Skilled Regional sponsorship vraag

David Gofferje

New Member
Hi all,

Vraagje over skilled state regional sponsorship. Het lijkt er op, dat dat de enige mogelijkheid voor ons is, om Australië binnen te komen (mijn "hoge" leeftijd gooit roet in het eten). We dromen zelf van omgeving Adelaide. Precies daar gaat mijn vraag nu over. Als ik het goed heb begrepen, hebben we dat met regional sponsored dus juist niet zelf in de hand. De state bepaalt waar we moeten gaan wonen de eerste 2 jaar.
Nu werk ik al jaren in de IT en ga ik dus voor een IT-gerelateerde job. Het lijkt me dan logisch dat de sponsorship richting Adelaide zelf gaat (daar zit tenslotte vrijwel alle IT in SA), maar dat hoeft natuurlijk niet lijkt me. Het kan dus ook zomaar, dat we in een uithoek van SA een huis mogen gaan zoeken?
En als je dat niet ziet zitten, is het jammer van je visumaanvraag? Of krijg je helemaal in het begin van het visumtraject al een regio-indicatie, zodat je op tijd kunt beslissen, of het je allemaal wel waard is qua inspanning, tijd en geld?

bedankt voor jullie reacties en ervaringen.

David.
 
Staat je beroep op de specifieke SA lijst? Zo ja, kun je voor die staat gaan. Tenzij ze het kort geleden aangepast hebben is heel SA classified as 'rural' dus zou je overal kunnen gaan wonen in SA.
 
Ja Gwen, je hebt gelijk. SA heeft inderdaad geen postcode-regio's of dergelijke waar ze je willen 'wegstoppen'.
Het enige nadeel is, dat je voor ICT-beroepen momenteel 70 punten moet scoren, en dat gaat me zelf met 10-en voor IELTS niet lukken....
Er staat wel, dat ze, afhankelijk van het aantal aanvragen, de lat wellicht gaan verlagen naar 65 of 60 punten. En dan is het weer WEL mogelijk!
Misschien eerst dus maar een stop op Indiërs en Chinezen afkondigen?! ;)
 
Dat wordt uberhaupt moeilijk, omdat je niet hoger dan een 9 kan scoren op je IELTS :D
Hehe ik wilde net hetzelfde zeggen.

70 punten is inderdaad veel en voor velen moeilijk om aan te komen. Zijn er nog andere staten David?
 
Ja er zijn nog andere staten die ons mogelijk wel willen hebben: NT en TAS lijken de enige momenteel.
Hoewel het beide prachtige staten zijn (NT gaan we in augustus eens van dichtbij bekijken), ligt ons hart er niet direct qua wonen.
En om eerst 2 jaar op een plek te zitten waar je eigenlijk niet wilt zijn om vervolgens weer een flinke verhuisactie op touw te zetten....ik weet niet of we daar wel zin in hebben.
Zeker nu de kids richting het einde van de lagere school gaan, en we ze dan straks 2x van school moeten laten wisselen incl vriendjes en vriendinnetjes achterlaten...
Lastig hoor! Hopelijk heeft het visum-tussenbedrijf nog creatieve ideeën...of misschien wijzigen de toelatingseisen ineens.....of misschien worden we in augustus ineens HEEL enthousiast over NT....o_O
 
Never been there but i heard its incredible (and bloody hot)

:p ligt eraan wanneer je gaat... van mei tot en met september is het er heerlijk in tegenstelling tot het koude Zuiden dan. En het moessonseizoen/zomer is niet zo heet als hier in Broome moet ik zeggen.
 
bloedheet in de zomer, nog heter dan Cairns. Steden zijn niet zo "hip" als down south wat ik begreep, en een beetje een hoog bogan gehalte. Verder liggen de grotere steden (met name Darwin, en Alice) erg ver van de rest van de bewoonde wereld en is er verder weinig te beleven behalve mooie natuur. (Kakadu NP)

Ik ben er zelf niet geweest maar dit is wat mijn vriendin mij vertelde. Ben benieuwd wat @afterbang bedoelt.
 
