levensstandaard SA

Hi,

Kan iemand mij vertellen hoe je Adelaide moeten vergelijken met Nederland qua levensstandaard, geef je daar een dollar uit als hier een euro hier ? Je verdient er minder, maar staat dat in verhouding met de kosten of moet je rekening houden met een lagere standaard aangezien je waarschijnlijk niet in een vergelijkbare funktie (met vergelijkbaar salaris) terecht komt ?

Thanks,

  :wink: Kamiel (beginnend visumaanvrager!)
 
Het meeste is hetzelfde in verhouding tot NL. Alleen de woonkosten vind ik een relatief een stuk hoger liggen dan in NL. Waarschijnlijk door de hoge rente (7%) en het ontbreken van hypotheek aftrek.

Het feit dat Adelaide 'goedkoper' is betekent dat je NL'se spaargeld relatief meer waard is. Andersom, als wij op vakantie naar NL willen betalen we ons blauw, een vakantie die kant op kost een veel groter deel van ons inkomen dan voor vrienden die hier op vakantie op bezoek komen. En dan nog verwacht 'men' dat je toch regelmatig naar NL komt!
 
Er zijn veel stukjes geschreven over huizenprijzen. De één zegt dat ze hoger liggen dan in Nederland, de ander beweert dat dat niet zo is. Zelf was ik van mening dat de huizenprijs lager ligt dan in Nederland. Maar nu denk ik anders: We hebben allebei gelijk. De huizenprijs in nederland is lager.... als je dichtbij de stad wilt gaan wonen. En wanneer is de prijs dan hoger in Nederland? Ja, dat is als je het prima vind om op 30 km van je werk af te wonen.
Een paar dagen terug kreeg ik een cadeau van mijn buren, een AA Wegenatlas van Australië. Erg mooi cadeau. Op zo'n wegenatlas kan je de namen van de suburbs zien en dan op grond daarvan even een woning zoeken. Kijk even waar de wegen liggen of een spoorlijn en je hebt wat moois.
Dus:
Is Adelaide duurder dan Nederland? Ja, als je binnen 10 kilometer van de stad wilt wonen
Is Adelaide goedkoper dan Nederland? Ja, als je meer dan 25 kilometer van de stad wilt wonen

Dan is het natuurlijk van belang of je alleen gaat, met z'n tweeen, gaan er kinderen mee?
Het is in ieder geval goed om te weten dat alle huizen, met een enkele uitzondering en midden in de stad daar gelaten, vrijstaand zijn. Ik kijk even naar je loginnaam en denk dat jullie met zijn tweeen gaan. Nou, dan zou je kunnen volstaan met een huis met 2 of misschien 3 slaapkamers. Meerdere badkamers? Wel / niet nodig?

Bevalt die hoge hypotheekrente niet? Huren! $ 200,= per week is $ 867,= is € 520,= per maand.
Nederland goedkoper? Laatst las ik een artikel dat als je nog geen woning had en een benedenmodaal salaris, dat je dan alleen nog terecht kon in de provincies Groningen / Friesland en Zeeland.

Positieve post?!
 
Bedankt !

Dat is zeker positief.
Alleen is de vraag wat ruimer en niet zozeer geodkoper/duurder want dat zegt niet zo veel.
Leven is ook eten, drinken, gas, water, licht, verzekeringen en dergelijke. 
Nu verwacht ik dat een au$ te vergelijken is met hoe we nu een € uitgeven.
Wat is jouw idee hierbij ?

gr.
Kamiel
 
Wat betreft ruimer denk ik dat je bij het idee van vrijstaand wonen al wat opschiet. Vaste lasten, zo hoor ik dat tenminste, zijn lager dan in Nederland maar inderdaad, net wat je zegt waar we hier euro's uitgeven gaan ze in Australië dollars uitgeven aan deze lasten. Een paar dingen weet ik echter zeker, de benzine is goedkoper, je hoeft niet zoals in Nederland in een flat servicekosten te betalen en ik hoor dat de prijs van o.a. vlees een lachertje is vergeleken met Nederland.
Ja, en nu ik erover nadenk. De laatste keer dat ik op vakantie ben geweest in Australië. De horeca (die in Nederland in 2002 verdubbelt is in prijs) heeft dat toen nog niet gedaan in Australië. Ik was daar toen in 2002 dus das wel redelijk recent. Maar goed, over 2 weken weet ik veel meer! Je begrijpt hem misschien al, dan ben ik er zelf aangekomen.
 
