijn leeftijd ik ben nu 54 en over twee jaar als ik het permanente visa ga aanvragen 56.

2) Ik heb diabetis maar ben wel erg goed ingesteld  en volg een pomp therapie, verder ben ik kern gezond zonder overgewicht rook ik  niet en drink niet overmatig.

3) Waarschijnlijk zal dit het struikelblok worden, ik heb een MTS WTB opleiding, maar ben destijds gezakt voor mijn eindexamen en heb dat niet over gedaan.
Ik ben gaan werken als monteur en heb me verder onwikkeld via service medewerker, super visor, site manager, construction manager en nu senior service manager. Dus een self made man met 30 jaar ervaring op het gebied van de bouw van water behandelings installaties. Dit is ook het vak gebied waarin ik in Australie ga werken. Volgens de mensen daar is edze fubnctie niet in te vullen vanuit Australie. De functie die voor mij bedacht is is site coordinator.
Nu vraagt Australie naar opleidings niveau's voor bepaalde beroepen en daar kan ik niet aan voldoen.

Wie weet of ervaring meeteld in het verkrijgen bij een permanent visa of kan mij iets meer vertellen over onze omstandigheden.

Bedankt voor jullie reacties.
Groeten Oudie
 
Hoii,

Ervaring telt absoluut, misschien zelfs nog meer dan diploma's.
Richard heeft ook geen diploma's voor timmerman, maar hij had wel tien jaar ervaring (ondertussen 12 jaar :roll:)
We hebben dit kunnen aantonen door van elk bedrijf waar hij ooit gewerkt heeft referenties te krijgen. Dit vinden ze ook zeer belangrijk dat je referenties kan overleggen. We hebben er ook foto's bij gedaan van verschillende werken die hij verricht heeft.
De TRA heeft zijn assessment gedaan en dit is allemaal goed gegaan :up:

Over diabetis kan ik je niets zinnigs zeggen.
Succes met alles!

Liefs Eutrice
 
Bovendien kan je misschien in de eerste 2 jaar in Australie nog iets van een diploma proberen te halen?
 
Hai,

Ik ben van mening dat als jij daar al twee jaar woont en werkt en je geen gekke onkosten hebt gemaakt wat betreft
ziekte het niet onmogelijk is om een PR te krijgen, het gaat er denk ik meer om hoe het je vergaat in de periode dat je daar bent.

in die tijd kan een hoop gebeuren.
Ik zou zeker niet de boel laten zitten, als je werkgever dit niet had vermeld was er bij jou ws ook geen lichtje gaan branden. hij kon ook onmogelijk zeggen dat zoiets zeker zou lukken ,omdat dat niet aan hem is.

Dus kort gezegd, ik zou er voor gaan.

Mariette
 
Oudie,

Je zou je sponsor ook kunnen vragen of hij, in plaats van een 457 (tijdelijk) een ENS visa aanvraagt. Het kost wel wat meer (ik meen rond de 1600 dollar), maar je hebt vanaf dag 1 een permanente verblijfsvergunning. Dit ongeacht of je werkgever je wil houden.
Je zou kunnen aanbieden om zelf het verschil te betalen, maar het geeft je wel een stuk meer zekerheid.
Wanneer je sponsor zijn vertrouwen in je op zegt, heb je nog 28 dagen om Oz te verlaten.
En let wel, dit permanente visum wil voor je werkgever niet zeggen dat hij permanent aan je vast zit!

Het visum heet ENS (employer nomination scheme), en je kunt hier http://www.immi.gov.au/skilled/skilled-workers/ens/index.htm meer vinden.

Succes verder,

Bart
 
Hallo,
Ik wist het wel, allemaal geweldige hulpzame mensen in dit forum die graag iedereen van uitstekende adviezen willen voorzien.
Allemaal bedankt.
Oudie
 
Hallo

Wij hebben ook die ENS visa aangevraagd en moesten dacht ik 850 euro betalen . Deze visa duurt alleen wat langer voor dat je hem in je bezit hebt.

Groet Erna
 
Vriend van mij heeft MS.

