My guide to living, working & moving to New Zealand as a healthcare professional

TessenEmil

XPdite Sponsor
Hierbij de eerste stap voor het uitwisselen van bruikbare tips, voor zoals de titel al aangeeft, omtrent het wonen werken en emigreren naar Novia Zeelandia (klik de link voor de geleende titel). De aankomende tijd zullen wij hier onze ervaring delen als Registered nurses en de hindernissen die wij gaan nemen naast onze gewoonlijke lastava.

Tot snel!
 

kimani

New Member
Wij zijn nu ook aan het kijken of nieuw zeeland een optie is om als geregistreerd verpleegkundige aan de slag te gaan. Lijkt zo op het eerste oog haalbare zal zaak. Wat zijn jullie ervaringen? Grootste vraagte die ik nu heb is hoe ze in nz staan ten aanzien van het Nederlandse diploma? Net als in oz en dus bridging course nodig?
Ik hoor graag jullie praktijkervaring!
 

TessenEmil

XPdite Sponsor
Hier de lang verwachte update :)

Na een wat heen en weer gebeld te hebben dan toch eindelijk wat nieuwe informatie. Het goede nieuws is dat onze diploma's wat fijner ontvangen worden dan in het buurland Australië. Echter is de grens van 140 punten voor een permanent visa opgeschroefd naar 160 en is het plan van de NZ overheid om het aantal immigranten dat ze willen opnemen te gaan verlagen (ze verwachten dit jaar minimaal 100.000 mensen extra).

Nu is het verder een heul Heul HEUL (lees: Jochem Meyer stijl), bureaucratisch land, dus efficiëntie en compliance.... daar kunnen ze nog wel het een en ander aan gaan verbeteren. Communiceren met een officer van de NZ nursing counsel gaat ouderwets langzaam en neemt ongeveer 6 tot 8 maanden in beslag. I'll keep you folks Posted!
 


OFX
Top