Hulp bij emigreren

Status
Not open for further replies.

Lidia

New Member
Ik ben in zee gegaan met bureau TIG en ben erg ontevreden over de bemiddeling.
Voor een bedrag van 1.700 euro kreeg ik de volgende “service”:

-  Volgens bureau TIG moest ik hun twee formulieren 888 opsturen, elk ingevuld en getekend door een persoon met een Australisch paspoort of wonende in Australië. Op mijn vraag of het niet zonder formulier 888 kon, omdat ik zulke mensen niet ken, werd mij verzekerd dat dat absoluut in Berlijn niet zou worden geaccepteerd. Via iemand bij Move2Australia die ik inmiddels had leren kennen, kwam ik erachter dat het in mijn geval helemaal niet nodig was (mijn man is geboren in Australië en wij zijn al 12,5 jaar getrouwd). Bureau TIG weigerde dat van mij te geloven en hield vol, tot ik de mail uit Berlijn (ontvangen van Move2Australia) aan hen doorstuurde. Pas toen werden de nodige documenten door hen ingestuurd (zonder formulier 888).

-  De formulieren 26 en 160 die ik moest invullen en bij de dokter laten tekenen, kon bureau TIG niet opsturen. Die moest ik maar zelf bij de dokter vragen en ter plekke invullen tijdens de keuring. Ik wilde dat graag thuis op mijn gemak doen, en kreeg ze gelukkig van Move2Australia opgestuurd.

- Er werd geld van mijn rekening geboekt voor de vertaling van een uittreksel dat al in het Engels was. Foutje,dat waren kosten voor iemand anders. Werd later teruggeboekt.

- Ik heb drie keer de naam van de werkgever van mijn man moeten doorgeven.

- Mijn medisch rapport moest ik zelf naar Berlijn sturen. Wel werd gezegd dat bij alles wat ik zelf opstuurde een begeleidende brief van TIG noodzakelijk was. Die brief werd mij gestuurd.

- Mijn bewijs van goed gedrag moest ik zelf opsturen, maar om de begeleidende brief moest ik vragen en toen ik hem ontving bleek mijn filenummer fout te zijn ingevuld. Gelukkig zag ik dat op tijd.

- Ik kreeg bericht dat mijn visum was goedgekeurd en werd verzocht mijn paspoort op te sturen. Weer vroeg ik om de benodigde begeleidingsbrief. Geen antwoord. Brief dus maar zelf geschreven, en dit aan TIG gemaild. Wederom geen antwoord.

Inmiddels is alles in orde, maar ik heb niet het idee dat ik dat aan TIG te danken heb. Voor zeker de helft van het door mij betaalde bedrag heb ikzelf gewerkt.
Als ik het over zou moeten doen, deed ik dat bij Move2Australia. Kundige mensen, goede service!!


Lidia


Bacchus: Link verwijderd,

Er lopen al wat draadjes over dit onderwerp vandaar het slotje:

http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=1774.0
http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=1903.0
http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=1343.0
http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=265.0
 
Iedereen die ik ken die voor een spouse visa is gegaan, heeft het zelf gedaan, zonder problemen! Vooral als je al zolang samenbent, is het heeel makkelijk.

Alles wat je nodig hebt:
Site van Ambassade in Berlijn, plus booklet 1 downloaden van Dimia website:
http://www.australian-embassy.de/visa/visas/family/100_309.html

En dit forum, waar al heel veel staat(in partner visum forum), en je ook vragen kunt stellen.

:)
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top