Meer mensen voor SAP naar Oz?

Lela

Active Member
Wie van jullie gaat er met SAP werken in Oz of werkt al met SAP in Oz? Ik werk momenteel als SAP functioneel consultant en ik heb begrepen dat er veel SAP-pers gezocht worden in Oz. Er is wellicht een mogelijkheid om via mijn werk in Australie te komen, maar mocht dat niet gaan/lukken/te lang duren wil ik graag op een Skil. Ind. visa naar Australie.

Is er echt zo'n tekort aan SAP mensen als ik hoor? Ik heb wel begrepen dat ook in Australie meer en meer bedrijven overgaan op SAP, dat zou dat tekort kunnen verklaren... Maar als jullie meer weten hoor ik het graag!


Lela :up:
 
Ha Lela,

Ben geen sappert maar wel een ander soort van specialist. Er is inderdaad ook veel vraag naar SAP specialisten. Ik denk dat je het kunt vergelijken met vraag en aanbod in Nederland.

Maar je kunt ook gerust de Ozzie banensites eens doorspitten met zoektermen. Dan zie je vanzelf wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt.

www.mycareer.com.au
www.seek.com.au

:wink:
 
Hi Rene,

Helemaal geen domme vraag hoor! SAP is een heel uitgebreid software pakket wat (m.n grote) bedrijven gebruiken voor hun inkoop tot en met boekhouding.

De reden waarom er zoveel specialisten gevraagd worden is dat het behoorlijk ingewikkeld is om te programmeren en configureren, het is nl. niet zo het een standaarpakket is wat voor iedereen hetzelfde is. Ik denk stiekem wel eens dat het zo moeilijk is gemaakt om te voorkomen dat mensen zoals ik zonder baan komen te zitten  :lol:...

AJ, bedankt voor de tip, ik ga gelijk ff neuzen!

Groetjes,
Lela
 
[quote author=Lela link=topic=2890.msg32123#msg32123 date=1129668142]
Er is wellicht een mogelijkheid om via mijn werk in Australie te komen, maar mocht dat niet gaan/lukken/te lang duren wil ik graag op een Skil. Ind. visa naar Australie.
[/quote]

Werk je toevallig bij een van de grotere internationale consultancy bedrijven?
 
Hoi Jeroen,

Nee dat niet, maar wel bij een internationaal bedrijf wat binnenkort SAP voor de Australische vestiging gaat uitrollen. Het lijkt me geweldig om dan het werk wat ik nu hier doe (o.a. functioneel beheer) daar te doen en dan met name voor Australie, Amerika en Japan.

Helaas heb ik vanochtend Buyss gesproken (emmigratie consultancy) en die wisten mij te vertellen dat ik alleen voor een regional skilled independent visa in aanmerking kom... Of eventueel een business sponsor... Ik baal als een stekker want ik heb mij schijnbaar vergist in het aantal punten. Bah! Als ik nl. voor een regional visum ga, mag ik niet in de grote steden werken en daar zijn toch de meeste SAP banen (denk ik, als ik zo eens kijk op de jobsites in Oz). Ik bedoel, ik hoef niet perse in de stad te wonen (sterker nog, liever niet), maar het lijkt mij vrij moeilijk een SAP job buiten de grote steden te krijgen.

Het nadeel van een business sponsor is dat wanneer je baas besluit dat hij je niet meer nodig heeft, je opnieuw door de hele visa molen moet om te kunnen blijven...

Groetjes,
Lela
 
@ lela:

hoe kan dat dan.......? IT, 60 puntenberoep, 34 jaar, genoeg werkervaring denk ik tenminste......hoeveel punten scoor je dan als ik vragen mag....? even snelle optelling: 60 beroep, 10 werkervaring, 20 engels, 25 leeftijd, 5 bonus nederlandse taal = 120....... :| :-o

En anders kun je toch nog altijd voor een SIr if STNI gaan als je beroep in betreffende staat nodig is? Als je wilt geef nog ff wat meer info zodat we met je mee kunnen denken...?

maar stel je dat je als expat wordt uitgezonden door het bedrijf waar je nu werkt is er toch geen probleem....?

Gr. Sab
 
@ Sabien,

Tja, dat dacht ik dus ook, maar volgens Buysse is SAP consultant van de SOL afgehaald (wel eens gezien hoeveel vraag er naar is?!  :|) en gaat het dus vrij moeilijk worden om aan te tonen dat mijn beroep onder Computer NEC (Not elsewhere classified) valt.  en ja ik dacht dat mijn bijna 10 jaar IT ervaring ook wel zou helpen, maar... klein "vautje" in mijn jeugd... heb mijn HBO opleiding niet afgemaakt... :blond: dus ik mag volgens haar geen punten claimen voor nederlands!!! En moet vervolgens ook via een RPL een aanvraag indienen bij ACS... Overigens heb het consultancy papiertje bij SAP zelf gehaald en - voor de insiders -  ben ik daarmee dus SAP Certified Consultant, een papiertje waar een hele hoop werkgevers op kicken... Anyway, volgens de dame van Buysse is de puntentelling als volgt:

Beroep 60 (met moeite dan), werkervaring 10, 20 engels, 25 leeftijd en geen punten voor de nederlandse taal = 115!!!!

