sponsored visa

jandela

New Member
Hoi,

Op de SOL lijst staat wel het beroep Social Worker, maar op de voorlopige SMP beroepen staat deze nog niet. Als het beroep Social Worker er niet op komt te staan dan kunnen wij dus niet verder met de procedure om een sponsored visa te krijgen. Helaas.
We willen komende winter met vakantie naar Australië. We denken er dan aan om ook op zoek te gaan naar werk. Stel het lukt en we vinden daar werk. Kunnen we dan een sponsored visum aanvragen, ook al hebben we geen diploma's voor het beroep?
 
Hoe dat met een visum zit als je in Australie bent, daar kan ik je helaas niet mee helpen.
Maar 1 tip wees voorzichtig! Indien ze bij de douane er achter komen dat je op zoek gaat naar werk en je wilt blijven dan kunnen ze jullie toegang tot Australie verbieden. Niet alleen je vakantie is dan verpest in je visumaanvraag moet je ook dan nog gaan vermelden dat je toegang tot Australie in ontzegt.
En dat laatste staat niet zo heel netjes op een visum aanvraag :wink:

Buiten de vakantiebaantjes is werk zoeken zonder permanente residentie sowieso al een erg moeilijk opgave.

Succes!

Chantal
 
Wanneer jullie hier heen komen om te zoeken naar een baan als Social Worker zodat je een ENS kan krijgen, zal het geen probleem zijn om hier dan op een vakantie visum naar toe te komen. Wanneer je dan een baan aangeboden krijgt, vlieg je eerst terug naar Nederland om daar de papieren af te handelen.

Hier naar toe komen en verwachten te kunnen blijven is inderdaad geen optie.

Hier verwachten een baan te vinden waar je niet de juiste opleiding/ervaring voor hebt en dan gesponsort willen worden zal ook niet gaan lukken. De regels die het bedrijf moet volgen om jou te sponsoren zijn ook best streng.

Succes
Sacha
 
Beste Sacha en Tweety,

Bedankt voor jullie reactie's. We begrijpen dat dit ook geen optie is en we willen onze vakantie zeker niet verpesten. Dat risico is ons te groot. Dan maar hopen dat op een positive ENS lijst voor ons en lekker vakantie vieren!
Overigens wel bijzonder dat ze bij de grens kunnen besluiten om je het land niet in te laten, omdat ze vermoeden dat je werk gaat zoeken. Werk zoeken lijkt zo wel een criminele activiteit!

met vriendelijke groet
Agnes en Jan
 
Werk zoeken is ook echt geen probleem, maar ze zijn meer bang voor mensen die op een 3 maanden ETA visum komen en vervolgens nooit meer het land verlaten en illegaal gaan werken.
Mijn neef is 4 jaar geleden naar Australie gegaan op een WHV, maar ook met de intentie om voorgoed te blijven. Hij zit nu in de laatste fase van zijn permanente visum (175 met werkgever SS).
Dus het is zeker wel mogelijk om het op die manier te doen..maar het risico is groter.
Hij is dan ook alleen gegaan en heeft alles achter zich gelaten in NL, en dat is een stuk moeilijker en onzekerder als je een huis enz.. hebt in NL.
 
Mijn echtgenoot is een maand geleden naar Australië gegaan om werk te zoeken (en gevonden). Hij is nu terug en de visa-aanvraag 457 wordt weldra in gang gezet. Er zijn heel wat nadelen aan die 457, maar het grootste voordeel voor ons is dat we sneller kunnen vertrekken naar Australië. Het is misschien een groter risico dan hier een permanent visa meteen aanvragen, maar ja... de wereld is aan de durvers zeggen ze? ;o)

Of je al dan niet diploma's moet hebben voor social work, weet ik niet.

Veel succes en plezier op jullie vakantie!
 
Back
Top