Motivatie probleem

Wij hadden ons motivatie probleem opgelost door een grote Aussie vlag in de keuken op te hangen en in de woonkamer hing een roadsign en kaart van Australie.
Als ik dan weer eens om 4u in de ochtend zat te ontbijten(moest om 6u op mn werk op Schiphol zijn)en ik keek naar die vlag:daar doe ik het voor!
En Schiphol op zich was ook een motiverende werkplek.Aftelschemas helpen ook,mijn dochter heeft er 1 gemaakt+er staat 1 op mn hyve.

Btw:Nog 5 weken!! :p
 
Ik heb een aftelding op mn blog staan, alleen vind ik dat met nog meer dan 5 maanden en 2 weken toch nog niet zo motiverend :|
 
Liever een optelling waarvan er staat dat ik gewoon al een paar dagen in Nieuw Zeeland ben :grin: Ach inmiddels is het nog maar goed 5 maanden... Voor mijn gevoel schiet het pas in december echt op.

Verder zit ik nog steeds met een serieus motivatieprobleem. Ik heb net een week vakantie gehad en had gehoopt daarna wel weer te willen gaan werken. Helaas is niks minder waar. Ik ben nog steeds ongelooflijk moe en mag gelijk komende week 5 en volgende week 6 dagen werken. Nog steeds heb ik geen zin. Maar goed, ik zal wel moeten. Helaas heb ik geen vakantie meer, tot aan eind januari (hopelijk krijg ik toestemming voor mijn vakantie van 22 t/m 31 januari, gezien ik 31 januari vertrek). Maar toch is het allemaal voor een goed doel; voldoende financiele middelen om de eerste tijd in Nieuw Zeeland en Australie te overbruggen. En in nieuw zeeland heb ik gelukkig ook nog kans en tijd om te gaan werken...
 
[quote author=Sacha link=topic=10207.msg144610#msg144610 date=1249375201]
De motivatie moet je putten uit het feit dat je jouw werk leuk vind. Ik ben tot het laatste moment tot het gaatje gegaan. Gewoon omdat ik dat met mijzelf had afgesproken. Natuurlijk besefte ik mij heel goed dat mijn collega's mijn waarschijnlijk na een maand al weer vergeten zouden zijn, maar voor mijn eigen gevoel, wilde ik er alles uit halen wat er in zat. Anders worden de dagen nl. wel heeeel erg lang. Het gevolg was dat ik dus 2 jaar heb gebikkeld en nieuwe klanten binnenhaalde, terwijl mijn collega's dat niet meer voor elkaar kregen. Mijn managers bleven zich verbazen hoe dit toch kon. Nu ben ik weg en heb als erfenis een enorme klanten kring achter gelaten, met een enorme hoeveelheid werk voor mijn collega's. Ben ik blij dat ik nu lekker in Australie zit en zij zich het habbiebabbie kunnen werken  :lol:

Stel jezelf een doel en ga daar voor, niet alleen met een emigratie, maar ook in je werk en je priveleven. Het helpt om de dingen in perspectief te zien.
[/quote]

Je hebt wel gelijk hoor Sascha. Het probleem zit 'em ook in dat ik het helemaal niet druk heb of intressante werkzaamheden. Heb dit ook diverse keren aangegeven en als het goed is zitten mijn manager en ik ook binnenkort om de tafel om dit aan te pakken. Ben helemaal niet iemand om zomaar met mijn duimen te zitten draaien (tenzijn het voor een goed doel is zoals visums  :wink:). Daar raak ik juist gedemotiveerd van....
 
Yep, motivatie probleem hiero!
Na 3 weken vakantie moet ik er morgen weer aan geloven.heb echt helemaal geen zin!!! Heb nog zoveel te lezen op het forum dat ik helemaal geen tijd heb om te gaan werken  :grin:
Maar geen zin is altijd na de vakantie, dus het zal wel weer goed komen.Nadeel is dat een vlg vakantie nog zo lang op zich zal laten wachten  :-( En wie weet hoe lang het nog duurt voor we iets meer weten over ons visum... krijg al iets minder geduld,maar daarvoor moet ik in een ander onderwerp zijn
 
Ik ben vandaag aan mijn half jaar stage in Nederland begonnen, en het was echt een topdag!
Ik had verschrikkelijk veel zin in deze stage, en het was vandaag ook gewoon precies zoals ik het gehoopt had.
Ik denk dat de tijd op deze manier wel snel zal gaan, en dat ik binnen no time in australie zit, zonder motivatie problemen  :up:
 
[quote author=Gwen link=topic=10207.msg145890#msg145890 date=1251746444]
Ik ben vandaag aan mijn half jaar stage in Nederland begonnen, en het was echt een topdag!
Ik had verschrikkelijk veel zin in deze stage, en het was vandaag ook gewoon precies zoals ik het gehoopt had.
Ik denk dat de tijd op deze manier wel snel zal gaan, en dat ik binnen no time in australie zit, zonder motivatie problemen  :up:
[/quote]

:up: Beter joh. Dan schiet een half jaar zeker wel op.

