scholen Adelaide?

tomdel

New Member
Wij zijn een gezin met 2 kinderen van 9 en 6 en we komen op 11/1 aan in Adelaide. Een van de eerste dingen die we zullen doen, is op zoek gaan naar een goede school voor onze kinderen. Zijn er mensen die hiermee ervaring hebben? Hoe pakten jullie dit aan?
 
Met de search kan je best wel wat vinden, hier al iets om
je op weg te helpen. Groetjes Miranda  :smile:

http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=373.0
http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=5704.0
en nog eentje
http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=2509.0
 
Wat is goed en wat is slecht?
Wij hebben gekozen om onze zoon op een kleinere (public) school te doen omdat wij denken dat het daar wat persoonlijker is. Het nadeel is dat kleinere scholen over het algemeen wat minder goede faciliteiten hebben (minder geld). Prive scholen (die echt niet allemaal duizenden dollars kosten) hebben ook over het algemeen betere faciliteiten maar zijn vrijwel allemaal aan een kerk verbonden.
Public schools hebben zogenaamde 'zoning'. Dit betekent dat je in de zone van een school moet wonen om er op te mogen. Private schools hebben dit niet zodat het niet uitmaakt waar je woont.
Over het algemeen geld dat de suburb een redelijke afspiegeling van de school is (en vice versa).
Noordelijke suburbs (Elizabeth en omgeving) staan over het algemeen wat minder goed bekend . Eastern subs (Norwood, Toorak Gardens) staan erg goed bekend (Rose Park school staat erg goed bekend) maar daar vind je geen huis onder 4/5 ton. Richting kust heb je ook enkele goede scholen.
 
dank je voor deze info. wij hebben vrienden in port adelaide en zouden misschien ook in deze buurt willen gaan wonen. ken je daar toevallig een aantal scholen voor kinderen van 9 en 6?
 
Ik ken Port Adelaide niet zo goed. Het is momenteel niet een van de beste buurten (veel zware industrie en beetje vervallen) maar het is erg in opkomst. Er worden momenteel veel huizen gebouwt maar het zal nog wel een tijdje duren voordat het helemaal af is.
Kijk anders ook op adelaide brits (http://s2.invisionfree.com/Adelaidebrits/index.php?act=idx). Er is daar erg veel geschreven over scholen in Adelaide.
 
Back
Top