permanent residency visa aanvraag in Australie?

amoz

New Member
Hoi,
Ik en mijn partner willen permanent residency gaan aanvragen. We wonen al ruim 2 jaar downunder. Ik heb mijn PhD in NL gehaald en werk hier als postdoctoral researcher at the UQ in Brisbane. Mijn partner heeft een diploma vergelijkbaar met BSc. (hij heeft uni net niet afgemaakt in NL). Hij werkt nu op een vast contract als programmeur in een marketing research company.
Heeft iemand tips voor ons wat de beste strategie is om een permanent residency aan te vragen? Heeft iemand goede ervaringen met een bepaalde migration agent in Brisbane? Alle tips zijn welkom!
Alvast bedankt!
Annemiek (amoz)
 
Kijk eens op de DIMIA site http://www.immi.gov.au/
Volgens mij krijg je voor werkervaring in Australie extra punten  :).

groetjes, Hillegien
 
Je kunt het beste Booklet 6 van de Dimia site downloaden om te kijken welk visum het beste bij jullie situatie past. Je kunt een link naar Booklet 6 hier vinden:
http://www.immi.gov.au/allforms/books6.htm

Als je situatie niet al te moeilijk is en jullie genoeg punten halen, dan zou je ook kunnen overwegen om de aanvraag zelf te doen i.p.v. een bureau in de arm te nemen.
 
Hee, bedankt voor de reacties! Zal eens kijken in booklet 6. 'T is ook zo'n enorme wirwar van formulieren op de DIMIA site. Zie door de bomen het bos niet meer.  :crazy:  (Maar voor een ieder die naar Oz komt: dit is alvast een mooi opwarmertje voor wat jullie te wachten staat; ze zijn hier dol op formulieren en de hele administratieboel, meer dan ik gewend ben in NL in ieder geval  :wall:.)

Heb de puntentest gedaan en kom uit op 125  :applaus: , inderdaad met bonuspunten voor werkervaring en ook voor het immigreren met een (NLse) de facto partner.

Alleen het type beroep dat ik heb ... het meest passende met wat ik doe is "medical researcher" en dat was 60 punten waard!  :w00t:  Maar om eerlijk te zijn, ben ik meer een life scientist. Maar dat stond niet in het rijtje ....  :dunno: Maar met studie Medische Biologie zou ik "Medical researcher" wel kunnen rechtvaardigen, toch? ....  :think: Heeft iemand ervaring met hoe een beroepomschrijving beoordeeld wordt in een visa aanvraag?

Tjarco (mijn vriendje) heeft uni net niet afgemaakt, maar denkt dattie met "training on the job" ook op 125 uitkomt ...  Hopen dat hij gelijk heeft!

Wat is het toch ontzettend lastig te beoordelen welke strategie je moet kiezen om het meeste kans te maken op toekenning, zeg!  :blink:

Klopt het dat je als je als temporary resident van Australie een permanent residency toegekend krijgt je eerst het land uitmoet, voordat je hem krijgt? Weet iemand dat?
 
Als je een beroep op de SOL of MODL lijst hebt gevonden dan staat daar ook de betreffende organisatie achter die de skill assessment doet!
Als je even via google de website van deze organisatie bezoekt kun je vaak preciezer terugvinden aan welke eisen je voor welke skill moet voldoen.
Veel succes met zoeken,

Gr Wilbert
 
[quote author=amoz link=topic=1526.msg13045#msg13045 date=1113739346]
Alleen het type beroep dat ik heb ... het meest passende met wat ik doe is "medical researcher" en dat was 60 punten waard!  :w00t:   Maar om eerlijk te zijn, ben ik meer een life scientist. Maar dat stond niet in het rijtje ....   :dunno: Maar met studie Medische Biologie zou ik "Medical researcher" wel kunnen rechtvaardigen, toch? ....  :think: Heeft iemand ervaring met hoe een beroepomschrijving beoordeeld wordt in een visa aanvraag?

Tjarco (mijn vriendje) heeft uni net niet afgemaakt, maar denkt dattie met "training on the job" ook op 125 uitkomt ...  Hopen dat hij gelijk heeft!

Wat is het toch ontzettend lastig te beoordelen welke strategie je moet kiezen om het meeste kans te maken op toekenning, zeg!  :blink:

Klopt het dat je als je als temporary resident van Australie een permanent residency toegekend krijgt je eerst het land uitmoet, voordat je hem krijgt? Weet iemand dat?
[/quote]Ik heb al iets uitgebreider gereageerd op je post in Even voorstellen, maar ik denk dat de 'truuk' is om inderdaad de juiste naam te vinden voor je beroep. Wat voor skills assessment heb je nodig voor 'medical researcher'? Ik heb destijds mijn promotiewerk in Delft opgevoerd als work experience om zo op 125 punten uit te komen, maar de truuk daarbij was om het woord 'PhD student' te vermijden, omdat een PhD hier veel meer als een studie wordt gezien terwijl het in NL meer een baan is en zodanig betaald wordt (althans in Delft).
 
Als één van jullie 120 punten of meer haalt, kan de ander gewoon op dat visum 'meeliften', je hoeft dus niet per sé allebei 120 punten te halen.  :)
 
Dit werkt als een tiet! Al zoveel wijzer in een dag!

Alleen heeft nog niemand gereageerd op mijn vraag of een aanvrager van een permanent residency visa (skilled visa) offshore moet zijn om er eentje toegekend te kunnen krijgen ... Dat zou best een beetje balen zijn ... alhoewel ... een kleine vakantie naar Bali of Nieuw Zeeland of Vanuatu of Fiji (of Tassie  :wink:) kan natuurlijk nooit kwaad ..
 
Om dus maar antwoord te geven op je andere vraag: volgens mij MOET je je idd buiten de landsgrenzen van Australie begeven op het moment dat het visum je wordt toegekend. Betekent dus wel dat je de hele voorbereiding, skills assessment etc. wel in Oz. mag doen....

Trouwens van mijn vriendin Annemiek, die jij al gesproken schijnt te hebben via mail, hoorde ik dat jij ook destijds uit Twente bent vertrokken? Ben zelf ook een "rasechte" tukker en was wel benieuwd waar je dan gewoond hebt :)
 
Deze vraag gaat eingelijk over wat Amoz vertelt in dit topic...Misschien is Amoz zelf nog hier af en toe, of weet iemand anders het?
Mijn beroep zou qua omschrijving het beste passen bij 'Medical Scientist'. Ik ben namelijk epidemioloog, en doe wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen van ziekten in de bevolking, en risico-factoren e.d. Echter op de website http://www.acacia-au.com/asco/2115-11.php staan andere specialisaties en de 'tasks' die daar staan voer ik niet uit, want ik werk niet in een laboratorium met bloed e.d.

Zou het een poging waard zijn om toch een skills assesment als 'Medical Scientist' te doen? Amoz was dat wellicht van plan als Medisch Bioloog. Is dat gelukt?
(Op de site van AIMS (de "assessing authority" wordt ik niet veel wijzer...)
 
Back
Top