Skilled–Independent Regional

Jhonny

New Member
Ik begreep bij een bijeenkomst dat ik in die drie jaar niet in (in dit geval) Melbourne mag wonen!

Betekend dat je vast zit in een saaie suburb? Verder wat is jullie ervating om deze SIR om te zetten in een permanente?

Tenslotte sta ik op het punt om het geheel te laten regelen door TIG zij vragen 4000 euro voor het geheel maar kunnen me niet garanderen dat ik het visum krijg  :-(

Iemand met tips? Ideeen?
 
Klopt dat je dan niet in Melbourne mag wonen (is bepaald op postcode!) maar daarbuiten mag je wonen waar je wil. Je mag volgensmij ook niet in Melbourne werken! Het is niet voor niks een regional visum!
Maar geen paniek, buiten deze regio zijn er toch plaatsen genoeg waar het leuk is :up:
 
Hoi Johnny,

Je mag inderdaad NIET in Melbourne wonen, werken en studeren, OOK NIET in de suburbs. Op de site www.immi.gov.au staat een lijst met postcodegebieden waar je WEL mag wonen. Er zijn zeker nog wel plaatsen in VIC waar je kunt gaan wonen. Ballarat en Bendigo zijn snel groeiende plaatsen waar vast werk te vinden is. Er wonen in beide plaatsen ongeveer 85.000 mensen en ze liggen op ca. 1,5 uur rijden van Melbourne.

Of je gemakkelijk een SIR in een permanent visum kunt omzetten dat weet ik niet. Zover ben ik zelf nog niet maar volgens mij moet dat geen probleem zijn als je aan de voorwaarden voor een permanent visum hebt voldaan wat inhoudt dat je in die 3 jaar 12 maanden moet hebben gewerkt in een regionaal gebied en dat je 2 jaar in een regionaal gebied moet hebben gewoond. Niet al te zware voorwaarden lijkt me.

TIG durft er nog al wat voor te vragen zeg, € 4000,00. Ik vind dat nogal wat. Wij hebben het destijds allemaal zelf gedaan en erg moeilijk was het niet hoor, er gaat alleen wat tijd in zitten. Garanties op een visum kan niemand je geven maar volgens mij, als je voldoende punten hebt, kan er niet veel meer mis gaan en zeker niet nu Australië om mensen zit te springen.

Groetjes,

Erna
 
Jhonny,heb je geen offertes bij andere bureaus gevraagt?
4000 euro is een hoop geld hoor,koop ik liever tickets voor,of gebruik het als spaargeld om je de eerste tijd te redden.

Succes ermee,Clair.
 
Tja ik krijg net geen permanete visum. Dius moet het wel via deze weg doen. Ik ben 29 en wil graag eigen bedrijf opzetten. Maar als je ook iet in stad mag werken vind ik dat wel lastig. Ik begrijp dat er mooie steden/dorpen in ontwikkeling zijn maar dat is toch een beetje (voor mij) de vergelijking amsterdam en almere. Ik wil de stad zien, leuke jonge mensen ontmoeten etc. Wie woont er in een van de suburbs?
En die 4000 euro is inderdaad veel. Ik ga nog even kijken wat het mezelf zou kosten aan tijd. Iemand een inschatting?
Dank voor jullie reactie so far.
 
Hoi Johnny,

Als je in Oz wilt gaan wonen en tóch op een SIR visum erheen moet dan zul je er toch genoegen mee moeten nemen dat je niet in Melbourne mag wonen en werken. Dat is nu eenmaal de voorwaarde die verbonden is aan het SIR visum.

Als je dan per sé in een grote stad wilt wonen waarom laat je je dan niet sponsoren door SA? In Adelaide mag je namelijk wel wonen en werken. Ik weet niet of NT ook aan SIR doet maar je mag ook in Darwin wonen volgens mij. De grote steden Sydney, Brisbane, Melbourne en Perth vallen af als je voor een SIR visum gaat.

Wij hebben er alles bij elkaar ca. 1,5 jaar over gedaan alle benodigde papieren te verzamelen voordat de visumaanvraag de deur uit kon. Preciese kosten die we gemaakt hebben weet ik niet meer maar 't was bij lange na geen € 4000,00 in ieder geval.

Succes verder.


Erna
 
ha die johnny,

Wij zijn meer als een jaar geleden begonnen met het verzamelen van informatie over een eventuele visum aanvraag en wat je nog allemaal moet doen voordat het zover is.
Nu hebben we de papieren van de visum aanvraag 2 weken geleden opgestuurd. dus het heeft ons ongeveer een jaar en 3 maanden geduurd.
Maar het kan allemaal nog wel sneller als je wil.
Want alle informatie die je nodig hebt staat hier op de site.
Het is zelfs zo, dat sommige emigratie buro's niet wisten dat den haag geen visums meer uitschreef en dat wisten ze hier op de site wel dus.......
En qua geld zijn we nu ongeveer inc. visumaanvraag €2000 lichter.
Maar daar komen nog wel de kosten van de medische keuring bij zo'n €150 p.p.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

groeten en succes verder :up:

Marcel
 
Ja onwijs goed. Dank jullie wel.

