paniek! vraagje ivm skilled-sponsored visum (subklasse 176)

Jerden

Active Member
Hoi

wij willen proberen een skilled-sponsored visum te bemachtigen, omdat we anders niet aan het benodigde aantal punten geraken (vnl door onze leeftijd). Jeroen zijn neef, die opgegroeid is in Australie, is bereid ons te sponsoren. Omdat bij de sponsor-vereisten staat dat een "niece of nephew" je kan sponsoren, dachten we dat er geen probleem was. MAAR! Nu lees ik net ergens op het forum dat met "nephew" bedoeld wordt een kind van je broer of zus, en niet je neef, ttz een zoon van je oom! Hoe zit het nu?!? In mijn ogen is neef toch echt wel een nephew.

Weet iemand hier meer over? Nergens op de hele site wordt uitgelegd wat nu precies met niece of nephew bedoeld wordt.

Help, please !? :-(
Jerden
 
niece en nephew zijn inderdaad de kinderen van jouw broer of zus.
cousins zijn wat wij nichtjes en neefjes noemen. (dus de kinderen van oom/tante)

Wat er verder op de immi site staat weet ik niet, maar dit is wel de officiele engelse vertaling en je hoort ook niemand niece en nephew zeggen als ze cousin bedoelen!! Dus je kunt er eigenlijk wel vanuit gaan dat wat hier boven staat, dat dat er ook mee bedoelt word! Je kunt het nog altijd even voor de zekerheid bij de ambassade navragen.
 
Inderdaad, een nephew / niece is de zoon / dochter van je zus / broer. Een zoon / dochter van je oom is wat ze hier een cousin noemen, en dat is inderdaad niet genoeg voor sponsoring (NB: Dit gebaseerd op de situatie zoals die voor ons toen goldt, altijd even double checken natuurlijk wat ik hier zeg, maar zo te lezen heb je dat al gedaan).

Als die oom nog leeft dan zou hij de sponsor moeten zijn. Is hij niet bereid om als sponsor op te treden? (ervanuitgaande dat hij nog leeft dan).

Verder was er in onze tijd (4 jaar geleden nu) ook nog zoeits als een regional sponsored skilled visum en daar mocht een cousin dan nog net wel weer als sponsor optreden. Die moest dan wel in een 'regional' area wonen (de regional areas staan ook ergens op de Dimia site vermeld mbv postcodes).
 
shitshitshit  :x

sorry hoor.... dit is wel een serieuze streep door de rekening. Zitten momenteel een beetje met de handen in het haar...  :|
 
Misschien een beetje een domme opmerking maar je kunt je toch ook door de staat van je keuze laten sponsoren? Levert dat niet evenveel punten op?

Marika
 
Tja, da's een beetje moeilijk. Jeroen is nl Oracle specialist en die staat niet op de skills lijst van Queensland. En dat is waar we naartoe wilden gaan omdat daar Jeroen zijn familie woont. Maar het is wel iets dat we in ons achterhoofd houden, ik heb al gezien dat Oracle specialist op de lijst van West-Australie staat, en dat zie ik ook wel zitten (Jeroen helaas iets minder...)

We weten ook niet goed wat de verplichtingen zijn als je zo'n sponsorship aanvraagt. Je wordt 2 jaar lang elke 6 maanden geëvalueerd; betekent dit dan dat ze je terug naar huis kunnen sturen als je niet goed bevonden wordt?? En hoelang ben je verplicht om voor hen te werken? En kan je zelf nog een beetje kiezen waaar je terecht komt? Dat zijn dus allemaal vragen die we nog moeten uitzoeken.

Maar eerst en vooral gaan we een kansberekening laten doen. Ik had een mailtje gestuurd naar Move2Australia, maar heb nog geen antwoord terug gehad. Ik heb het mailtje wel in het nederlands gestuurd omdat ik ergens gelezen had dat Rob Breumelhof daar werkte, maar nu vraag ik me af of het in het engels had moeten zijn. Nog even afwachten maar, het is tenslotte Kerstvakantie .... :roll:
 
[quote author=Jerden link=topic=9542.msg129397#msg129397 date=1229983358]
Tja, da's een beetje moeilijk. Jeroen is nl Oracle specialist en die staat niet op de skills lijst van Queensland. En dat is waar we naartoe wilden gaan omdat daar Jeroen zijn familie woont. Maar het is wel iets dat we in ons achterhoofd houden, ik heb al gezien dat Oracle specialist op de lijst van West-Australie staat, en dat zie ik ook wel zitten (Jeroen helaas iets minder...)
[/quote]

Jeroen: Je wilt graag naar Australië. Het vestigen in Western-Australia lijkt nog een van de weinige mogelijkheden te zijn die je over hebt (als ik al je andere posts zo heb gelezen). Waarom dan niet eerst zorgen dat je in Western-Australia terecht komt? Dan ben je in ieder geval al hier.....tuurlijk zit je even ver van je familie, maar na een aantal jaren kun je toch nog altijd de Skilled Independent visumaanvraag doen? En als je die eenmaal op zak hebt, mag je wel naar Queensland. Bij bijna niemand gaat het over rozen (tja, wel de rozenstelen dan met die scherpe stekels :D )

Ik denk dat Rob Breumelhof al bijna extra mensen mag aannemen als ik zie hoeveel positieve berichten er over zijn emigratiebureau worden geschreven. Hij zal dus ook ongetwijfeld antwoorden....houd moed.....
 