Ik ben langzaam aan bezig collega's te vertellen van mijn besluit. Gister heb ik het alweer een collega verteld en vandaag heb ik het ook nog aan een collega verteld. Zeker vandaag een erg positieve reactie gehad, omdat de betreffende collega het ook niet meer zo naar haar zin had op het werk. Ze vond het erg goed dat ik deze keuze heb gemaakt. Dat biedt weer iets meer hoop en motivatie om het goed hier af te ronden :up:
 
Super voor je Fem!!
Het is echt nog maar heeeeeeeeeeel even... tijd vliegt!
 
Hallo allemaal, 
motivatieprobleem?  tja, mensen zien soms iets meer het 'negatievere'. Ik begrijp je situatie wel heeel goed, hoor!  Toch zou ik willen dat ik in jouw schoenen stond!  Focus je op de toekomst!!  Daar lees ik weinig over hier.  Jullie gaan allemaal een geweldige toekomst tegemoet met een prachtig klimaat, (elke dag een heerlijk weertje) schitterende natuur (waar je die nog heerlijk ruikt), super mentaliteit van de bevolking (waar regels gerespecteerd worden en alles in balans is)  Het lijkt geromantiseerd, ik weet ook wel dat er nog wel stressy moments gaan zijn, van huisvestiging en jobs etc.  Doch, als voor mij het zonneke al schijnt, is het leven al heel mooi!!  Moest ik zeker weten dat dat in mijn verschiet zou liggen!  Ik zou genieten van elke rotdag hier, dat de collega's weer eens 'collegiaal' waren, het miezerige weer hier de komende maanden, het drukke verkeer...  Te groter zal jullie geweldig gevoel zijn eens ginder!
Mijn probleem is dat ik niet eens weet of ik die grote stap durf zetten!! Ik krijg zo wat schuldgevoelens aangepraat door mijn ouders en weet niet of ik er spijt van zou krijgen. Mijn man zou ik wel meekrijgen, die is easy going en als geneesheer specialist al vrij welkom ginder.
Ik was 3 jaar geleden in australie en ben er zoo verliefd op geworden.  Ik weet niet eens wat ik hier nog wil en voel me zwaar als ik die koude winter hier voel, waar geen einde aan komt.  Ik leef hier, maar mijn hartje ginder.
My bottomline:  jullie hebben allemaal al het lef gehad om een drastische beslissing te durven nemen en ervoor te gaan!!  Dat bewonder ik zoo erg aan jullie allemaal!!!!!  Misschien ben ik er nu nog niet klaar voor en komt het nog wel!  Vrienden van ons zijn 4 jaar geleden in Cairns gaan wonen en voelden zich in hun bezoek aan belgie al als buitenlander.  Het zijn echte Aussies and they just love it!
 
Hallo Annemarie!

Gelukkig ben ik iemand die eerst altijd het positieve wil zien en moet er soms tegen aan knallen voordat ik het negatieve zie. Ik kijk er ook ontzettend naar het moment uit dat ik door de douane heen naar mijn nieuwe toekomst loop. Liefst morgen al! Juist daarom is het soms moeilijk om hier, voor mij dan, enthousiast te blijven over mijn werk. Ik baal soms zo van dat gevoel, juist omdat ik dat niet wil. Ik wil nu nog lekker van mijn collega's genieten en van mijn werk. Want ondanks dat het rustig is hier, heb ik werk waar ik absoluut geen hekel aan heb. Een reden dat ik hier op mijn werk nog niets heb verteld is omdat ik wil voorkomen dat de leuke nieuwe opdrachten maar naar iemand anders geschoven worden omdat ik toch weg ga.

Gelukkig zitten er hier mensen die hetzelfde traject doorlopen en kunnen we dit samen delen. Dit is ook de reden dat ik dit onderwerp heb aangesproken.

Wie weet zal ook jij meer naar het idee toegroeien en de stap uiteindelijk nemen. Het hoeft ook geen defnitieve verhuizing te zijn, jullie zouden misschien ook voor een aantal jaren kunnen gaan.
 
Ik denk dat, als je de draadjes van ieder voor zich doorleest, je veel positiefs leest. Echter is dit nou juist een heerlijk draadje om ook je frustraties kwijt te kunnen. Daarnaast ben ik bijvoorbeeld dit jaar al 4 jaar bezig met mijn visum te bemachtigen. Dan krijg je gewoon wel eens motivatie problemen. Natuurlijk gaan we, hopelijk, een mooie toekomst tegemoed, maar de weg om daar te komen is vaak lang en vol bochten en hobbels. Omdat het vaak zolang duurt krijg je nou eenmaal soms te maken met motivatieproblemen. Je staat als het waren met beide benen in een ander land. Hier bouw je niks meer op, je bent al helemaal bezig met de overtocht, maar dat kan soms jaren duren.
Ik denk dat het hoe dan ook belangrijk is je eigen keuzes te maken. Wat wil je zelf? Wil je zelf eigenlijk ook wel graag hierblijven, of doe je dat alleen voor anderen? Het is je eigen leven en het is belangrijk om gelukkig te zijn in je leven. Je ouders, of anderen, hebben er niks aan als er achteraf nog weinig contact is omdat je het hen wellicht kwalijk gaat nemen dat je de stap van je dromen nooit hebt genomen.
Emigreren is niet niks, maar als het is wat je wilt dan zal je de stap zelf moeten zetten.
 