Hoewel zijn gezondheid goed is (nu) krijgt hij & zijn gezin vanwege de MS geen permanent visum (ze wonen nu al 6 jaar met een temporary visum in Australie).

Weet niet hoe het voor diabetes is maar ziekte kan zeker problemen opleveren voor PR.
 
Hangt natuurlijk ook van het stadium van de ziekte af en of er progressie of juist niet is.

In jouw geval lijkt het raadzaam toch even informatie van een agent in te winnen, er zijn er die gewoon een uurtarief hanteren.
Hiltemann in Zoetermeer bv.

Groetjes en succes,

Mariette
 
Hangt niet altijd van het stadium en de progressie af.

Zij hanteren standaarden over hoeveel geld jij de overheid zal kosten met een bepaalde ziekte. Als dat ongunstig uitpakt krijg je geen PR. Er wordt niet altijd naar individueel geval gekeken dacht ik, meer naar standaard ziekteverloop van een patient en de kosten daarvan.
 
Volgens mij krijg je problemen bij het omzetten van je tijdelijke vergunning naar een permanente vergunning omdat je niet voldoet aan 1 van de basic requirements - om een permanent skilled visum te kunnen aanvragen moet je onder de 45 zijn. Ik ben dus bang dat dat helemaal niet mogelijk is. Voor een ENS visum maken ze alleen een uitzondering voor leeftijd in exceptionele omstandigheden (als je speciale skills hebt en er geen jonger iemand te vinden is voor die baan).

Ik hoop dat ik het fout heb, maar ik zou dat nog even nagaan als ik jou was.

Thea
 
[quote author=CJ link=topic=5810.msg73301#msg73301 date=1161230886]
Vriend van mij heeft MS.

Hoewel zijn gezondheid goed is (nu) krijgt hij & zijn gezin vanwege de MS geen permanent visum (ze wonen nu al 6 jaar met een temporary visum in Australie).

Weet niet hoe het voor diabetes is maar ziekte kan zeker problemen opleveren voor PR.
[/quote]

Ik wist niet dat dat kon : al 6 jaar wonen op een temporary visum. Ik dacht dat je maximum 2 of 3 jaar daar tijdelijk kan verblijven. Dit geeft me moed.
Ik ben nog in de beginfase. We zijn alles aan het uitzoeken voor hopelijk een permanent visum (met hulp van M2A)...
De onzekerheid geeft me redelijk wat stress. Ik wil gewoon kunnen inpakken en wegwezen. Maar dat is niet zo simpel met 2 kids...

:wink:
 
[quote author=Ingepinge link=topic=5810.msg76808#msg76808 date=1165869846]
Ik wil gewoon kunnen inpakken en wegwezen. Maar dat is niet zo simpel met 2 kids...

:wink:
[/quote]

Ik denk dat dat voor niemand zo simpel ligt  :wink:
 
Om eerlijk te zijn ben ik blij dat het niet zo simpel is. Dit weerhoudt veel mensen van het nemen van impulsieve stappen. En als het wel zo simpel was, dan was de toeloop daar naartoe ook vele malen groter. En daar wordt je ook niet blij van......
 
[quote author=Maluka link=topic=5810.msg76839#msg76839 date=1165905179]
Om eerlijk te zijn ben ik blij dat het niet zo simpel is. Dit weerhoudt veel mensen van het nemen van impulsieve stappen. En als het wel zo simpel was, dan was de toeloop daar naartoe ook vele malen groter. En daar wordt je ook niet blij van......
[/quote]

EN ZO IS DAT! :wink:

Mariette
 
Ik houd het ook op ENS. Permanente verblijfsvergunning via sponsoring in eerste instantie.....

Go for it!

Henriette
 
Hallo Oudie

Ik heb ook een lange medische geschiedenis, was ook erg bang dat ze mij zouden weigeren. Maar gelukkig hebben wij onze PR gekregen. Moest wel van alle specialisten brieven hebben met prognose , diagnose en operatie"s.
Zorg dat je die vroeg aanvraagd want het duurde bij mij wel even voor ik ze in mijn bezit had.
Veel succes

Groet Erna
 
Back
Top