Kabel televisie in Brisbane

Ik heb al kabel TV sinds 5 jaar.
Er zijn 2 soorten kabel TV en elk heeft ongeveer hetzelfde aanbod van zo'n 40 kanalen en 20 radio kanalen.
Een abonnement kost tussen A$ 40 en A$ 110.- per maand.  Ik betaal A$ 90.- per maand en doe dat al 5 jaar dus.

De ene kabel exploitant heet Optus en je ziet de kabels door de straten lopen van telegraafpaal naar telegraafpaal en alle steden zijn hiervan voorzien. Het zijn die dikke zwarte kabels welke onder de stroomleidingen liggen en waarvoor duizenden bomen in de steden zijn "schoongemaakt".

De andere exploitant is Telstra (ofwel Telecom), deze heeft de kabels via de telefoonlijnen in het systeem ondergronds zitten, dus deze kabels zie je niet, maar komen via het telefoonnet je huiskamer binnen.

Aangezien Optus moeilijkheden had om hun kabelnetwerk buiten de grote steden aan te leggen en ook in  nieuwbouwwijken waar geen telegraafpalen staan, zijn ze eindelijk een overeenkomst aangegaan met Telstra en nu gebruikt Optus in veel gevallen het systeem van Telstra (dat huren ze dus).
Bovengenoemde is sinds 1 jaar ook digitaal en analoog kan je zelfs niet meer kopen.

Wat Frans uitlegt is geheel iets anders, want dat gaat over het digitale netwerk van wat vandaag genoemd wordt de "vrije zenders" dus kanalen 2, 7, 9, 10 en 28 (in the country iets anders) .
Al deze zenders kunnen met analoog systeem ontvangen worden maar momenteel is men met de omschakeling bezig naar digitaal, maar de regering heeft bepleit dat analoog zeker tot eind 2008 moet worden uitgezonden , om de mensen niet op te zadelen met ofwel een nieuwe TV (uitgerust voor digitaal) ofwel zo'n kastje moeten kopen van wat Frans zegt tussen de 100 en 1000 dollar.
Dat is allemaal waar, maar vergelijk dit niet met kabel TV zoals ik boven heb vermeld.

Een ander voordeel dat de kabels zijn getrokken is dat dezelfde kabels ook worden gebruikt voor je PC , dat heb ik ook al sinds 5 jaar (dezelfde snelle kabel) en betaal daar ook 60 dollar per maand voor.
Dit kabelnet van de TV en de PC is sneller dan ADSL.

Dus de stelling van Frans " kabel TV in Australie, ik ben het nog nooit tegengekomen" is onjuist.
Ik betaal maandelijks 150 dollar voor die grap zeg.  En met mij duizenden, ik geloof bijna 1 miljoen huishoudens.
Ik kan de rekeningen wel even scannen en opsturen.
Ik weet ook niet hoe lang Frans in Australie woont, maar hij is duidelijk hier niet van op de hoogte.

Ik heb op de kabel ook een aantal sportzenders en zie dus elke week rechtstreeks een voetbalwedstrijd uit Nederland welke men in Nederland dus niet rechtstreeks ziet (ja, behalve op Versatel - moet je dus ook voor betalen), de kabel geeft mij de Spaanse voetbalcompetitie met rechtstreekse wedstrijden, zo ook Italiaanse en Engelse.
Enige voor in Nederland bekende zenders welke ik op de kabel heb, Natl Geographic, Discovery, Nickeledeos, History Channel, F channel, zooitje movie channels (er zijn geloof ik 10 movie channels, alle 24 uur per dag) zelfs Eurosport, ESPN, nog wat sportzenders. Animal planet, BBC World, CNN, en nog 10 andere nieuwszenders,  zo,n 40 stuks dus.

Cheers

p.s. het meeste wat ik nu heb vermeld had ik hierboven ook al geschreven.  Ook anderen hebben dit al doorgegeven.
 
Thanks voor je info Jan. Ik vind het wel duur eigenlijk. Maar de kwaliteit is dan wel goed van de zenders :S. Tja voorlopig (als ik geen dikverdiendende baan heb  :cool:) blijven wij wel op de gratis tv. Maar ik mis wel eens discovery, animal enzo. Wie weet... ooit.... in de toekomst :D. Maar het is mij in ieder geval wel duidelijk nu :up:.
 
En nog wat.
Als je kabel TV hebt, dan heb je in principe geen antenne meer nodig , want als service geeft de kabel exploitant (Optus of Foxtel) ook alle vrije zenders door op de kabel met prima beeld.
Echter, ik heb net als de meeste mensen, wel de antenne op het dak gehouden omdat je dan b.v. het ene net kan zien en het andere net kan opnemen.
Je kunt n.l. niet per kabel het ene kabelnetprogramma  opnemen en het andere kabelnetprogramma bekijken.
Dus opnemen via de antenne een van de 5 vrije zenders en dan naar een programma van de kabel kijken, of andersom.
Daarom nog steeds een antenne op het dak.
 
