Skilled Designated Area Sponsered (form 139)

Skippy

New Member
Hallo,
Wij zijn benieuwd of er mensen zijn die voor het zelfde visum gaan als wij? En die net zo veel geduld en tegenslagen te verwerken hebben als wij. In september 2002 is onze aanvraag (via het emigratieburo Amsterdam) aangevraagd. Rene heeft een baan die op de lijst van gevraagde beroepen staat (boomverzorger). Dit beroep is ook door de TRA erkend. Als alles goed was verlopen zouden wij in het najaar van 2004 het visum ontvangen. Maar in juli 2004 wijzigde de wet. Uiteindelijk is in oktober 2004 onze aanvraag naar de DIMIA gegaan. Wij hoorden van de DIMIA 4 tot 9 maanden procedure tijd. Inmiddels zijn wij al (goed)gekeurd en bewijs van goed gedrag (Justitie) opnieuw aangeleverd (1 jaar geldig). Familie opgeroepen voor gesprek bij Centrelink (soort sociale dienst). Hier had de DIMIA onze gegevens nog niet aangeleverd dus weer vertraging! Morgen gaan we weer met onze agent bellen van het emigratieburo dan zijn we dus bijna weer een week verder.
We hopen maar dat geduld wordt beloond en troosten ons met de mooie beelden op TV van onze Australische visser Rex Hunt (aanrader) elke avond om half 6 op Discovery Channnel. Voor de meiden onder ons we hebben ook nog elke woensdagavond Outback Jack.
Groetjes Rene en Ank :up:
 
Ik heb hier geen ervaring mee qua visum. Ik weet wel dat de meningen erg verschillen over het gebruik van in Nederland gevestigde bureau's.

Iig succes.
 
Back
Top