Kosten van levenmiddelen

Rob Breumelhof

Active Member
Hoi allemaal,

Het lijkt mij voor de forumleden wel interessant om informatie te hebben over de kosten van levensmiddelen in Australie. Je kunt het krantje van Woolworth downloaden via http://www.woolworths.com.au/weeklyspecials/result/.
Je kunt zelfs kiezen van welke winkel in Australie je het krantje wilt hebben. Zo krijg je een goed idee van de prijzen van levensmiddelen.
Als je dan ook nog kijkt naar Coles (http://www.coles.com.au/),  Foodland (http://www.foodlandsa.com.au/) en IGA (www.iga.net.au) dan heb je de belangrijkste wel gehad.

Veel leesplezier!

Groeten,

Rob Breumelhof
Adelaide
 
Wouw,

Te gek gelijk opgeslagen in mijn geheugen!
Ik ben trouwens al een hele tijd opzoek naar meubelzaken en wit- en bruingoedzaken maar ben eigenlijk steeds niet verder gekomen dan e-bay en een aantal zoekschermen.
Ik heb toen we in Tasmanie waren wel een lijstje gemaakt met namen maar kan dat helaas niet meer vinden.

Wel alvast bedankt voor de supermarktketens.

Groetjes, Mariette
 
Hoi Mariette,

hier een paar links:
http://www.retravision.com.au/
http://www.thegoodguys.com.au/v3/index.cfm
http://www.binglee.com.au/

Weet eigenlijk niet of al deze ketens overal zitten, ik ken alleen NSW en QLD.

Harvey Norman is ook een grote naam maar hun website heeft eigenlijk alleen maar PC en communicatie artikelen. Geen home appliances of meubels.

Tip: onderhandelen is hier volledig geaccepteerd voor electrische apparatuur en je kunt altijd wel een goede deal maken. Wanneer wij iets kopen doet mijn man vaak zijn 'ring-around-trick': hij verzamelt prijzen voor hetzelfde artikel, beginnend bij winkels aan de buitenkant van de stad (meestal: hoe verder uit het centrum, hoe goedkoper) en werkt dan naar binnen, de verschillende zaken tegen elkaar uitspelend. Afhankelijk van het artikel kan dit al snel een paar tientjes tot zelfs honderden dollars besparen.
Tja, hij is Australisch, maar had heel goed een zuunige Nederlander kunnen zijn wat dit betreft  :lol:
 
Deze is misschien ook leuk om even op rond te kijken.

http://www.bigw.com.au/

Ik vergelijk het meestal met een Blokker. Er is van alles te krijgen.

Groetjes Lin
 
Back
Top