Skills assesment voor fysiotherapeuten.

Anne78

XPdite Sponsor
Hallo

Heeft er iemand ervaring met de skills assesment voor fysiotherapeuten? (bij de ACOPRA)
Hoe is bijvoorbeeld het nivo van de test, moeten we weer de boeken in of is het ook wel te doen met parate kennis en werkervaring? En klopt het dat het een schriftelijke test is?

We gaan ons nu opgeven voor de test in maart, kan helaas niet eerder, maar dat geeft aan de andere kant ook wel wat tijd om eventueel nog wel weer in de boeken te duiken.  :|

Groetjes Anne
 
Hallo collega,

Om in aanmerking te komen voor een positieve skill assessment bij ACOPRA moet je inderdaad examen doen.
Dat houd in een schriftelijk examen, vergelijkbaar met het niveau hier in nederland als je van de opleiding komt. Vergis je niet het is best pittig, zeker als je al een tijd geleden afgestudeert bent! Dit examen kun je in Australie doen, maar er zijn ook mogelijkheden in Brussel. Dan moet je ook nog een praktijkexamen afleggen hetgeen alleen in Australie kan!!!
Dit houdt in 3 soorten Pt, orthopedisch, neurologisch en voor ons nieuw pulmonaal. Deze examens zijn ook vergelijkbaar met de manier waarop ze hier in nederland worden afgenomen.
Bovendien is het wenselijk dat je voor dit examen minimaal 6 weken stage loopt in Australie(niet verplicht zover ik weet)
Slaag je voor dit alles dan pas kun je je assessment aanvragen en daarna je visum, dus je bent wel een hele tijd verder voordat je je visum er door hebt!!
Heb je meer vragen, stel ze gerust!

Gr Wilbert
 
Hoi Wilbert

Bedankt voor je antwoord.

Ik wist nog niet dat je eerst ook het praktijk examen moet doen voordat je een visum kan aanvragen. :-( Ik had eigenlijk gehoopt dat je het praktijk deel nog kon doen als je daar al woont (Met het visum al op zak).

Het lijkt dus wel handig te zijn om na het schrifelijke examen alvast een baan te gaan zoeken om het proces mogelijk wat te versnellen, hoe denk jij hierover??

Heb jij al een deel van het examen gedaan, of misschien alles al wel? (je zit toch nog in NL??)

We moeten verder ook allerlei informatie geven over het curriculum van de hier gevolgde opleiding, hoe ben jij aan die informatie gekomen? (gewoon de opleiding gebeld?) Want het curriculum van de opleinding van nu is toch wel wat anders dan een aantal jaren geleden.

Sorry, erg veel vragen!

Groetjes Anne
 
Hoi,

Nee, ik heb nog geen van de examens gedaan! Om de eenvoudige redenen dat wij een visum kunnen krijgen op de skills van mijn vrouw. Dus mijn bedoeling is om het hele gebeuren pas te doen als ik al in Australie ben.(Goedkoper en sneller).
Dit heeft wel de consequentie dat ik in eerste instantie daar niet als Fysiotherapeut aan de slag kan, maar ik hoop dat ik in ieder geval vast als masseur of assistent-fysiotherapeut kan beginnen. Solliciteren vanuit Nederland(zonder visum) heeft weinig zin, ze zullen je toch altijd uitnodigen voor een gesprek(beetje lastig vanuit hier).

Ik kon trouwens gewoon via mijn school nog gegevens krijgen over het gevolgde curriculum en bovendien had ik al een uitwerking in het duits die ik kan laten vertalen(ik werk momenteel ook al 8 jaar in Duitsland).
Hierin staat welke vakken je hebt gevolgd en hoeveel studie-uren daar tegenover staan.

PS mocht je nog alle tijd hebben dan kun je ook nog proberen om via je oude school te kijken of je geen stageplaats kunt krijgen in Australie om zodoende daar praktijkervaring op te doen en eventueel aansluitend gelijk je praktijkexamen?

