specific work experience

Tinneke

New Member
Hoi allemaal,

Eindelijk is het zo ver tegen 1 oktober gaan we onze online aanvraag indienen. Het enige dat me nu nog te doen staat is een brief schrijven over mijn specifieke werkevaring. Ik heb al een lieve collega gevonden die bereid is om haar handtekening onder de brief te plaatsen maar nu weet ik niet goed hoe aan de brief te beginnen. Ik heb de richtlijnen op de website gevonden maar ik heb nog geen idee hoe eraan te beginnen. Ik weet dat dit nogal persoonlijk is maar heeft er iemand tips hoe ik dit moet opstellen of eventueel een voorbeeld.

Ik heb een assessment voor Chemistry technical officer, maar doe eigenlijk eerder biochemie-biotechnologie. Zijn ze echt heel streng in hoe specifiek je werkervaring is of gelden chemische technieken alvast als de juiste werkervaring? 

Alvast bedankt!
Groetjes,
T
 
Hoi Tinneke,

Zo heb ik mij referenties opgesteld (maar ben nog niet goedgekeurd hoor!):

Plaats, dag, datum

To Whom it May Concern

[Voor en achternaam van jou] has been working as a [functienaam] at the [naam afdeling] at the [naam organisatie] in [plaatsnaam], The Netherlands, on a [temporary or full time] basis from [datum] until [datum].

[voornaam]’s main tasks are [taak1]; [taak 2]; taak 3]; [taak 4]; and [taak 5]. 

[hier heb ik nog een aantal grote projecten genoemd waaraan ik heb meegewerkt].

[hier heeft mijn huidige werkgever zelf een aardige regel toegevoegd hoe ik werk]. 

Best regards,

[naam hoofd]
[functie hoofd]
[organisatie naam]
[telefoonnummer]
[emailadres]

Op de achterkant van de brief heb ik een tabelletje gemaakt met salaris, periodes, uren, enz.

Weet niet niet of dit helpt.

Vwb je andere vraag, daar kan ik je helemaal niet bij helpen, ik zit in de kunstwereld.

Nu ga ik naar bed en morgen op (een welverdiende) vakantie.

Succes!

Groeten,
Flore
 
Ja wat betreft die andere vraag is het misschien een beetje lastig. Ik (fysio) heb een assessment gedaan als
naturopath en voor mijn visum (workexp.) moest ik dus een refentie hebben als naturopath, omdat ik in austr.
niet als fysio erkend was. (Logisch????) Allemaal een beetje krom dus, want ik heb als fysio gewerkt en niet als
naturopath. Heb de referentie aangepast aan wat een naturopath doet en wat ik deed. Onze agent zei dat we
het zo moesten doen. Ik hoop dat je er wat aan hebt, anders toch bij een agent navragen.

Groet Inge
 
Ik zit aardig in dezelfde richting, mijn assessment is als life scientist (biomedische wetenschappen).

En eigenlijk heb ik niet veel meer gedaan dan een referentie brief opstellen zoals je die in Ned ook zo maken voor een nieuwe job. Wat ik wel extra heb opgenomen is mijn salaris en wat de algemene taken van deze werkgever waren. Moet zeggen dat ik die moeite alleen heb genomen bij mijn laatste werkgever. Ik heb de werkgever daarvoor ook nog gevraagd om een brief maar daarin staat niet veel meer dan dat ik na tevredenheid van dan tot dan in die en die functie heb gewerkt. Ik ben dus ook niet langer dan 5 jaar terug in de tijd gegaan, de overige werkgevers heb ik gewoon niet benaderd, mocht dit nodi zijn geweest dan had dat altijd nog gekund.

Maar echt de brief is het makkelijkste van de hele aanvraag al had ik wat moeite om mijzelf te verkopen dus dat gedeelte heeft mijn baas voor mij gedaan  :wink:

Chantal
 
Ik heb ook een soort van referentie geschreven waarin staat welke taken ik doe, hoeveel uur ik werk, hoe ik werk en vanaf wanneer ik werk etc. Een beetje een uitgebreide versie van wat je in nederland zou schrijven of laten schrijven.
 
Bedankt voor alle info...

Nog één vraagje, moet dit eigenlijk door je werkgever ondertekend worden? Ik was eigenlijk van plan het nog stil te houden op mijn werk maar hoe meer ik de uitleg lees, hoe minder overtuigd ik ben dat een collega (in een hogere functie) mag tekenen. Iemand een idee? 

Groetjes,
T
 
Voor mijn man zijn beide brieven getekend door de directeur/eigenaar, zowel die van zijn oude baas als die van zijn huidige. Lijkt mij wel handig als je dit inderdaad laat ondertekenen door iemand met enig gezag, dus een directie lid, HRM manager ofzo.