eten goedkoper (zeker de markets: vers voedsel en goede prijs)

huren goedkoper (niet stukken maar toch)

services: duurder en dan heb ik over bankfees, health insurances, car insurances, tandartsen (170 dollar voor een vulling en niet gedekt door medicare)

maar de beach die is gratis en super mooi (welke je ook kiest) en maar 20 tot 30 minuutjes rijden
 
[quote author=mama_kristien link=topic=5777.msg73451#msg73451 date=1161392899]
eten goedkoper (zeker de markets: vers voedsel en goede prijs)
services: duurder en dan heb ik over bankfees, health insurances, car insurances, tandartsen (170 dollar voor een vulling en niet gedekt door medicare)
[/quote]

Uuuuh dat valt nog te bezien... Medicare is gratis.... Tandart kun je dekken met private healt fund. ok als je iets krijgt heb je heel vaak een eigen bijdrage die toch wel  flink kan oplopen  :cry: .... Maar als je gezond bent dan ben je vele male goedkoper uit.

Private Healt fund is bij mij $175p/m.... Nou is me vrouw in de afgelopen keer verschillenden keren naar de huisarts geweest, ziekenhuis, rontgefoto, CT scan, MRI scan, specialist in private care... Prijs kaartje tot nu toe incl medicijnen +/-$600 boven op de maandelijkse kosten. [size=8pt]((we hebben nog wat tegoed van medicare  :-( )) [/size] Mot ik nog achteraan.....

Prijs kaartje in Nederland bijna geen eige bijdragen. Ziekenfonds in het nieuwe stelsel was voor ons €210,42p/m :-o :-o rond de $330p/m ke---tcing---kassa


Anyway. Iemand idee wat het maandlijkse kosten zijn van g/l/w + internet breedband in Adelaide of ergens anders gaat om een indicatie..

Wij wilen namelijk shared accommodation doen om zo nog wat extra te kunnen sparen voor een home deposit. Mooie ruime kamer voor 2 pers inclusief alles ook internet 5 minuten van het strand $200 p/w (Glenelg)

Een zelfstandig unit, 2 bedrooms, in de buurt van me werk is maar $175 p/w. (Richmond, Kuraltapark)
Bij een zelfstandigen unit moet ik dan natuurlijk nog wel al me zooi betalen... Om dit nou goed te kunnen afwegen moet ik eerst wel weten wat g/l/w me gaat kosten...  Als ik met shared accommodation maar $100 p/m bespaar is dat natuurlijk geen onwijze reden op een hoop privacie in te leveren.
Maar goed.
cheers Barry
 
Hoi Barry,

Wat betreft Breedband internet, ik heb dit net zelf uitgezocht, kan je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Wil je veel internetten en niet gebonden zijn aan een maximum per maand of ga je alleen als het echt nodig is internetten? Ik heb in ieder geval een mooie site gevonden die pakketten en providers vergelijkt: http://bc.whirlpool.net.au/bc-plan.cfm

Ga maar aan de slag zou ik zeggen. Zoals je ziet zijn er behoorlijk wat internet providers, de prijzen van de verschillende providers echter lopen behoorlijk uiteen.
 
Ik heb eigenlijk het idee dat we hier andere dingen doen en anders ons geld uitgeven. We woonden in Utrecht in de stad en gingen vaker naar de kroeg of de bioscoop of uit eten. Hoewel we hier heel anders wonen (meer buiten) betalen we ongeveer evenveel, maar we wonen in de Hills. We genieten hier van de natuur. Voor de cultuur moet je hier ook echt niet zijn, vinden wij. We verdienen nu niet zo veel als in Nederland, maar we geven ook minder geld uit. We gaan hier vaak naar "buiten"; wandelen in een van de parken of naar het strand en vaak kamperen. En dat kost allemaal helemaal niks.

Dagelijkse dingen zijn iets goedkoper als je het omrekend, maar de salarissen liggen vaak ook iets lager. In ieder geval voor ons.

Carmen
 
Back
Top