medicalsvereisten zelfde bij tijdelijk als permanent visum?

kallie

XPdite Sponsor
Ja, kon niet uitblijven, moet het toch even vragen :|

Wie weet of de eisen wat betreft de medical requirements bij het aanvragen van een tijdelijk visum afwijken als bij een permanent skilled visum.
Misschien minder streng, omdat je dan toch niet Medicare verzekerd bent maar particulier moet verzekeren, en kun je je uberhaupt verzekeren met een tijdelijk visum? :smile: :smile: :smile: :smile:

Mariette
 
Hoi Mariette

Weet het niet 100% zeker, maar wat ze ons altijd hadden verteld was dat met een tijdelijk visa alleen de hoofdaanvrager de medicals en IELTS hoefde te doen . Wij wilde eerst ook deze visa nemen ,omdat ik bang voor de medicals was. Misschien zijn de eisen weer verandert zoals zo vaak.. Je kan je altijd bij Oomverzekeren, dit is wel duur . Verder als wij hier waren en ik moest naar het ziekenhuis werden we altijd gratis behandeld, dit ivm verdrag tussen NL en Australie. Alleen mocht je geopereerd moeten worden ja dan heb je wel een probleem

Groet Erna
 
Is al eens eerder vermeld maar het hangt er maar net vanaf welke 457 je moet doen... wij hebben een 457 voor 3 jaar en moesten allebei alleen een chest x-ray doen. Heb verhalen gehoord dat je bij een 4-jarige versie meer dingen moet doen dus 1 van die dingen zou een medical kunnen zijn

Kan me eigenlijk niet zo goed voorstellen dat (bij welk visum dan ook) slechts 1 van de partners iets van medisch onderzoek moet doen en de ander niet... je gaat hier toch beide wonen? Maar goed: niet echt in verdiept dus hoor/lees graag als dit wel zo is
 
Wij hebben voor het SIR visum (ook tijdelijk) allebei een medische test moeten doen.

Erna
 
Ja, er is een verschil. 457 (ongeacht duur naar mijn weten) is minder strikt. Voor PR is het uitgebreider. Wij gaan eerst voor een 457 en dan een paar maanden later voor PR dus meteen de uitgebreide versie gedaan, en dat moest voor de het hele gezin.
 
Helaas, die vlieger gaat niet op! Net even van DIACsite geplukt.

Important: All applicants for permanent visas, and temporary or provisional visas that lead to the grant of a permanent visa, are required to undergo health examinations for permanent entry to Australia. A successful health examination result does not mean that a visa will be granted.

Ik denk dat dit helaas de lading wel dekt :| :cry:

Mariette
 
Misschien als we eerst in IJsland, Noorwegen of Zweden gaan wonen, dit zijn landen met een laag risico.

http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1163i.pdf
 
Heej Elle
Wij hadden ook de meteen de medicals gedaan voor de permanente met het risico
dat het permante visum langer zou duren dan de medecals geldig waren. Guess
nog een keer moeten doen. Hoop dat jullie dit niet meemaken.
Groetjes
 
Stel je komt via een 457 Australie binnen en bent wat ze in de medische wereld noemen niet helemaal gezond.....je bent er al 2 jaar en gaat dan voor je PR. M.a.w. in de voorgaande 2 jaar heb je geen rare kosten gedeclareerd, sta je dan niet sterker om aan te tonen dat je medisch geen enkel risico vormt?
 
Ja, op zoiets doelde ik ook  en als je wel van alles hebt gemankeerd kunnen ze je altijd nog weigeren voor je PR

Mariette
 
Dat is ook wat ik bedoelde, daarom wilden wij het eerst ook zo doen. Uit eindelijk was het niet nodig. Dit hoop ik ook voor jouw Mariette.
Heb je de paneldokter nog gebeld?

Groetjes Erna
 
Radioloog van de GG en GD heeft er een uitleg bij geschreven en mij uitgelegd dat ze wel moet muggenziften omdat ze in Sydney nog veel erger zijn.
(Zij heeft mij daar anders flink mee te grazen gehad. want ik zag alles al in duigen vallen
Belangrijk is nu dat ik ten eerste niets heb, geen TBC of andere active progressieve aandoeningen.
Maar dat de littekens komen van longontsteking waar te laat diagnose is gesteld.
(Heb ruim anderhalf jaar mee gelopen, pas toen ik Hepatitis kreeg en een zware kuur Prednison van ong negen maanden merkte ik dat ik geen last meer had van mijn longen)
Eigenlijk heeft de Hep. (of eigenlijk de Prednison)mijn leven veraangenaamd.
Heeft alleen een hele tijd geduurd voordat we dit hebben uitgedokterd.

Nu nog even de brieven afwachten en kan alles op de post.
Moet voor 29 Maart binnen zijn in Sydney.
Dus op hoop van zegen,

Mariette
 
Mariette ben jij degene die het visum aanvraagd of is je partner dat? En op welk visum willen jullie eindelijk gaan, waarschijnlijk heb je dat al wel ergens gepost maar ik kon het zo snel niet vinden.
Zelf zit ik namelijk in een soort gelijke situatie heb al wel 12 jaar geen klachten meer maar ik slik nog steeds medicijnen en sta nog steeds 1x in de 2 jaar bij de specialist op de stoep. Ga zelf dus voor de 457 en hoef dus dan geen medicals te doen behalve X-ray en waarschijnlijk Hep B (maar ik ben gevaccineerd dus no worries) dus moet zeggen dat het me nu allemaal wel heel goed uit komt, ik kneep hem namelijk voor de medicals.
 
Nee Erwin is de applicant en ik lift maar mee en wij gaan op een 134.
We zouden gaan op een 136 STNI dit is in principe hetzelfde want we hebben al een sponsor maar dan met een uitgestelde betaling.
Op het laatste moment kwam de sponsor dat dit ws een snellere oplossing was/ kon zijn.

Mariette
 
Back
Top