'Jacht op krokodil na dood zwemmers hervatten'

tinusv

XPdite Hero
SYDNEY - De jacht op de agressieve zoutwaterkrokodil in Australië moet worden hervat. Die oproep deden deskundigen op het gebied van natuurbeheer donderdag, nadat zoutwaterkrokodillen in twee maanden tijd drie zwemmers hebben gedood.

De zoutwaterkrokodillen werden in het begin van de jaren zeventig tot beschermde soort verklaard, omdat er nog maar een paar duizend in het wild rondzwommen. Sindsdien is het aantal van de levensgevaarlijke reptielen in Australië gestegen naar ruim 100.000.

Een woordvoerder van het toerismebureau van de staat Queensland riep de autoriteiten in de Australische hoofdstad Canberra op snel maatregelen te nemen. "De aanvallen vinden niet sporadisch plaats, maar gebeuren voortdurend. Ze eten mensen, ze eten honden, koeien en paarden."

Juist donderdag werd het stoffelijk overschot van de laatste krokodillenaanval gevonden. Het was een 56-jarige man die had gedoken aan de kust van het Noordelijk Territorium.

Bron: www.nu.nl

Lijkt mij een slecht plan. Je moet gewoon uit de buurt van die beesten (die er al miljoenen jaren wonen) blijven. Het is net als met haaien: de paar doden (hoe erg ook) die ze veroorzaken vallen in het niet bij de doden in het verkeer. Als ze consequent zijn, dan moeten ze ook op auto's gaan jagen  :roll:  :-D :lol:

Crikey!!
 
Inderdaad, wat een waanzin om die beesten af te slachten...als straf??? Zo van, we zullen die andere haaien/krokodillen eens laten zien hoe wij mensen hier mee omgaan!!! Yep, right dat zal ze een lesje leren.....  :?:-D :-D

Het blijft natuurlijk vreselijk als je geliefde verslonden wordt door een animal........maar voor o.a. surfers is een encounter met een haai bijna een "thrill"...het is het risico van het vak als je je in andermans 'vaarwater' begeeft.

Groetjes
Syl
 
Dit nieuws stond al op het draadje http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=2694.0 . Was hier gisteren nog een programma over haaien op de tv en daar werd ook gezegd dat de aanvallen vaker voorkomen, maar wellicht omdat mensen tegenwoordig het geld en tijd hebben om die plaatsen te bezoeken, duiken etc. Haaien worden voor "shark dives" ( je weet wel in een kooi in het water naar Great Whites kijken) met een mengsel van vissenbloed en stukken vis gelokt en zien dan mensen. Hierdoor zouden de haaien dus mensen associeren met eten ( was toch al zo  :lol: ? ). Maar zit wel een kern van waarheid in volgens mij, in de woestijn kom je ze niet tegen.

Willem
 
Wij zijn landdieren!! Wat hebben wij voor recht om het element waar hun al (miljoenen) jaren verblijven opeens tot ONS gebied te verklaren???? :angry1:

Haaien komen ook niet op land!!! (OK krokodillen wel, maar toch!!)
 
UPDATE:

Authorities are unlikely to hunt for the saltwater crocodile that killed a diver collecting aquarium fish in the Northern Territory.

A senior ranger on the remote Cobourg Peninsula said it would be futile because of the large number of crocodiles in the area.

"There are that many crocodiles in the area, now it's just disappeared into the rest of the population," Peter Fitzgerald said.
©AAP 2005

:)
 
Back
Top