Skilled Work Visum vragen

is het mogelijk om alles zelf te doen voor een Skilled Work Visum? wat zijn de correcte stappen? Ik heb me net ingeschreven voor de IELTS test( 23maart 2013), maar kan ik al andere zaken voorbereiden? ik kan alle oficiele documenten aanvragen laten vertalen, maar ik denk dat ze maximaal 6mnd oud moeten zijn, dus is dit dan al aangewezen? ik wil graag alles zelf doen, maar is this possible...?

thanks voor de hulp!
Bjornie
 
Hoi Bjorn, ik heb je bericht afgesplitst van het voorsteldraadje van Nordic1980. Let bij het plaatsen van berichten even op dat je ze in de juiste rubriek plaatst.
 
Hey Bjorn,

Ja, het is mogelijk om het "zelf" te doen. Er zijn er hier genoeg die het je al hebben voorgedaan. Op de website immi.gov.au staat écht goed uitgelegd wat je moet doen of nodig hebt, en hier veel komen lezen en opzoeken helpt ook. Als je met een bureau werkt, zal je waarschijnlijk wel minder tijd verspillen, dus afhankelijk van hoe dringend het is of hoe graag-graag je wil gaan, kan de inschakeling van een bureau wel nuttig zijn.

Wij hebben door M2OZ een assessment laten uitvoeren of we in aanmerking kwamen voor een visum en met welk visum we de beste kans maakten. Zij weten je dan ook meteen te zeggen bij welke instantie je moet zijn voor de skills assessment van jouw beroepscategorie. Dit doen ze voor 200 euro, wat ik de kost zéker wel waard vind.
Wij hebben dit assessment in februari laten doen, en zijn nu, midden november, in de eindfase. Vorige week medicals gedaan en uitreksel strafregister/VOG opgestuurd.

Het grootste werk is, volgens mij, je skills assessment in orde krijgen en bijkomend ook het transcript van je diploma. Zéker voor de iets ouderen onder ons minder vanzelfsprekend omdat dit nu blijkbaar al standaard wordt afgeleverd, maar "in onze tijd" nog niet dus moet de school dat wel speciaal voor je opmaken. Aan je skills assessment zou ik zéker al beginnen en als je je school moet mobiliseren voor zo'n transcript, die zeker ook al aanschrijven/bellen/contacteren.

Als je er pas aan begint, lijkt het een onoverkomelijk kluwen, maar door je goed te informeren en op te zoeken, groei je er ook in dus écht, het is doenbaar zonder agent, maar je moet dan wel bereid zijn je er enkele maanden volledig op te focussen en veel zelf op het internet op te zoeken etc.

Veel succes!
Vanessa
 
Ik ben bijna voor de finishstreep en heb het allemaal zelf gedaan. Het is te zeker goed te doen, maar je moet er veel tijd in investeren. Wat Vanessa zegt klopt precies!
 
Hi Bjorn, niet om je vraag af te doen als niet interessant, maar deze discussie, wel of geen bureau, is al ettelijke malen gevoerd. Als je door de verschillende lastavaza's en voorstel topics bladert kom je de vraag elke keer tegen met elke keer dezelfde uitkomst:

  1. Ja het is goed mogelijk.
  2. Ja het kan goed fout gaan.

Wij hadden het zonder bureau niet gered (en vele met ons) En er zijn er vele die het zonder bureau best redden.
Als we er echt zin in hadden gehad, hadden we er zelf aan begonnen. We spreken beide goed (genoeg) Engels, zijn gewend aan procedures, documenten enz. Toch ben ik blij dat we een bureau ingeschakeld hebben. Want de hobbel die we tegenkwamen (Vetassess) hadden we zelf niet zo voorzien. Dus waren we door het zelf te doen bedrogen uit gekomen. Maar wederom, het kan en de beslissing is een persoonlijke gebaseerd op je situatie, je portemenee, je inzet, je vrije tijd hiervoor enz. enz.

Succes met de beslissing, en neem even de tijd om je in te lezen in wat draadjes her en der, je zult er al veel (achtergrond) info in terug vinden!

Lees ze :)
 
Veel topics zoals afterbang al zegt.

Wij zijn er tijdens vooronderzoek achter gekomen, dat we niet echt een bijzonder geval waren (social worker). Dat in combinatie met dit forum en PIO heeft ervoor gezorgd dat we het zelf gedaan hebben en een visa grant. Ik zou zelf vooronderzoek doen (dit kost al behoorlijk wat uren! Want het begin is complex, omdat je door de bomen het bos niet meer ziet). Heb je het idee na luttele uren van "ik heb geen flauw idee meer" dan kan je een bureau inschakelen of kansbeoordeling laten doen (ik ken er 2 die dat doen. Visa4you en move2australia).

Succes!
 
Hi Bjorn
zoals de rest al schrijft....het is te doen. Ik was blij dat ik een bureau had ingeschakeld, alleen had ik het niet voor elkaar gekreken. Bij mij was mijn duitse afkomst en vooral de opleiding een groot probleem. De DIAC wou mijn jaren in Duitsland niet als werkervaring accepteren en toen heeft Rob van M2Australia bezwaar aangetekend. Hij heeft zich goed voor mij ingezet en waren hun dan niet accord mee gegaan was hij ook nog een stap verder gegaan. Ook zo heb ik in begin ee n overzicht gekregen welke documenten wanneer nodig zijn, dus is een stressfactor al minder in het lijstje.
Maar zoals de rest al had aangegeven.....als je tijd en geduld hebt is een aanvraag zonder bureau mogelijk ;)
 
Ook bij ons was de jaren werkervaring (of het gebrek daaraan volgens Vetassess) het struikelblok. En ook bij ons heeft M2A toen de boel vlot getrokken ;)

Dus kijk even goed naar het assessment stuk. Daar zit de crux vaak!
 
Diac doet geen skills assessments, maar alleen je visum. (diac doet wel meer dan dat, maar in het visumtrjaect vooral dit).

Vetassess, tra, aasw, ... Allemaal instanties die je specialisme beoordelen.
 
Back
Top