Hoe zit het dan, als je videorecorder zélf voorzien is van een tuner = ontvangsgedeelte?
Dan heb je twee ontvangers, één in de televisie en één in de videorecorder; om te kijken is er echter maar één beeldbuis, dus je kan ze nooit TEGELIJK bekijken, wél ontvangen en er één opnemen.
Zie ik dit dan verkeerd?

Zilver
 
Je ziet het niet verkeerd, maar hier wat meer uitleg.

Je videorecorder is altijd voorzien van een tuner. Je hebt geen eens een TV nodig om een programma op te nemen.

Je kunt dus zeg maar channel 7 opnemen (via de antenne) en dan kun je kijken naar ofwel een andere zender (zoals in NL) op dezelfde antenne, of je kijkt naar een programma op de kabel (een van de 40 programmas dus).

Omgekeerd als je een programma opneemt van de kabel, dan dien je je videorecorder in te stellen op een bepaalde frequentie, zeg maar A1  of A2, dan moet je via de box de kabel op het juiste kanaal zetten, dus b.v. op Discovery Channel hetgeen b.v. 460 is, hier moet je hem op laten staan want dit kanaal geeft hij dus door aan A1 of A2, dus als je nu van kanaal gaat veranderen op de kabel dan neemt de video op wat jij aan het doen bent.
Je kunt dus nu met de kabel opnemen en als je kanaal 7 of 9 wilt zien, dan zet je je TV op dat kanaal.

Nogmaals, je kunt niet programma 460 opnemen van de kabel en naar zender 635 op de kabel kijken.
Dat is de enige beperking die je hebt.
 
Geachte heer/mevrouw SPUD

Vriendelijk dank voor uw reactie.

Vriendelijk dank voor uw verzoek om informatie over de ontvangst van BVN in Australië en/of Nieuw-Zeeland. U vraagt of het mogelijk is uw schotel en receiver mee te nemen naar Tasmanië voor ontvangst van BVN. Dit is inderdaad mogelijk, let wel: voor de Optus B3 in Tasmanië wordt een schotel van 1 meter aanbevolen (zie ook de bijsluiter).

Onderstaand vindt u het algemene advies voor ontvangst van BVN in Australië/Nw-Zeeland:

BVN is de publieke televisiezender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland. BVN is een samenwerkingsverband van de NOS, de Wereldomroep en de Vlaamse Radio en Televisie (VRT). Via BVN kunt u kijken naar televisieprogramma's van de Nederlandse landelijke en regionale omroepen en de VRT. Daarnaast biedt BVN u programma's van de Wereldomroep die speciaal gemaakt zijn voor Nederlanders in het buitenland. De programma's worden uitgezonden via de satelliet en zijn op dit moment te ontvangen in Europa, het Nabije Oosten, Noord-Afrika, Canada, de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika, het Caribisch gebied, Zuidelijk Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en in grote delen van Azië.

In Australië en Nieuw-Zeeland kunt u BVN én de radiokanalen van de Wereldomroep en de RVI 24 uur per dag free-to-air ontvangen. Het programma op BVN kunt u zien vanaf 16 uur tot 24 uur Nederlandse tijd. Dit programmablok van acht uur wordt daarna nog twee keer herhaald: van 24 tot 08 uur en van 08 tot 16 uur Nederlandse tijd. U kunt BVN free-to-air ontvangen met een digitale satellietontvanger. U stemt af op de OPTUS B3-satelliet.

Voor een goed apparatuuradvies verwijzen wij u naar een erkende satellietleverancier bij u in de buurt. Satellietleverancier Aaacom heeft een uitgebreid dealernetwerk door heel Australië en Nieuw-Zeeland die u van apparatuuradvies kan voorzien. Bel met de volgende (gratis) telefoonnummers voor een deskundig apparatuuradvies.
Vanuit Australië:            1800 000 885
Vanuit Nieuw-Zeeland:  0800 000 885

De volledige ontvangstgevens zijn:
Satelliet: Optus B3
Positie: 152 graden Oost
Transponder: C7
Frequentie: 12.657 GHz
Polarisatie: Vertikaal
Symbol Rate: 30.000
FEC: 2/3

Als u voor het eerst een satellietontvangstset gaat kopen, bepaal dan van te voren welke zenders u wilt ontvangen. Zoek altijd een gerenommeerde leverancier die ook de installatie van de schotelantenne en apparatuur kan verzorgen en tevens service biedt. Laat vóór aankoop van een ontvangstinstallatie de dealer de ontvangst van BVN demonstreren.

