Skilled – Independent (Migrant) Visa (Subclass 175)

nebasha

New Member
Beste allen,

Even checken bij de experts op dit forum:
Net als velen hier, willen ik en mijn vriendin naar OZ. Ik werk als marketeer (zo'n zes jaar nu) en heb geen werkgever die in australie zaken doet. Ik moet dus een nieuwe baan vinden straks. Ik heb op Form 1121i (Skilled Occupation List (SOL)) gekeken en daar zag ik Marketing specialist staan. Betekend dat ik logischerwijs het best een visumaanvraag kan doen voor de Skilled – Independent (Migrant) Visa (Subclass 175)?
Mijn vriendin is overigens geboren in OZ, maar heeft geen OZ paspoort. Haar zus woont daar nog wel (nu zo'n drie jaar). We wonen nu iets meer dan een jaar samen, maar hebben geen gerigistreerd partnerschap oid. Kun je dan alsnog aantonen dat je partners bent? En kunnen we dan beter een ander visum aanvragen?

Off topic. Best lastig om te bepalen wat nou handig is. Maar is het tegelijktijd niet ontzettend tof om zo constructief bezig te zijn met je toemkomst!
 
Ik weet eigenlijk niet zoveel van andere visa af, maar wellicht dat jou vriendin inderdaad makkelijker een visum krijgt en als je kan bewijzen al een jaar samen te zijn, kun jij daarop meeliften.

Qua skilled independent, zou ik even de points test doen op de site van de DIAC, daar je wel aan de 120 punten moet komen. Dan kan je een visum aanvragen. Als je beroep op de CSL staat, kan dat redelijk snel gaan (met alle voorbereidingen, moet je dan nog op een jaar tot 1,5 jaar rekenenen). Staat je beroep niet op de CSL dan kan het wel 2,5 jaar duren...
Ik zou dus eerst kijken naar de mogelijkheden die je vriendin heeft, met haar australische afkomst!
 
Hoi Nebasha,

Mijn man is ook in Australie geboren (Nederlandse ouders), en op zijn 5e terug naar Nederland gekomen.
Hij heeft een australisch geboortecertificaat.
Daarmee heeft hij 2 jaar geleden een Australisch paspoort aangevraagd. Dit was geen probleem. Als ik jou was zou ik een en ander eens navragen bij de ambassade. Want als je vriendin een australisch paspoort kan krijgen dan kun jij gewoon een spouse visum aanvragen. (Wij zijn daar nu mee bezig) 
Veel succes,

Sacha
 
Back
Top