SOL beroepslijst

YhTaM

New Member
Hallo,ik heb een vraagje ivm met de sol beroepenlijst ik ben van plan om te gaan emigreren naar australie(sydney) kheb er redelijk wat familie wonen.
Maar mijn vraag is ik werk momenteel sinds ik afgestudeerd ben een 1,5jaar in een doe het zelf zaak(bouwbedrijf) als verkoper bediende ik verkoop bv wel hout,trappen,deuren en tuin hout.Ik heb een diploma Houtbewerking heb ook mijn specialisatie jaar gedaan en heb nog bij horende diplomas en attesten behaald.En heb ook ervaringen door stages gedaan te hebben op ik ben er ook nog maar 21 en mijn vraag is eigenlijk als je een diploma carpente hebt(houtbewerking) is dat genoeg om in aanmerking te komen voor een visum te krijgen?want ik zie er iets staan van 12maanden ervaring of je moet het beroep uit oefenen.
 
Mijn man is timmerman (carpenter) en met de diploma alleen kom je niet in aanmerking voor een visum. Het is zelfs zo dat tot een aantal jaar trug je met werkervaring alleen wel in aanmerking kwam maar van de een op andere dag moest je ook een Timmerman's diploma hebben.
Wij zijn al jaren bezig... Je moet dus zoveel jaar werkervaring hebben (hoeveel weet ik even niet) met diploma. Voordat je een visum kan aanvragen moet je eerst gekeurd worden door de TRA (echt heel streng, veel bewijzen leveren, foto's, een heel boekwerk eigenlijk) Als je hierdoor bent goedgekeurd moet je IELTS afleggen Engels examen en op alle 4 catagorien minimaal een 6,5 hebben als je State Sponsorship wilt aanvragen... en ga zo maar door..
V.a. Juni 2011 is het voor tradies (vakmensen) bijna onmogelijk om nog aan het juiste aantal punten te komen voor een skilled independent visum.
Ik wil je niet afschrikken, maar hoe je er nu voor staat kom je niet in aanmerking voor een 175/176 visum.
Mischien kun je wel gesponsored worden door je familie, maar daar weet ik weinig van af.

Heel veel succes met uitzoekwerk, en hier op het forum kun je echt veel vinden.

Groetjes, Betty
 
Dus als je een diploma carpenter hebt moet je zowiezo in je huidig beroep het uit oefenen?Ik heb een diploma carpenter maar sinds ik afgestudeerd ben had ik een aanbod om te beginnen in bouw bedrijf als verkoper bediende.Dus dat is niet genoeg?
Pfff komt zo veel bij kijken..
 
Inderdaad, komt echt veel bij kijken.
Met de diploma alleen kom je er niet, je moet ook werkervaring hebben in het beroep waarop je emigreerd. Maar, je bent nog jong, tijd genoeg om werkervaring op te doen.

Goodluck, Betty
 
Dank je voor je informatie:)!
Ik werk nu in een bouw bedrijf ik sta ingeschreven als bediende-verkoper maar ik ben verantwoordelijke voor de hout en bouw afdeling.Ik moet dus bestellingen en voor klanten zagen en de nodige informatie geven.Onder andere tuin hout,trappen,ramen en deuren.
Dus met dit kom je niet verder?
Grtz
 
Nee, ik ben bang van niet, je moet echt fulltime werken als Timmerman om zo als Timmerman een visum aan te kunnen vragen.

:wink: Betty
 
Back
Top