Gr Wilbert
 
Hoi

Maar verlies je nu dan niet veel tijd als je het pas daar kan doen? Het zal vast wel goedkoper zijn maar je kan ook niet gelijk beginnen met werken, maar dat is op zich niet heel erg natuurlijk :)

Hoe ben jij aan de informatie gekomen dat het een zwaar examen is, ik wil namelijk graag nog wat meer informatie over de inhoud ervan! Heb je dat via de ACOPRA of via iemand die het schrifelijke deel al gedaan heeft?

Groetjes Anne
 
Hoi,

Als ik de examens(incl praktijk) van te voeren zou willen doen ben ik zowiezo al ongeveer anderhalf jaar kwijt, terwijl we het visum via mijn vrouw al over een half jaar zouden kunnen hebben.
Je kunt namelijk je theorie(in Brussel) maar twee keer per jaar doen en de eerst haalbare datum is pas weer in mei geloof ik, dan kun je na het halen hiervan pas je praktijkgedeelte gaan regelen.
Ik weet van mensen die het al gedaan hebben dat het niveau ligt op dat van je eindexamen fysiotherapie.
 
Hoi daar
Heb me vandaag aangemeld bij de website en ik heb net vandaag mijn visum aanvraag de deur uit gedaan als fysiotherapeut. (wat een pak papieren!)
Ik heb de IELTS, de eligibility, de theorie en de praktijk achter de rug.
Hopelijk kunnen wij volgend jaar maart die kant op. Over 2 weken gaat ons huis in de verkoop.
Ik weet niet of jullie nog interesse hebben in informatie over de examens. Weet niet of jullie al anderen hebben gesproken hierover, dus laat even weten of je nog interesse hebt.
Groet Ingrid
Ons directe email: eering@planet.nl
 
Hoi Ingrid
Je hebt me inmiddels al heel veel info gegeven! Ik heb het examen training boek besteld en verhueg me echt op avondjes samen studeren. :up:
Zijn de papieren de deur uit?
Groetjes Anne
 
Hoi Anne

Ik dacht al dat jij het was.
Ik vergeet alleen al die paswoorden en inlog dingen van die sites. Ben nu net eerst weer 10 minuten druk geweest met allerlei namen proberen. Moet toch een vaste gaan nemen geloof ik

Ja de papieren zijn weg. En de makelaar is geweest althans de eerste. Morgen en overmorgen nog twee en dan eens kijken of we nog wat zakcenten aan ons huis overhouden.

Wij beginnen het nu echt rustig te krijgen. Lekker.
Zat net te denken wat ik allemaal voor het eind van het jaar aan verzekeringen en dat soort dingen moet opzeggen.
Hopelijk gaat hjet allemaal een beetje lukken met die aanvraag.
Succes bij de studie.

Groet Ingrid
 
hallo eric en ingrid,


is het jullie gelukt met de examens? ik heb ze ook gehaald en werk nu een jaar in Australie, love it!!!!!

cheers tineke
 
Hallo Tineke

Wat vond je van de examens? Wij zijn nu hard aan het studeren en ik zoek eigenlijk iemand die me kan vertleen hoe het theorie examen er zo'n beetje uitziet. (we hopen in September naar Brussel te mogen)

Is het erg gedetaileerd en gaan ze erg in op detail of is het meer de grote lijn van alle vakken? Ik heb de neiging om alles weer tot in detail te gaan bestuderen :| (kan nooit kwaad natuurlijk maar is wel veel werk, en ik ben toch wel veel dingen 'kwijt' omdat je je toch een bepaalde richting op gaat specialiseren)

Waar werk jij nu Tineke? En was het makkelijk om een baan te vinden?

Groet
Anne
 
Hallo Anne


Je kunt er vanuit gaan dat het examen zeer gedetailleerd is, omdat ze hetzelfde vragen als wat je op examens gevraagd wordt op de opleiding fysio.
Ik werk nu 1 jaar als fysio in australie en geniet ervan. Maar het examen was een zeer zware klus, zeker omdat ik meer dan 10 jaar geleden afgestudeerd ben. Maar zeker de moeite waard.

Succes.

hdj
 
Back
Top