Laatste kans?

PeterWillemijne

New Member
Hallo allemaal,

Het is inmiddels al weer een hele tijd geleden dat wij op dit forum geweest zijn. We wilden heel graag voor op z'n minst een paar jaar (en wie weet wel permanent) in Australie gaan wonen. Vanuit Nederland hebben we geprobeerd een baan te vinden met een sponsor voor een 457 visa. Na een behoorlijke tijd proberen, maar zonder succes, hebben we besloten om met een WHV naar Australie te vertrekken en van daaruit verder te zoeken. We wonen nu al sinds November in het centrum van Melbourne en het bevalt hier heel goed! We hebben binnen een maand een casual job gevonden in het theater en daar hebben we de afgelopen 6 maanden gewerkt. Helaas is het ons nog steeds niet gelukt om een 'echte' baan met sponsorship te bemachtigen en deze week zijn ook de 6 maanden bij het theater voorbij en moeten we stoppen met werken hier. Onze baas baalt er erg van en ziet ons niet graag gaan, maar omdat het een casual job betreft kan ze ons ook geen sponsorship oid aanbieden. Het is ons ook niet gelukt om een ander tijdelijk baantje te vinden en zonder werk gaat het geld erg hard. Ons huurcontract hier verloopt half juli en waarschijnlijk gaan we dan nog een paar maanden reizen en dan maar weer terug naar Nederland :(
We wilden jullie bij deze om hulp vragen. Peter is Mechanical engineer en Willemijne heeft een master in Architecture, building and planning. Is er iemand die connecties heeft in deze vakgebieden en ons aan een baan kan helpen? Het hoeft niet in Melbourne te zijn, ergens anders is ook prima! En anders misschien een tijdelijk baantje? In Melbourne, Sydney, Brisbane, Cairns of Darwin? Dat zijn de steden die we aan willen doen tijdens onze rondreis, dus als we ergens nog wat geld kunnen verdienen is dat mooi meegenomen!

Hopelijk kan iemand ons nog verder helpen, want we willen echt heel graag blijven!!
Alvast bedankt!
 
Mechanical engineer, dat staat zo een beetje op elke SOL van elke staat/teritorry !!
Daar moet echt wel werk in te vinden zijn...en als je daar aan de slag kan moet je bijna zeker ook een werkgever kunnen vinden die je wilt sponseren.
Mijn neef heeft precies hetzelfde gedaan, WHV, baan gezocht al lasser, en heeft nu een PR visa!

Goed rondkijken en hoop dat jullie wat vinden!

Succes
afro.gif
 
Mechanical engineer staat inderdaad op de lijst, maar helaas heeft Peter slechts 4 maanden werkervaring en daardoor is het zoveel lastiger om iets te vinden. Voor skilled migration komen we daardoor ook niet in aanmerking. En wat betreft Perth, dat is vooral mijnbouw, terwijl Peter gespecialiseerd is in thermodynamica/ fluid dynamics, dus echt een ander vakgebied.
Heeft iemand toevallig connecties binnen bedrijven die voor ons van toepassing zouden kunnen zijn? Het is gewoon zo lastig om je droom te moeten laten varen (voorlopig althans) omdat je geen visa kunt krijgen... maar daar heeft bijna iedereen hier op het forum last van natuurlijk;) Gewoon blijven proberen en hopen :)
 
Je hebt geen werkervaring nodig om een baan te krijgen in die branche, en als je dan werk hebt kan je huidige werkgever je sponseren voor een visum, misschien niet direct een 175/176 maar wellicht een ander type visum. Je zou even moeten uitzoeken wat dan het beste bij je past.

Groeten Steven
 
Back
Top