Als je onderstaande ziet waar zouden jullie dan heen gaan?

New South Wales
except Sydney , Newcastle , the Central Coast and Wollongong

Queensland
except the greater Brisbane area and the Gold Coast

Victoria
except Melbourne metropolitan area

Western Australia
except Perth and surrounding areas

South Australia Entire State
Tasmania Entire State
Northern Territory Entire Territory
 
ha die johnny,

Ik weet niet wat voor een bedrijfje je graag wil gaan opzetten, maar dan zou ik (als het toch niet uitmaakt waar je naar toe wil) eerst op een of andere manier een soort marktonderzoek laten doen of zoiets en dan pas kijken waar voor jou de beste werkgelegenheden zijn om je bedrijfje op te bouwen.
Ik weet niet of dat mogelijk is ( want ik ben niet zo thuis in eigen bedrijfjes).

Maar als je het aan mij vraagt:
Wij hebben ook een sponsering van de staat south australia voor een stni visum, maar we gaan toch met een skilled independent visum naar sydney(als alles goed is) omdat daar meer werk te krijgen is op mijn vakgebied.
Ook al zouden we in south australia hulp krijgen met het settelen van onszelf, kiezen we toch voor de iets wat moeilijkere weg omdat werk hebben voor mij het belangrijkste is.
Dus wat ik hiermee wil zeggen dat je eerst even moet kijken op een of andere manier waar jezelf het beste tot recht komt.

Groeten marcel :up:
 
Bedrijfje in Meubels. Luxe meubels. Ik dacht de eerste 3 jaar (SIR) zo goed mogelijk te voldoen aan de eisen voor een permanent verblijf.
Ik wil ook kijken of ik me kan inkopen in een bestaand bedrijfje.  Maar aan de SIR zit ik vast. Dus buiten de stad wonen.

Die drie jaar wil ik dan op een zo leuk mogelijke plek wonen. Ik heb wat eigen geld en kan mezelf die tijd wel onderhouden dus gaat me vooral om een goede/fijne plek.

Hmm gaat toch allemaal lasiger dan je in eerste instantie denkt  :)
 
Ik weet hier ook niet het fijne van maar kun jij je niet laat sponseren door een bedrijf.
Als jij jezelf toch in wil kopen kan dat bedrijf je meteen sponseren, weet niet of dat wel kan maar anders moet je dat eens uitzoeken. :up:

Marcel
 
Hoi Johnny,

Door welke staat ben/word jij gesponsord voor je SIR? Je moet dan namelijk in die staat ook gaan wonen en zelfs als je je permanente visum dan hebt, moet je er nog 2 jaar blijven wonen. Althans dat is mij verteld.

Erna
 
Hmm dat had ik inderdaad niet begrepen tot nu toe. Betekend dat dat je ook in de low popluation area moet blijven of mag je dan wel de stad in?
Zeg dat ik buiten Melbourne woon dan hoop ik na 3 jaar toch eens de stad in te mogen :)
Wat een gedoe.
 
Volgens mij mag je dan wonen waar je wilt, als je je permanente visum hebt maar helemaal zeker weten doe ik dat niet omdat ik zelf ook nog niet zover ben. Eerst dat permanente visum maar eens zien te bemachtigen.

Overigens kreeg ik vandaag van DIMIA (nadat ik een klacht had ingediend dat ze niet erg duidelijk zijn in het verstrekken van info) te horen dat je wel in een andere staat dan die je sponsort mag wonen zolang de regering van die staat daar maar van op de hoogte is. Ze moeten wel je adresgegevens hebben dus.

Succes verder.

Erna
 
Hey Erna,

IK sprak net met de visaspecialist(.com) en die zei weer dat je na je SIR periode nog 2 jaar moet blijven wonen in de regio waar je gesponsord bent.

Ik ga het uitzoeken!
 
kLOPT!
Dit staat ook op de site van bv SA:

How to Apply - Second Stage (Permanent Visa)
You can apply for a permanent visa after you and your family have lived for at least 2 years in SA and you or your partner has worked full time for 12 months. Once you have met these requirements, you can apply for one of the following permanent visas:

Regional Sponsored Migration Scheme (RSMS) – this visa is issued to people who have skills/qualifications that fill a recognised gap in local labour markets and have a South Australian employer who is willing to sponsor them
Find out more >>

State/Territory Sponsored Business Owner – for applicants who are in business in SA and can demonstrate that they meet this visa criteria (refer DIMA link).
Find out more >>

On-shore State/Territory Nominated Independent (STNI) Scheme – this visa is issued when you gain sponsorship from Immigration SA on an ongoing basis. You will need to:
Demonstrate that you have lived in SA for 2 years.
Show that you (or your partner) has been employed (includes self-employment) full time for at least 12 months.
Intend to continue living in SA for at least 2 years.
Meet outstanding DIMA criteria.
Note that the ON-SHORE STNI VISA does not require that your occupation be on this State’s Occupation for State Nomination List.

Hoe streng ze zijn weet nog niemand omdat de eerste aanvraag nog moet komen.
 
Back
Top