De keuze in apparatuur is groot en zeker niet eenvoudig. De uitzendingen van BVN zijn ongecodeerd te ontvangen in Europa via de Astra 1G satelliet; in Zuidoost-Europa, het Nabije-Oosten, Centraal-Azië en Noord-Afrika via de Eutelsat Hotbird 3 satelliet; in Afrika, Azië en het Midden-Oosten via de Thaicom 3 satelliet en in Australië en Nieuw-Zeeland via de Optus B3 satelliet. Dat betekent dat u in principe gebruik kunt maken van goedkopere ontvangers. Wij adviseren u echter om een universele DVB-compliant ontvanger aan te schaffen met vrije 'common interface' sloten.

Er zijn meerdere digitale systemen verkrijgbaar, waarvan het Seca/Mediaguard systeem en het Irdeto systeem de bekendste zijn. BVN is met beide systemen te ontvangen. Daarnaast zijn er speciale free-to-air-ontvangers waarmee u uitsluitend ongecodeerde programma's kunt ontvangen, waaronder BVN. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur gelden voor deze systemen voor- en nadelen. Laat u hierover goed informeren door een erkende satellietspecialist.

Er zijn momenteel veel merken en typen satellietontvangers op de markt die elkaar in beeld- en geluidskwaliteit niet veel ontlopen. Wél is er onderling verschil in de stabiliteit van de software en in het installatie- en bedieningsgemak. Merken met een goede prijs-kwaliteit verhouding én een overzichtelijke installatie en bediening zijn onder meer: Humax, Nokia, Strong en Topfield.

Het is afhankelijk van uw type ontvanger of u een smartcard nodig heeft om BVN kunnen kijken. Voor alle Irdeto ontvangers en alle niet door Canal + goedgekeurde ontvangers heeft u geen smartcard nodig om BVN te kunnen kijken. Voor alle Seca/Mediaguard systemen is een smartcard noodzakelijk. Deze hoeft echter niet geactiveerd te zijn, als de kaart in de ontvanger aanwezig is, is dat voldoende. In veel gevallen wordt de smartcard tegelijk met de ontvanger geleverd. Indien dit niet het geval is, kunt u via de serviceprovider Canal Digitaal, een smartcard aanvragen.

Er bestaan tegenwoordig satellietontvangers waarmee u programma's direct kunt opnemen op een ingebouwde harde schijf. Deze ontvangers heten PVR: Personal Video Recorders. U heeft dan geen aparte videorecorder en banden meer nodig. De programma's worden nl. opgenomen op de harde schijf van de ontvanger. Op een 40 Gb harde schijf kunt u ongeveer 20 uur opnemen, afhankelijk van de kwaliteit van het aangeboden signaal.

Als u programma's wilt opnemen via de videorecorder is het in veel gevallen mogelijk om de recorder zó in te programmeren dat elke dag op een vast tijdstip het programma van uw keuze wordt opgenomen. Uw satellietleverancier kan u hier vast meer over vertellen. In Europa wordt de apparatuur over het algemeen aangesloten door middel van een zogenaamde Scart-aansluiting. Opnemen via een Scart-aansluiting werkt heel gemakkelijk en levert een goede beeldkwaliteit. Om op te kunnen nemen zonder gebruik te maken van een Scart-aansluiting moeten er zogenaamde video-out en audio-out tulp (of cinch) aansluitingen op de satellietontvanger zitten. Sommige videorecorders hebben corresponderende video-in en audio-in aansluitingen, zodat beide apparaten aangesloten kunnen worden.

Op onze website www.bvn.tv  vindt u een footprint van de Optus-B3-satelliet waarop u kunt zien welke maar schotelantenne u nodig heeft.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wens u een goede ontvangst en veel kijkplezier toe!

p.s. succes met de verhuizing!
Met vriendelijke groet,
BVN

Mies van Steensel van der Aa
Publieksvoorlichting
 
Spud,
Ter verduidelijking, jij hebt het hier UITSLUITEND over de BVN, dus de 24 urige Nederlandse zender.
Daar is al uitgebreid over gesproken, het systeem kost ongeveer eenmalig 600 dollar, je krijgt daarbij een schotel op je dak (2 soorten - ik raad aan, neem de grootste van ong. 1 meter ) en verder heb je dan totaal geen kosten meer.

Deze schotel, dus deze zender, staat geheel los van de kabel TV en de vrije kanalen TV's en kan eigenlijk alleen door een expert aangesloten worden.
Maar dan heb je nooit geen kosten meer en het Ned. programma loopt 3 x 8 uur, dus wordt 2 x  herhaald en het mooiste: geen reklame.

Ze bieden wel aan ong. 350 dollar pakket , maar dan moet je deze ellende zelf op je dak zetten en de aansluiting naar je huiskamer doen en ik heb al velen gesproken, het is een ellende.....
Dus laat het doen, het duurt 2 uur en voila.
Cheers
Jan
p.s. mocht er iemand nieuwsgierig zijn naar de programma's:  www.bvn.nl   ga naar tvgids en druk deze af per dag, per week of uitgebreid (erg handig) per week, doe er wel 11 uur bij  voor de GMT in de Oostelijke Staten.
Zeer simpel.
 
Back
Top