Meerdere assurers nodig? pas dan op als hun inkomen ´net aan´ is

perthpete

XPdite Sponsor
Ben je bezig met een australian sponsored skilled worker aanvraag EN je hebt een assurer die nét niet voldoet aan het treshold income neem onderstaande dan ter harte!

(05-07-05) WAARSCHIJNLIJK GOED NIEUWS: Intussen bevestiging gehad van Centrelink (in reactie op een ´formele´ vraag van onze consultant) dat de inkomens toch opgeteld mogen worden en alleen gezamenlijk aan het treshold inkomen hoeven te voldoen. Onze assurers gaan volgende week bij Centrelink langs... Nu maar even duimen nog dat het inderdaad alleen een verkeerd ingelichte call-center medewerker bij Centrelink was die onze assurer op het verkeerde been had gezet.....

Wanneer je (zoals wij) een australian-sponsored-skilled-worker visa aanvraagt, dan heb je een sponsor EN één of meer assurers nodig (mag ook degeen zijn die de sponsor is).

Tot een jaar geleden beoordeelde de Dimia zelf of je assurer(s) in aanmerking komen. Eén van de criteria is dat je assurer moet voldoen aan het zogeheten treshold inkomen. Dat inkomen is gebaseerd op een minimaal bedrag, vermeerderd met wat bedragen afhankelijk van het aantal afhankelijke kinderen en het aantal mensen in het gezin wat het visum aanvraagt.

Dimia had de regel dat als één assurer niet voldoet aan het treshold inkomen, dat je dan een 2e (en zelfs 3e) assurer mag vragen. Het gezamenlijke inkomen van alle assurers bij elkaar diende te voldoen aan de treshold. Op die basis hadden wij 2 assurers, nl de tante die ons sponsort (met een pensioentje als inkomen) en een bevriend gezin. Samen hadden ze volgens de Dimia optiek genoeg inkomen.

We hebben van de week gehoord dat Centrelink van de vrienden aangeeft dat ze net genoeg inkomen hebben om één van ons te sponsoren, maar niet allebei. Ze komen (je kunt het haast niet voorstellen) 300 dollar op jaarbasis te kort...!!
Centrelink zegt ook dat je een 2e (en 3e) assurer mag hebben, maar ELKE assurer op zich moet in ieder geval voldoen aan het treshold income. Dus wij (als 2 volwassenen in de visumaanvraag) zouden dan een andere assurer erbij moeten zoeken die de 2e persoon ´assured´....

Misschien wordt het ietsje duidelijker met een voorbeeld:

Je bent bezig om een visum voor 2 volwassenen aan te vragen. Je hebt vrienden (of familie) die als assurer optreden. Het treshold income is 32.500 AUD per jaar (huidig getal). Zij moeten minimaal dat inkomen hebben in het huidig en gehad in de voorgaande 2 jaren. In dit bedrag is inbegrepen de partner van de assurer en één kind, en één volwassene kan hiermee assured worden (zeg dus maar mijn vrouw). Voor ieder volgende volwassene moet er 2500 dollar opgeteld worden bij dat bedrag. Dus om ons beiden te sponsoren is een bedrag van 35.000 dollar per jaar als inkomen nodig.

Redden die vrienden dat dan net niet (ze hebben b.v. 34.000 dollar als jaarinkomen) dan kun je een tweede assurer nemen, maar die moet dan dus ook minimaal en voor diezelfde 3 jaren een inkomen van 32.500 dollar per jaar kunnen aantonen. In de tijd van de Dimia had een tante met een pensioentje van 10.000 dollar per jaar mogen bijspringen...

Voor onszelf is het zop dat onze vrienden in Ozzieland a.s. maandag eerst weer eens met Centrelink gaan praten. Tevens heeft onze consultant ook nog e.e.a. per mail aan Centrelink gevraagd, maar daar is nog geen recatie op gekomen. We wachten met spanning af wat we de komende dagen horen...!
 
Back
Top