Informatie van de ‘Director General Skilled Migration’ van DIAC

Rob Breumelhof

Active Member
Beste forumleden,


Ik heb gisteren in Adelaide de ‘Director General Skilled Migration’ van DIAC ontmoet die verantwoordelijk is voor het ‘Adelaide Skilled Processing Centre’ en het ‘Brisbane Skilled Processing Centre’ en met hem o.a. over de toewijzing van visumaanvragen aan ‘Case Officers’ gesproken. Hij vertelde mij het volgende dat ik graag met jullie wil delen:

  • Alle reeds ingediende visumaanvragen die vallen binnen prioriteitscategorie 2 en waarvan de SMP’s zijn gepubliceerd zijn inmiddels toegewezen aan een ‘Case Officer’.
  • Alle nog in te dienen visumaanvragen die vallen binnen prioriteitscategorie 2 worden na indiening onmiddellijk toegewezen aan een ‘Case Officer’.
  • Vanaf volgende week worden de eerste visumaanvragen die vallen binnen prioriteitscategorie 3 toegewezen aan een ‘Case Officer’. Dit gebeurt in volgorde van datum van binnenkomst, waarbij men aanvragen gaat toewijzen die begin januari 2009 zijn ingediend.
  • Tot 30 juni 2011 worden 24.000 visa toegekend die vallen binnen prioriteitscategorie 2.
  • Tot 30 juni 2011 worden 38.000 visa toegekend die vallen binnen prioriteitscategorie 3.
  • Het ‘State Migration Plan’ van Tasmania is sinds 3 december 2010 actief en visumaanvragen die door Tasmania zijn gesponsord vallen vanaf die datum dus al onder prioriteitscategorie 2. Dit wordt binnenkort gepubliceerd.
  • Wanneer een visumaanvraag aan een ‘Case Officer’ is toegewezen dan kan het nog een paar weken duren voordat de aanvrager bericht van de ‘Case Officer’ ontvangt.


Met vriendelijke groeten,

Rob Breumelhof
Adelaide
 
Dit is tenminste waardevolle info!! Maar weten ze ook al iets over diegenen in Categorie 4, qua timelines dan?
Want als er dan nieuwe applications blijven binnenkomen die passen in het SMP van een of andere Staat, dan hebben die steeds voorrang (als ik het goed heb). Dus ook op de eerdere aanvragers die in een lagere priority categorie vallen? Is daar al enig zicht op? Nogmaals, fijn dat je dit hier hebt gepost! Greetz, xje
 
voor mijn begrip: wat betekent dit eigenlijk? In de praktijk?
Als je al een 176 ingediend hebt dan krijg je nu een Case Officer?
Als je nu een 176 indient heb je ook meteen een Case Officer?
Tenzij er al 24.000 toegekend zijn want dan moet je wachten tot na 30 juni?

Als je al een 175 ingediend hebt dan worden ze verwerkt vanaf januari 2009 (dus 2 jaar wachttijd vanaf indiening)?
En als je nu een 175 indient dan moet je dus ook twee jaar wachten?
Tenzij er al 38.000 toegekend zijn want dan moet je wachten tot na 30 juni en dan tellen ze verder?

met andere woorden: als je een 176 indient of ingediend hebt, dan ben je met een paar weken klaar??
Dat is dan neem ik aan nadat er een staat een sponsorship goedgekeurd heeft?
En bij een 175 zit er minimaal 2 jaar wachttijd bij?
 
Dit is tenminste waardevolle info!! Maar weten ze ook al iets over diegenen in Categorie 4, qua timelines dan?
Want als er dan nieuwe applications blijven binnenkomen die passen in het SMP van een of andere Staat, dan hebben die steeds voorrang (als ik het goed heb). Dus ook op de eerdere aanvragers die in een lagere priority categorie vallen? Is daar al enig zicht op? Nogmaals, fijn dat je dit hier hebt gepost! Greetz, xje

Ik heb hier even contact over opgenomen met dezelfde persoon binnen DIAC en hij denkt dat rond maart/april 2012 de eerste aanvragen die in categorie 4 vallen zullen worden behandeld.


