Huizenmarkt... Brrrr

FritsC

XPdite Sponsor
Dat negative gearing in Australie heb ik nooit begrepen. Alle Aussies vinden het geweldig, maar wat is het nut dat je van een verlies van een euro 50% mag aftrekken? Je investering draait nog steeds 50% verlies...... En bovendien verknoeit buy-to-let de woningmarkt in redelijk grote mate.
Inderdaad wordt er veel als investment gekocht en zorgt dat voor speculatie. Veel appartementen worden off the plan gekocht om vlak voor de oplevering weer verkocht te worden met een mooie winst. En dan moet je snel weer iets nieuws kopen anders wordt er capital gains tax verrekend.
Dat zorgt er inderdaad voor dat de markt momenteel behoorlijk verziekt is.

Negative gearing zorgt er in ieder geval voor dat de schade beperkt wordt doordat je een deel fiscaal kan verrekenen als je verlies maakt op de investment, bijvoorbeeld door leegstand. Verhuus is momenteel geen vetpot. De huurprijzen stijgen niet in gelijke tred met de waarde van de woning. Het rendement ligt rond 3-5% (en dan gaat de belasting daar nog eens vanaf). Velen hebben de mening dat wanneer negative gearing zou worden afgeschaft, de huren zouden stijgen om het risico voor de belegger af te dekken.
 


OFX
Top