Ze stelde danook voor een afspraak te maken met een consultant (ad €225) om de mogelijkheden te bespreken. :teacher:

Afijn, eigenwijs is een van mijn deugden, dus ik ga nu maar weer in booklet 6 duiken, omdat ik volgens mij wel de punten voor de nederlandse taal mag bijtellen, voorzover ik weet, mag je punten voor een andere taal meetellen als je bv. een universitaire studie in een andere taal hebt gevolgd. :blahblah:

Het liefst ga ik toch op "eigen kracht" naar Australie, als je namelijk via een business sponsor gaat, ben je behoorlijk afhankelijk van je baas... En aangezien die van mij niet echt bekend staat als "consistent" :angry1: ben ik liever niet geheel afhankelijk... Overigens, blijkt een business sponsor de enige oplossing te zijn, nou dan graag natuurlijk!

Dan komt het volgende, aangezien ik al een behoorlijke tijd werk (16 jaar), heb ik ook al heel wat verschillende banen gehad, dat verschilt van bv. office manager tot aan finance analyst, systems coordinator tot aan nu dan SAP consultant. De hierbij behorende opleidingen heb ik ook (bijna) allemaal gedaan, dus mijn lijst met opleidingen is behoorlijk aanzienlijk (gelukkig maar). De laatste opleiding die ik gedaan heb is bv. Webdesign :computer:, maar er staat bv. ook een jaar rechtenstudie op mijn cv. Eigenlijk heb ik die opleidingen ook gewoon puur uit hobby gedaan, maar ik merkte enige tijd geleden dat er werkgevers zijn die niet staan te springen om iemand die buiten de gebaande paden kijkt. De vraag was letterlijk waarom ik webdesign heb gedaan terwijl ik als SAP consultant werk. Toen ik vertelde dat het een hobby van me is, werd daar heel vreemd op gereageerd: "Zo, dus jij maakt websites? En waarom wil je dan toch als consultant werken?", dit past volgens ons niet bij het profiel van een consultant"  :-o. En dit was geen klein bedrijf hoor, een behoorlijk bekend consultancy bedrijf! Ik was best verbaasd, want wat zou het nou uitmaken wat ik als hobby doe?! Ok, ik kan wel wat hobbies bedenken die dan misschien niet zo "respectabel" zijn, maar daar valt deze toch niet onder!?

Nu begin ik me af te vragen of mijn enthousiasme om nieuwe dingen te leren misschien nog wel eens tegen mij kan werken bij het zoeken naar een baan in OZ? Want waarschijnlijk is mijn cv niet echt standaard...

Groetjes,
Lela
 
Overweeg een SIR of STNI visum.
Net zoals in NL zit met in Oz ook op specialisten als jij te wachten.

En dat jij naast je werk ook andere dingen leuk vindt om te doen dat mag nooit tegen je werken en daar zou ik me dus geen zorgen om maken.
 
Lela,

als ik jou was zou ik eerst eens kijken of je door die skill assessment heenkomt zodat je 60 voor beroep hebt. vervolgens kun je dan nog kijken welk visum in aanmerking komt.

inderdaad bonus taal: afgeronde hbo of universiteit....maar je zei dat je je hbo niet hebt afgemaakt....?

Gr. Sab
 
@ AJ, je hebt gelijk, waarom zou ik me druk maken om zo´n opmerking... waarschijnlijk past dat bedrijf dan toch niet bij mij als persoon!

Maar wat ik begrepen had van Buysse is dat je met een SIR geen permanente visa kan krijgen (en ik dacht dat je die na een paar jaar over kon laten zetten...)

@ Sabien, ik ga inderdaad gewoon verder met de skill assessment en dan kijk ik weer verder... Nee, in mijn jeugdige overmoed had ik besloten dat de wijde wereld toch wel heeel interessant was, veel interessanter dan als 17-jarige op het HBO... Ik was nl. 17 toen ik mijn MEAO diploma haalde en ben meteen doorgegaan naar de HEAO, maar het voegde toch niet helemaal tussen al die mensen van 20 jaar en ouder. Nu zou je denken sowhat? Maar als puberende 17 jarige dacht ik toch iets minder genuanceerd :)

Groetjes,
Lela
 
SIR visum is een tijdelijk visum voor 3 jaar. Ik dacht dat als je 2 jaar in de betreffende staat hebt gewoond en gewerkt die je sponsort en je voldoet aan bepaalde voorwaarden mag je een permanent visum aanvragen.

SIR visum is vrij nieuw, dus hoe dat straks in zijn werk gaat is nog niet helemaal duidelijk, maar dit zou volgens mij een goed alternatief zijn.....

Gr. Sab
 
Hi Sabien, je hebt helemaal gelijk! Een STNI visum is helemaal zo slecht nog niet. Heb nu al verschillende mailtjes van recruters uit SA gehad, eens kijken of daar wat uit komt"
 
Hi AJ,

Goed van je dat je dat gezien hebt!

Ik had na het berichtje van Rob Breumelhof ook meteen de MODL bekeken en ik sprong een gat in de lucht   :cheer: :dancing: :happy:. Dit betekent namelijk dat ik niet (meer) verplicht ben om voor een bepaald visum te gaan, maar meteen meer opties heb. Ook haal ik nu in een keer de passmark van 120.

Ik heb van de week meteen mijn diploma's laten waarborgen door de notaris, nu op zoek naar een vertaler. Met de referentiebrieven van mijn oude werkgevers ben ik ook mee bezig, dus off we go zou ik zeggen. Nou sta ik nog wel op de wachtlijst bij Rob Breumelhof en dat wil ik ook zo houden omdat ik niet het risico wil lopen dat ik een of ander formuliertje vergeet en daardoor het visum misloop.

Life is good!! :happysun:

Groetjes, Lela
 
Back
Top