Goede morgen Jerden,


Zoals op onze website staat geschreven is het voordeel van Move2Australia dat wij tijdens de hele visumaanvraag-procedure in het Nederlands communiceren.

De door jou in het weekend naar ons verstuurde email heb ik inmiddels (op dinsdagochtend) beantwoord. Zoals Maluka schrijft hebben wij het heel druk maar beantwoorden wij onze emails nog steeds dezelfde dag of de dag erop. Dat is dus ook bij jullie het geval.  :smile:


Prettige Kerstvakantie,

Rob Breumelhof
Adelaide
 
Bij een STNI krijg je af en toe een mail, die terug moet sturen, met antwoorden.
De vragen zijn o.a;
waar woon je, in welk land (de derde), heb je werk, was het moeilijk werk te vinden...

onze eerste antwoord was; nergens en nee, (op reis) was ok.
tweede keer, wel een woonplaats in VIC en werk, derde keer was antwoord weer anders.
Als je vragen stelt wordt er vriendelijk geantwoord, en nog geen mannen in gele pakken op de stoep gehad om onze tandenborstels te tellen, etc. Dus; niets om je zorgen over te maken, als jej je maar zo'n beetje aan de regels houdt.
Het wordt overigens vanzelf een skilled independent, dus na twee jaar mag je je overal vestigen. (zelfs als dat bij familie is)
 
Hoi Rob

inderdaad: vanmorgen een uitgebreide mail van M2A in mijn mailbox. Van harte dank! Jullie aanbod klinkt zeer goed, dus we gaan zeker in zee met jullie (toch in elk geval voor de kansberekening), en gezien alle positieve berichten hier op het forum lijkt dit ook de beste keus.

Ik had nog niet op jullie website gekeken omdat ik zo snel mogelijk dat mailtje wilde weg hebben. Mijn fout  :oops:

Aan iedereen bedankt voor de reacties en prettige feesten gewenst!

grtjs
Jerden
 
Nog een vraagje aan Perthpete

Jeroen zijn tante zou misschien bereid zijn om ons te sponsoren (zijn oom is gestorven), maar volgens jouw ervaringen kan dat precies wel problemen opleveren ivm inkomen, klopt dat? Zij is dus ook met pensioen en sukkelt nogal met haar gezondheid, dus ik wil haar ook niet met teveel rompslomp belasten. Pieter, jeroen zijn neef, wil wel alles regelen, maar ik vraag me af wat er dan nog van haar verwacht wordt. En kan zij ons überhaupt sponsoren, want het was natuurlijk haar man die familie was van Jeroen, zij is aangetrouwd.

Alvast bedankt voor een reactie!
grtjs
Jerden
 
Hoi Jerden,

Met de waarschuwing erbij dat ik geen emigratie specialist o.i.d. ben (dus check!!) het volgende:

Ik ben gewoon even naar de DIAC site gegaan, heb ingevuld dat ik een permanen visa wil hebben. Na invullen van leeftijd (fictieve geboortedatum in 1968) van 40 komen er nog een paar vragen. Een ervan is of een family member wil sponsoren. Bij de uitleg daarbij vind ik o.m. onderstaande. Het klinkt alsof je aangetrouwde tante zou kunnen optreden als sponsor.

If you are sponsored by a family member
Your family member must be at least 18 years of age and usually reside in Australia as an:

Australian citizen
Australian permanent resident, or
eligible New Zealand citizen.
Your sponsoring family member can be:

a non-dependent child - including an adopted or step-child
a parent - including adopted or step-parent
a brother or sister - including adopted or step-siblings
a niece or nephew - including adopted or step-niece or nephew
an aunt or uncle - including adopted or step-aunt or uncle
a first cousin
a grandparent.


Nu voor wat betreft de financiele kant van de zaak, in onze tijd moest er ook een 'assurer' gevonden worden. Ik meen begrepen te hebben dat dat sinds enige tijd (vorig jaar juli?) vervallen was als voorwaarde .. (Maar zelfs als dat niet zo zou zijn, dan zou je neef wel weer als assurer hebben kunnen optreden, want de assurer hoeft niet eens familie te zijn)
 
[quote author=perthpete link=topic=9542.msg129513#msg129513 date=1230165244]
Australian citizen OR
Australian permanent resident, or
eligible New Zealand citizen.
[/quote]
 
Back
Top