I know, I know!  als je eenmaal met iets in je hoofdje zit....
Ik zou willen dat ik zo'n vooruitzicht had! 
Waar zou je naartoe willen, welk gedeelte? Ik was 2,5 jaar geleden in Sydney, Brisbane en Cairns.  Whish I was there right now!  De zomer zal er weldra beginnen. Eens benieuwd wat de winter voor ons weer in petto heeft.

Ik denk aan jullie, hoor!
 
[quote author=Annemarie75 link=topic=10207.msg146031#msg146031 date=1251899552]

Waar zou je naartoe willen, welk gedeelte? Ik was 2,5 jaar geleden in Sydney, Brisbane en Cairns. 
[/quote]

Only time will tell waar ik terecht zal komen.... dat is een leuk vooruitzicht, maar ook wel weer moeilijke...
 
Bij mij zal het in/ rond Perth of Melbourne worden... Ligt ook een beetje aan welk visum ik krijg. En wie weet verhuis ik nog eens in het land zelf. Er ligt, op dit moment, nog niks vast.
 
How to be happy at a rotten job
By Amanda Berlin

You may feel trapped, but you don't have to be miserable.

In an ideal world, we'd all have full control of our professional destinies and be able to choose the work life we wanted. But that's hardly always true these days, in a time of recession, layoffs, pay cuts and furloughs. Many of us are enduring far less than stellar arrangements at work.

Gretchen Rubin, author of a blog called The Happiness Project and a forthcoming book with the same name, says we're experiencing "happiness challenges" at work today. When we lack the power to freely choose what we do - for instance if we've taken a job at a lower level to maintain income and health insurance, or we've taken on more responsibility with no additional pay because our colleagues have been laid off - our morale can take a nosedive. "Moving backward is a happiness challenge," she says.

We may even assume that finding happiness on this job might be too much to ask in this economy. Rubin says you should always be saying to yourself, "How can I be happier?"

She says that feeling of being in control of our lives depends a lot on how satisfied we feel at work and also on whether we're operating in an "atmosphere of growth." If you feel supported by your boss, know you are cared about and appreciated and efforts are being made to help you grow professionally, you'll definitely be more content.

Develop close relationships
Rubin highly recommends making friends at work, mainly for personal satisfaction but also because they may be the source of your next job opportunity. "Make a personal investment in the people around you," she says, "even if you think you're there only temporarily. People who have close relationships at work are happier."

Make the changes you want to see in the workplace
She also suggests taking a little time to think about what exactly makes you unhappy at work. "If there are certain things in your workplace that you can remove, go about getting rid of them. Junk food, the mess in the kitchen - take responsibility for making these things better. And another major source of unhappiness is commuting. Adopting staggered hours or remote working arrangements can make people feel trusted and responsible."

Keep the balance
Don't forget all-around wellness as part of your pursuit of happiness. Take care of yourself. Get enough sleep and exercise, and get up on time. Get your energy level up so you can fully engage with others.

Don't be afraid to ask for what you want
Rubin also urges you to go ahead and ask for any equipment you think you need. She herself was elated after she installed a second and third computer monitor in her workspace. You may not be the only person you please by pursuing work tools or training, she adds: "When you make moves to make things better for yourself at work, you may get positive attention from the boss, who could be impressed by your motivation."

A happy worker is a productive worker
Managers, meanwhile, should always bear in mind how much more productive workers are when they're happy, Rubin says. They are absent less, they make better leaders and they're more willing to help their co-workers. Happiness is especially important in sales, because other people are attracted to those who appear genuinely cheerful.

Terrisse says that keeping workers happy is important because that's how you retain your most talented people. "It takes so much more time to get a new employee hired, trained and working effectively than to keep an existing employee on board," she observes.

Help yourself, help your company
When making a request for a change that will increase your happiness, be very clear about how it will benefit the company, Terrisse says. "We have helped support some of our people with various nonprofit or charity efforts. It's a good thing to do in its own right, but it also gives the company more visibility."

Massaro never knew about social networking until she took a trip to volunteer at an orphanage in Africa last year. She was out of the office for month, but because the company allowed that absence, she was able to bring back with her a passion to learn more about a new skill - and that skill ultimately opened up a new specialty for her and a new discipline for the firm.

Continue your pursuit of happiness
In times like these, we're prone to slip into survival mode and even believe we don't deserve happiness at work. Rubin says, "You can be grateful for what you have and still be searching for happiness. They are not mutually exclusive. You're not going to make other people unhappier by making yourself happy. In fact, quite the opposite."
 
Back
Top