Met vriendelijke groeten,

Rob Breumelhof
Adelaide
 
Erg bedankt, Rob, voor de moeite om dit na te gaan vragen.
Helaas dus geen goed nieuws voor 2011 <img src='http://forum.xpdite.net/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cry.gif' class='bbc_emoticon' alt=':'(' />
Maar dan weten we waar we voor staan, inmiddels...
Mvg, xje
 
Beste forumleden,


Het laatste bericht van DIAC over de volgorde waarin de visumaanvragen voor GSM-visa die in prioriteitscategorie 2 vallen in behandeling zullen worden genomen is gewijzigd en is nu als volgt:


  • Alle visumaanvragen die vallen binnen prioriteitscategorie 2 en die voor 14 december 2010 zijn ingediend, zijn inmiddels aan een Case Officer toegewezen. Het betreft hier alleen aanvragen op basis van sponsoring door de State Governments van VIC, ACT, NT, QLD en TAS. Houdt er rekening mee dat het even kan duren voordat je van een Case Officer bericht krijgt.
  • Op dit moment wijst DIAC alleen nog aanvragen op basis van sponsoring door de State Government van WA toe aan een Case Officer. Het betreft hier een behoorlijke achterstand, want men is nu toe aan aanvragen van 12 november 2008.
  • Vanaf 17 januari a.s. gaat DIAC ook de aanvragen op basis van sponsoring door de State Government van SA aan een Case Officer toewijzen.
  • Vervolgens worden alleen aanvragen op basis van sponsoring door de State Governments van WA en SA aan een Case Officer toegewezen, totdat men alle aanvragen die voor 14 december 2010 zijn ingediend heeft toegewezen. Tot die tijd worden er dus geen aanvragen op basis van sponsoring door andere State Governments aan een Case Officer toegewezen. Gezien de achterstand die men heeft opgelopen en het aantal visa dat men tot 1 juli 2011 mag verstrekken kan dit geruime tijd duren. Dus pas nadat alle aanvragen op basis van sponsoring door de State Governments van WA en SA die zijn ingediend voor 14 december 2010 door DIAC zijn verwerkt, worden de aanvragen op basis van sponsoring door alle State Governments die vanaf 14 december 2010 zijn ingediend op volgorde van binnenkomst aan een Case Officer toegewezen.


Met vriendelijke groeten,

Rob Breumelhof
Adelaide
 
pfffffffffffffffff... wat een gedoe allemaal.... <_<

ik ben is benieuwd wat het gaat geven tegen de tijd dat wij eindelijk ons visum kunnen aanvragen...
 
Heel fijn voor iedereen die een SS hebben en op een SMP staan. :)
Onze visumaanvraag is voor 14 december 2010 aangevraagd maar wij zitten nog steeds te wachten op de NSW SMP! :x
 
Snap je frustratie! :angry: Het wachten op de SMP van SA sinds feb.2010 was ook verschrikkelijk. Die onzekerheid of je er wel of niet op staat, maakt het wachten nog veel erger! Gelukkig stond Carpenter op de SMP dus nu weten we eindelijk (ook pas sinds dit jaar) waar we aan toe zijn. Wens jullie heel erg veel geduld en succes met het wachten op de SMP list van NSW. :up:

Komt goed, nog even en wat zal het heerlijk zijn, toch!

Groetjes, Betty
 
Here here, Betty!
Geduld is een schone zaak, en wie weet wat er allemaal nog (hopelijk ten goede) kan wijzigen?
Tis voor iedere applicant wederom zooooooooo spannend!!!
 
Kreeg deze tip net van Aaron van het DIAC:

To assist in deciding when to undertake health and character procedures please send a blank email to gsm.processing@immi.gov.au <mailto:gsm.processing@immi.gov.au> for current application processing dates.

Op dit moment sturen ze je dan een mail terug met dezelfde info als Rob geeft, maar mocht dat veranderen krijg je de nieuwste info.
Wij gaan dus elke week even een mailtje sturen. :up:
 
Thanks a lot! Ben benieuwd of dat wat gaat geven, net korte message verzonden dus...

Greetz and good luck! :up:
 
Heb net al een standaard antwoord gehad, en redelijk uitgebreid. Even een klein stukje, betr. Priority 2:

Following the announcement of the SA State Migration Plan on 5 January2011, allocation of SA SMP applications will commence in the week beginning 17 January 2011. Allocation of WA and SA SMP applications will then continue until all applications lodged on or before 13 December 2010 are allocated. At this time the allocation of Priority 2 applications will continue for all states based on date of application.

Nix nieuws dus, maar voor diegenen die de hele brief wensen door te nemen, stuur maar een pm, dan forward ik je die graag...
 
Ja, goed he?? Die kregen wij ook. Ze updaten die info steeds, dus als je regelmatig daar een mailtje naar toe stuurt blijf je mooi op de hoogte! :up:
 
@Bart: Ja, we worden oud.... was nl. ook mijn reactie toen ik het verhaal las... :)
 
Back
Top