Queenslanders, heel veel sterkte!!

Hey een berichtje uit Cairns. De dagen voor de cycloon waren zeer spannende dagen, echt heel eng. Rond middernacht is de cycloon Yasi aan land gekomen en daarna werd het heel rustig in Cairns. Veel bomen zijn er omgewaaid, maar dat is zowat het enige. De mensen in Cairns waren best rustig, maar toen werd besloten om iedereen in het ziekenhuis te evacueren, begon de paniek toe te slaan. De hele morgen stonden er lange rijen bij de benzine stations, dat hebben we ook nog nooit gezien. Iedereen was best goed voorbereid, door de goede voorlichting op tv en radio. Na drie dagen zonder stroom, begint het normale leven hier. Straks eens kijken of er nog iets in de supermarkt over is, want de vrachtwagens kunnen niet naar Cairns komen. Ik denk dat de voorraad bij iedereen nu ook wel op is. Het is wel goed voor de lokale winkeltjes.
Helaas zijn Mission Beach, Tully en Cardwell wel heel erg getroffen. Cardwell lijkt wel op een oorlogs gebied. Kan me niet voorstellen dat het ooit weer goed komt, alles is bijna weg.

Groetjes Jolanda

Verschrikkelijk! Heb foto's gezien van de hard getroffen delen van Yasi, lijkt wel of alles gewoon van speelgoed en door elkaar geschud is!! Echt verschrikkelijk!
 
o wat rot om te horen zeg,
moeder natuur moet australia wel hebben dit jaar, nu weer brand in Perth, genoeg!
 
Back
Top