Het kan er erg warm/benauwd zijn (de periode voor het regen seizoen noemen ze de 'build up')

Er zijn geen grote steden. Darwin is 100.000? Alice veeeel minder. Bogan gehalte en issues met Aboriginals wat hoger dan in de rest van OZ. (Not to blame the Aboriginals though. White people made a mess of it. Maar dat is een andere discussie)

Deze zaken zijn ook gelijk de voordelen! Je zult het niet snel koud hebben. Het jaar rond 30+ Doordat er weinig mensen wonen is er veeeeeel ruimte en natuur! De lossere mentaliteit maakt zaken ook weer funny. She'll be right!

Er zijn veel aboriginals dus als je die cultuur wilt zien en meemaken zijn er weinig betere plekken.

NT is gewoon anders! En dat bedoel ik niet goed of fout ;) Hier heb je nog veel van het oude outback gevoel (denk ik, ik ben nog niet zoooo oud ;) )
 
Houd er rekening mee dat het niet alleen om het visum gaat. Je moet daarna ook kunnen overleven en dat betekent dat je moet kunnen werken. Een IT'er in NT of TAS? Anderen kunnen daar vast iets nuttigs over zeggen...
 
Eens met @afterbang! Darwin is een stad met zo'n 135.000 inwoners, dus zeker niet klein.

Ligt er verder natuurlijk aan wat je wil... Het heeft alle voorzieningen die ik nodig had destijds en niet het overweldigende van een grote stad. De natuur is absoluut geweldig en zo "humbling" qua seizoenen. Ik vond het een mooie ervaring om daar mijn eerste moessonseizoenen mee te maken. Ja, het is warm maar dat hoort erbij. Er zijn heel veel national parken in de buurt.

Weinig te beleven? Dat is erg persoonlijk. Voor mij was er veel meer te beleven dan in een grote stad waar je vaak vermaakt wordt... Er zijn eindeloos veel kampeermogelijkheden, wandelen in de natuur, naar het strand, 4WD-en, hot springs en zwemmen in waterholes/watervallen. Minder mensen dus veel toegankelijker. Verder heeft Darwin een mooie "wave pool", groot shopping centre, goede cafees, bioscopen, casino en veel kwaliteitsrestaurants. Het is multicultureel dus de marktjes zijn zeer divers met heerlijk eten van alle continenten. Er heerst een groot "community minded" sfeertje waardoor ik me ontzettend welkom voelde. Veel mensen komen niet uit Darwin en hebben er geen familie, dus staan open voor contacten.

Verder vlieg je in iets meer dan een uur naar Bali en de rest van Azie is goedkoop "on your doorstep".

Qua werk heb ik daar mogelijkheden gehad die ik nooit in steden zou hebben gekregen. Unieke ervaringen zoals werken op afgelegen eilanden met aboriginals, op verschillende ziekenhuisafdelingen, crisisteam etc.

Ieder voor zich, maar qua uitdagingen, opties en voor een heel andere unieke ervaring heeft Darwin (en ook Alice) heel veel te bieden voor de juiste personen! Geen idee wat het werk in de IT daar voor mogelijkheden heeft maar er zijn een heel aantal grote bedrijven, NT government, American army base etc. die allemaal IT gebruiken lijkt me.

Rant over ;)
 
Last edited:
Ik moet zeggen, dat ik indertijd voor mijn SRS visum ook naar NT gekeken heb. Alice Springs - serieus overwogen! - leek me net iets te veel van een culture shock, maar wel lekker centraal ;-)
Darwin heb ik - in de paar keer dat ik er geweest ben - als een levendige, bruisende plaats ervaren. Toen ik daar om 4uur 's nachts op de bus naar het vliegveld stond te wachten, liep er nog voldoende volk over straat. En qua inwoneraantal natuurlijk geen Melbourne of Sydney, maar persoonlijk vind ik die ook veel te massaal.

De enige reden, waarom ik mij destijds niet verder in Darwin verdiept heb, was het klimaat. Het droge seizoen, prima, maar de warmte en benauwdheid voor de moesson aan, daar kon ik niet zo goed tegen. Ik had ook nog veel last van eczeem en hooikoort, dus dat hielp ook niet.

Als ik het verhaal van @Kims lees, denk ik wel: tijd om weer eens een kijkje te nemen :)
 
Back
Top