Hiddink in beeld als bondscoach Australië

Bacchus

XPdite Hero
Guus Hiddink is kandidaat om bondscoach van Australië te worden, zo melden Australische en Nederlandse media. Een woordvoerder van de Australische voetbalbond FFA wilde niet reageren, maar ontkende de kandidatuur van de 48-jarige coach van PSV niet. Vertegenwoordigers van de FFA voerden woensdag in Londen gesprekken met kandidaten.

Dat ook Hiddink sprak met Australië lijkt waarschijnlijk, omdat de coach inderdaad in het buitenland verbleef. Daardoor zou hij volgens PSV de eerste training mislopen, maar hij stond donderdagochtend toch op het veld. Graham Arnold is een van de Australiërs die beslist over de nieuwe bondscoach. De voormalig speler van Roda JC en NAC is momenteel interim-coach. Hij volgde de na de Confederations Cup de vertrokken Frank Farina op.

Clausule

Hiddink heeft bij PSV een clausule in zijn contract waarin staat dat hij mag ingaan op aanbiedingen om landen op een WK te coachen. Australië moet zich overigens nog wel plaatsen voor het WK. De Socceroos spelen eerst een play-off tegen de Solomon Eilanden om de eerste plaats in Oceanië. Daarna volgt mogelijk een dubbele confrontatie om een WK-plek met de nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatitiegroep.

[Bron: http://www.nu.nl/news/554106/41/Hiddink_in_beeld_als_bondscoach_Australi%EB.html]
 
Back
Top