life scientist of medical scientist

tweety

XPdite Sponsor
Ok ik dacht dat ik het allemaal al wel op een rijtje had maar nu kom ik toch weer iets tegen.....
Ik was voornemens om een STNI (SA) aanvraag te doen voor "life scientist" (asco 2113-79), hierbij kwam ik op een punten totaal van 105.
beroep  50
leeftijd  25
engels  20
werkervaring 5
bonus (ned) 5
Maar nu zit ik vandaag eens goed bij de omschrijving van "medical scientist" (asco 2115-11) te kijken en persoonlijk zie ik dus weinig verschil tussen deze 2 en voldoet mijn opleiding "Biomedische wetenschappen" hier ook aan. Gevolg voor de punten
beroep 60
leeftijd 25 (ja helaas veranderd dit niet)
engels 20
werkervaring 10
bonus (ned) 5
en dan kom ik op het magische getal 120!
Ok wat nu, moet ik de gok nemen en gewoon de stap wagen als medical scientist?? Of toch voor het zekere gaan en voor life scientist kiezen (hier weet ik voor 100% zeker dat ze hier niet omheen kunnen). Mogelijk wordt het nu toch verstandig om eens een agent in de arm te nemen en een eerste oordeel van zo'n iemand aan te horen of haalt dit weinig uit?
Kijk persoonlijk heb ik niets tegen SA (blijft mijn eerste keus), maar als daar in de toekomst weinig brood op de plank komt dan kan ik met een general skilled toch net wat sneller verkassen.
Dus als iemand een tip heeft graag. Het blijkt dus al wel dat ik te makkelijk over het hele papierwerk heb gedacht want ik ben nog niet eens gestart of ik kom het eerste hobbeltje al tegen (al moet ik zeggen dat deze wel prettig is).

Groetjes Chantal
 
Deze vraag is zo specifiek dat ik niet zou kunnen zeggen welke keus de juiste is. Jij hebt de studie gedaan dus jij weet wat het inhoudt. De vraag is dus: Durf jij je hard te maken voor "medical scientist" ?
Een agent gaat je hier niet mee helpen. Hij zal het antwoord ook niet kennen en of op zeker wedden of het antwoord geven die hij denkt dat jij wil horen.
Wat je misschien kan helpen (het hielp in mijn geval) is om bij een paar Australische universiteiten gaan zoeken en lezen over het curriculum en beschrijving van opleidingen die tot "medical scientist" leiden.
t.a.v. van het soort visa, als je twijfelt of er wel genoeg werkgelegenheid is in SA dan moet je maar wat tijd spenderen op job search websites om te kijken of er genoeg vraag naar jouw beroep is. Zo niet dan is een STNI mischien wel een handicap.

suc6

Arthur
 
Wat je misschien kan helpen (het hielp in mijn geval) is om bij een paar Australische universiteiten gaan zoeken en lezen over het curriculum en beschrijving van opleidingen die tot "medical scientist" leiden.

Dit is inderdaad de moeite waard.
Wat betreft werk ben ik op zich niet bang hoor, maar ik weet alleen dat mijn huidige werkgever wel contacten in Australie heeft alleen niet in Adelaide, mogelijk dat ze een baan voor me kunnen regelen (weet overigens niet of ik dit wil).

Bedankt, Chantal
 
Hai Chantal,


Mijn man zit al jaren in de medical & scientific supply business, dus ik heb hem om iets meer info gevraagd. Hij zei dat je duidelijk een specialisme moet hebben: Life scientist om R&D te doen, Medical Scientist om in Pathology te werken. En dan weet jij wel in welke groep je hoort.

Cheers,

Ireen :)
 
Hoi Ireen,
R & D voor Life Scientist snap ik, maar om als Medical Scientist alleen maar werkzaam te zijn in de pathology dat kan ik er niet helemaal uit halen. In de omschrijving staat het volgende:

Job description
Conducts medical laboratory tests to develop applications for the diagnosis, treatment and prevention of disease and testing of drugs for therapeutic use.

Wel staat verder bij Skills assessment authority
....work in diagnostic pathology laboratories and perform medical laboratory tests on blood, other body fluids and tissues to assist clinicians in the diagnosis, treatment and prevention of disease.

Ok ze spreken wel van een pathology lab maar in Ned wordt er in zo'n lab bij mijn weten meestal geen van de beschreven werkzaamheden uitgevoerd. Maar misschien hebben wij hier wel weer een of ander hokjes systeem voor want we kennen immers voor alles een specialisatie. Zal nog eens internet opduiken en anders wordt het een mailtje naar AIMS voor wat meer duidelijkheid.

Thanks, Chantal
 
Hoi Chantal,

Kijk 's hier: http://jobguide.thegoodguides.com.au/text/jobDetails.cfm?jobid=146

Hoop dat dat helpt.

Doei!
 
Yep, was direct duidelijk.....het wordt dus life scientist.

Nogmaals bedankt, Chantal
 
Hallo,

Ik heb voor dezelfde keuze gestaan en het is toch Life scientist geworden. Ik heb de beoordelende instantie gemaild met de vraag en zij gven aan dat het inderdaad om een heel specifiek beroep gaat. Alleen als je in een lab werkt en bloed of pathologischeonderzoek doet. Ik heb zelf Medische Biologie gedaan en ben in een ziekenhuis gepromoveerd, maar dit was niet genoeg voor de titel Medical Scientist. Ik heb nu dus ook alles ingestuurd voor de beoordeling van Life Scientist.

Succes Femke !
 
Back
Top