Mijn strategie; is het wat?

johnnie

New Member
Hai allemaal!

Ook ik zou heel graag voor lange tijd (misschien zelfs permanent) naar Oz willen. Ik heb een diploma technische informatica en werk intussen een jaar als technisch consultant zoekmachine marketing bij een bureau in Nederland. Dit beroep valt mijns inziens meer onder 'marketing specialist', wat helaas van de schedule 3 SOL-lijst afgevallen :( Een 175 visum kan ik dus wel vergeten.

Nu dus mijn plan: aangezien marketing specialist gelukkig nog wél op de ENSOL-lijst voor de 457-visa staat, ga ik voor een 457-visa en daarna voor een ENS permanent. is dit haalbaar? Zijner hier mensen die op deze manier een succes hebben geboekt?

Een vraag; mag je op een 457 visum ook part-time werken? ik heb namelijk een kleine internetonderneming, die mijn inkomen meer dan voldoende aanvult op een baan van 4/5. Graag zou ik die (voorlopig in NL gebaseerde) onderneming willen blijven voeren tijdens mijn verblijf in Oz.
 
Dag Johnnie

Wij zijn ook van plan om op een 457 naar daar te vertrekken en daar het permanent visa aan te vragen. We gaan dat doen met 2 kleine kindjes. Dus ja, wij denken dat dit wel haalbaar is, anders neem je dat risico niet met kleine kindjes.

De werkgever die mijn echtgenoot zou sponseren, heeft al ervaring met 457 visa's en heeft ook nog geen problemen gezien als die mensen na een tijdje hun permanent visa aanvragen. Alleen duurt het bij ons heel lang vooraleer ze een contract aanbieden en visa in gang zetten, ook al wil die directe baas dat mijn man daar vlug begint. We botsen nu dus een beetje op de rustig-aan-mentaliteit. Dat is best wel even stressen voor ons, omdat we hier nog een huis te koop moeten zetten en verhuis moeten regelen. Maar ach, alles komt wel goed.

Je vraag over het parttime werken kan ik niet beantwoorden. Misschien best even opzoeken op de immigratiewebsite van Australië?

Groetjes
 
Ik zit in een vergelijkbaar bootje, maar zit nog niet in de fase om alles helemaal uit te dokteren. Dus ik ben benieuwd wat er uit gaat komen :)
 
Ik vind je post heel interessant Johnnie. Steeds vaker begin ik ook te denken over een move. Ook ik val onder marketing specialist (ben online marketeer).
Nu heb ik me nooit zo heel erg verdiept in de visa's. Maar moet de werkgever die als sponsor wil optreden niet aantonen dat ze voor de functie die ze jou bieden geen geschikte Australier konden vinden?

Of zit ik er nu compleet naast?
 
UPDATE: ben intussen alweer een maandje in Sydney. Ik zit nu nog op een working holiday, maar met ingang van juni gaat mijn 457 in :)

Ben zo blij dat ik eindelijk in dit mooie land kan zijn
afro.gif
 
Back
Top