SIR makkelijk?

Andy en Marjolein

New Member
Dag allemaal,

wij gaan ervoor. Zoals iedereen die DE stap neemt ook bij ons veel voorwerk en vooral denk werk. Nu is het zeker en de HELE familie weet het. (hebben we dat ook maar gehad.. :cry:) Skilled assesment is klaar, in afwachting van enkele documenten, om opgestuurd te worden.
Ik lees op dit forum echt ongelovelijk veel informatie die ons helpen vragen voor onszelf te beantwoorden. Ook lees ik ervaringen van mensen dat het toch best wel ingewikkeld is zo'n hele procedure. Ik wil niets onderschatten maar denk ik te simpel of is het gewoon alleen maar:
- skilled assesment (circa 4 weken)
- sponsorship (SA) (circa 6 weken)
- IELT
- VISA (SIR) aanvraag (circa 6 tot 12 maanden)
- medisch onderzoek (na verzoek)
- VOG

Dus aanvraag VISA weg medio september 2006 dan SIR binnen medio mei 2007.. Of ga ik veel te kort door de bocht..

Ik hoor graag jullie reacties.

Wat achtergrond informatie. Andy en ik komen uit Almere, we zijn getrouwd. Ik ben afgestudeerd HBO Personeel en Arbeid (met diploma meteen in engels.... errug makkelijk kom ik nu achter) (DINK :p, dubble income no kids) Andy is nu huisman en twee dagen in de week oppas voor onze nichtjes. Ik werk als personeelsadviseur.
Het visum gaan we aanvragen op mijn naam. Ik ben ook degene die gaat zorgen voor 12 maanden werken in 3 jaar. Andy blijft in OZ de eerste 3 jaar ook 'huisman'. Na die drie jaar gaan we iets voor onszelf doen. Andy is jarenlang horeca ondernemer geweest, dus het zal iets in de horeca / toerisme worden.
Nu mijn vraag:
Ik heb in mijn uppie genoeg punten voor SIR. Maar Andy is wel mijn 'spous' :-D Zijn gegevens vul ik wel in op de visum aanvraag. Zijn Engels is ruim voldoende (engelse moeder) maar vanwege een visuele handicap is hij niet in staat op de IELTS af te leggen. Wordt zijn kennis van de engelse taal meegenomen in de beoordeling van het SIR? Of is het niet van toepassing omdat hij niet van plan is (direct) te gaan werken.
Of moeten we hierdoor het zogenaamde 'second instalment' gaan betalen.

Nou ik hoor het graag van iemand!

Groetjes,
Marjolein
 
Ondertussen zijn we zelf al een hoop verder gekomen. Voor een ieder die het wil lezen hier het antwoord:

Andy moet inderdaad een IELT test doen. Die is in aangepaste vorm (dus voor visueel gehandicapten) af te nemen. Ze maken dan een speciale test met grote letters en je krijgt extra tijd. Daarvoor moet minimaal 6 weken van te voren een verzoek gedaan worden.
Door Buysse is ons vandaag geadviseerd dat we eerst een medisch onderzoek moeten laten doen voor Andy omdat een handicap een reden kan zijn voor afwijzigng. Normaal gesproken doe je medische test aan het einde van de visum aanvraag. Als de hele aanvraag dan wordt afgewezen is dat natuurlijk een enorme teleurstelling.
Dus wij hebben vandaag contact gehad met een gespecialiseerde emigratie keuringsarts in Amsterdam en die heeft ons verzekerd (zonder dat we hem daarop konden vastpinnen  :? ) dat de visuele handicap van Andy geen belemmering zal geven bij onze visum aanvraag.

We kunnen dus vrolijk en vooral opgelucht verder met onze aanvraag :up:

Overigens nog helemaal geen reactie gehad op mijn stelling dat een SIR aanvraag makkelijk is..... :blond:

Groetjes,
Marjolein
 
Hoi,
Eigenlijk is het wel gewoon zoals je zegt:
skills assessment, SIR sponsorship, IELTS, visum aanvraag de deur uit, op verzoek medicals en vog!
Heerlijk zo opsommen, klinkt ook lekker gestructureerd.......maar.............
voor velen van ons is het eerste al de grootste hobbel!!!!!!!
De eisen van de verschillende instanties lopen erg uiteen en zijn niet altijd makkelijk om aan te voldoen, laat staan het verzamelen van de juiste papieren.
Ik denk dat daar voor het skilled visum de ergste pijn zit......en voor anderen ook de IELTS. Ook die valt niet voor iedereen mee natuurlijk. Ook de werkervaringseisen zijn soms lastig, bijvoorbeeld als je "reis of andere gaten" in je cv hebt.
Ikzelf heb bijvoorbeeld eerst een jaar moeten studeren (op afstand) in Oz om het assessment voor een beroep op de lijst voor elkaar te krijgen, ondanks een universitaire opleiding bedrijfskunde en >6 jaar werkervaring als management consultant! Dat is dus niet altijd genoeg!!!
Leeftijd gaat dan weer meespelen etc etc.
Ook is het SIR natuurlijk beperkt als je onafhankelijk van welke staat of sponsor dan ook wilt emigreren.....

Kortom, je hebt gelijk, maar..................er zijn een hoop mitsen en maren.
Wel fijn dat het voor jullie voorspoedig lijkt te gaan! Overigens, welke assessment institute is zo snel als VIER weken???? En daar komt nog twee weken posttijd bij toch???

succes!
Henriette
 
Hi Henriette,

Vetasses geeft aan vier weken behandel tijd. Maar wellicht ben ik te goed gelovig.. als ze iets vertellen op de website dat het ook inderdaad zo is.

Ik ben me bewust van de hobbels... maar we gaan gewoon beginnen... kan ik over een tijdje vast ook mee praten over die hobbels bij ons  :cry:

Groetjes,
Marjolein
 
Marjolein, hoe gaat het nu?

Ik ben erg benieuwd, aangezien jij dezelfde studie hebt gedaan waar ik mee ga beginnen in september.
Ik heb net een mail gestuurd naar de emigratieagent of het wel allemaal de moeite waard is.  :lol:

Groetjes barbara
 
Back
Top