Sacha
 
Ik heb het in eerste instantie laten ondertekenen door mijn leidinggevende. Nu ik met mijn tweede aanvraag bezg ben en dit niet op mijn werk bekend is heb ik het door de oudersbegeleider laten don (eronder geschreven dat zijn een threatment officer is).
 
Voor elk beroep zijn er eisen waaraan je moet voldoen qua werkervaring - ik neem aan dat je deze hebt voor jouw beroep. Ik heb mijn reference zelf geschreven en ervoor gezorgd dat al deze eisen in de brief naar voren kwamen. Ik voldeed aan de meeste eisen, maar heb er ook een aantal bij verzonnen of mooier gemaakt dan het was. Mijn baas had hier geen problemen mee en heeft de brief ondertekend.
 
leuk maar als ze er bij toeval achter komen pakken ze je visum af en kan je vertrekken, niet erg handig na een jaartje of wat als je alles aan het opbouwen bent  :cry:

Gr,
Johan
 
Nee zou ik ook zeker niet doen!

Let wel op in de brief moet duidelijk de functie van degene die ondertekend staat en ook hoe deze persoon te bereiken is (ik heb zowel e-mail adres als telnr opgenomen). En inderdaad denk ik dat het handig is dat je iemand met enig gezag laat tekenen, in het geval van Tinneke denk ik dus de prof ?!?
 
mja de prof zou ideaal zijn maar ik wil helemaal niks laten weten op mijn werk... wil mijn job nu niet verliezen.  :| Ik krijg al zenuwen bij het idee dat ik dat nu moet gaan vertellen...

Ik zou uiteraard wel de functie van de persoon vermelden (Zelfstandig Academisch Personeel is toch bijna op prof niveau maar niet mijn rechtstereekse baas). Zou dat volstaan?

Maar als je eerlijk bent over wie de brief ondertekent zullen ze toch niet zomaar je visum afpakken?
 
licht OT:

[quote author=Catkin link=topic=9262.msg125366#msg125366 date=1221633772]
... eronder geschreven dat zijn een threatment officer is ....[/quote]

Sorry Femke, dat is wel een hele leuke typo.. threatment officer? Is dat iemand die gespecialiseerd is in het bedreigen ..  :grin:
 
[quote author=Tinneke link=topic=9262.msg125402#msg125402 date=1221665051]
mja de prof zou ideaal zijn maar ik wil helemaal niks laten weten op mijn werk... wil mijn job nu niet verliezen.  :| Ik krijg al zenuwen bij het idee dat ik dat nu moet gaan vertellen...

Ik zou uiteraard wel de functie van de persoon vermelden (Zelfstandig Academisch Personeel is toch bijna op prof niveau maar niet mijn rechtstereekse baas). Zou dat volstaan?

Maar als je eerlijk bent over wie de brief ondertekent zullen ze toch niet zomaar je visum afpakken?
[/quote]

Hou er wel rekening mee dat die persoon wel iets over je functioneren en over de taken van je werkplek moet kunnen vertellen! Het kan namelijk zo zijn dat de opgegeven persoon een telefoontje van de DIAC krijgt.

Ach eerlijk zijn heeft ook zijn voordeel, tenslotte ga je weg...... Je wergever heeft voldoende tijd om een nieuwe kracht te vinden en kan je echt niet zomaar ontslaan! Tenzij je natuurlijk op een jaarcontract zit wat bijna afloopt. Ik Ben blij dat ik voordat ik zelfs met mijn assessment begonnen was open kaart heb gespeeld, tenslotte ben ik sinds die tijd (nu bijna 1,5 jaar) verzekerd van een baan. Ik realiseer mij dat dit natuurlijk niet voor iedereen zo is!
Maar met een Biotechnologie diploma is het in Melbourne zowiezo niet zo moeilijk  op een baan te vinden vacatures zat!!
 
Ik vind wel dat het aan je situatie ligt wanneer je iemand gaat inlichten. Ik heb expres nu niet verteld dat ik weer bezig ben, omdat ik eerder al ontslag heb genomen om te gaan emigreren en toen dat niet doorging ik weer terug ben gekomen. Ik ga nu niet, 1,5 jaar van te voren, weer onrust veroorzaken met het verhaal dat ik mogelijk wegga (maar dat er nog niks vaststaat).
Ik heb daarom niet mijn baas ingelicht maar iemand die wel iets kan vertellen over mijn functioneren (zij heeft immers met mij op de groep gewerkt voordat ze deze functie kreeg). Er zal wel iemand moeten tekenen, dus iemand zal wel op de hoogte moeten zijn van de plannen.
 
In jouw geval is het inderdaad wat moeilijk, maar toch ik denk dat het een heel stuk makkelijker is als je open en eerlijk over alles kan zijn.....
 
Back
Top