Noodweer

Ton en Ineke

XPdite Sponsor
Evacuaties door noodweer in Australië
SYDNEY - In Australië moeten donderdag zesduizend personen hun huizen verlaten wegens zware regenval en snel stijgend water in een rivier in de staat New South Wales. In het gebied in oostelijk Australië, dat zwaar gebukt gaat onder de ernstigste droogte in tien jaar, worden twee personen vermist.

In de streek rond het landbouwstadje Lismore moesten personen worden gered uit gestrande auto's. De Wilson-rivier, die door het stadje stroomt, is gestegen tot recordhoogte en het hoge water vormt een eerste test voor een nieuw aangelegde dijk, een van de hoogste van het land. Harde wind en overstromingen hebben ook in de naburige staat Queensland voor problemen gezorgd

Voor het weer toch maar niet verhuizen  :-o
 
Hoi hoi
Nou, dat gaat de goeie kant op :| :-(
Vorige week las ik in de krant van Adelaide dat er ook flink wat  nood weer was. Niet zo erg als jullie berichtje maar er schijnt wel flink wat overlast geweest te zijn.
greetzz Bear
 
Ik woon in Arundel aan de Gold Coast en kan zeggen dat ik dit nog nooit heb mee gemaakt. 24 uur werkelijk stort regen. Mijn huis is gebouwd op een flat block op een heuvel met werkelijk perfecte water afvoer. Dus gelukkig geen last gehad van het water. Maar vanmortgen konden we geen kant uit alle wegen rond ons stonden onder water. Dus vandaag de hele dag thuis gebleven. De Hinsdam waar wij ons drinkwater vandaan krijgen is opgelopen van 67 tot 85 % en verwacht wordt dat dit oploopt tot boven de 90% fantastisch dus. Net buiten gekeken en geen wolkje meer aan de lucht dus morgen weer gewoon Queensland weer
 
Fantastisch nieuws over de Hinze Dam!! :) Eindelijk weer een beetje op peil! Het heeft hier (halverwege Brisbane & The Gold Coast echt bijna vier dagen non-stop gehoost. Nog nooit zoveel grijze luchten achter elkaar gezien in Australie geloof ik :lol:. Ook wij zijn trouwens gespaard gebleven van zwem-taferelen, maar goed er zijn een hoop mensen die er heel wat slechter vanaf zijn gekomen en die nog een spannende nacht tegemoet gaan.

Nu maar hopen dat de boeren out west ook nog een graantje oftewel druppel mogen meepikken!

Groetjes
Syl
 
Jeetje, ik heb het op het nieuws gezien, wel erg hoor!!!!!!

En wij zaten/zitten hier in Perth te zeuren dat wel al twee of meer weken lang alleen maar regen hebben!! We hebben dan wel heel veel gehad(misschien net zo veel), maar dan niet in 24 uur!!!  :-o

Hier zijn de dammen helaas nog lang niet vol, maar goed, de winter is nog niet eens halverwege!
 
Hier in Brisbane viel het nog mee, 'maar' zo'n 100 mm in 24 uur. Maar Carrara aan de Gold Coast had meer dan 500 mm in 24 uur. Yep, een halve meter! :depressed:
 
Hmm, dus Nederland is niet het enige land waar het klimaat een beetje aan het veranderen is ?
Als het maar niet kouder gaat worden in Oz, want daar zitten we niet op te wachten.
 
Het heeft in Nederland ook flink geregend eergisterennacht. In Gorinchem stonden alle straten blank en viel er 40mm in één nacht, niet zoveel als in Australië ok maar overlast was er wel degelijk.
 
Was dat alleen aan de kust of ook inland? Want daar hebben ze het hard nodig!! En als het in de outback heeft geregent, is het zeker een tripje waart om te kijken (as je tijd hebt), want de woestijn is prachtig na een regenbui!!!!!

Grtz Tanne
 
Nee, deze regen was alleen aan de kust. Een paar weken geleden heeft het wel geregend in de outback. Niet genoeg om de droggte te breken, maar wel genoeg voor veel boeren om in ieder geval iets te kunnen laten groeien.
 
[quote author=Cajendra link=topic=2010.msg19698#msg19698 date=1120204083]
Was dat alleen aan de kust of ook inland? Want daar hebben ze het hard nodig!! En als het in de outback heeft geregent, is het zeker een tripje waart om te kijken (as je tijd hebt), want de woestijn is prachtig na een regenbui!!!!!

Grtz Tanne
[/quote]

Van horen zeggen is dat inderdaad de moeite waard, maar hoe groot is de kans dat je het echt te zien krijgt? M.a.w. hoevaak regent het in de Outback ?
 
Niet vaak. Wij waren met Pasen in de Outback en spraken met de locals in Hungerford aan de Paroo rivier (zuidwest Queensland, op de grens met NSW). Ze hadden daar toen al 4 jaar lang geen regen van betekenis gehad. Maar de regen van een week of drie geleden heeft er inmiddels wel voor gezorgd dat de Paroo en Bulloo Rivers buiten hun oevers zijn getreden, dus ze zullen daar wel blij zijn nu.
 
M.a.w. hoevaak regent het in de Outback

Toen wij in 2000 in Coober Pedy waren konden we niet verder vanwege overstromingen en heftige regen. Dat was trouwens best een aparte ervaring. Maar voor 'werkmensen' wel vervelend. Er was nl een man die moest naar Darwin (auto) en dat ging dus effe niet lukken. Na 4 dagen zijn we toen weer omgedraaid naar het zuiden trouwens (ook prima).

Groetjes Miranda
 
Back
Top