State Migration Programs

Rob Breumelhof

Active Member
Beste forumleden,


Over enige tijd worden door de State en Territory Governments lijsten bekend gemaakt met beroepen die zij willen sponsoren voor een Skilled-Sponsored of Skilled-Regional Sponsored visum in het kader van de State Migration Programs (SMP’s). De beroepen op deze SMP-lijsten mogen beroepen zijn die niet op de SOL voorkomen. Totdat deze lijsten bekend worden gemaakt, blijft het gissen welke beroepen op deze lijsten komen te staan. De belangrijkste voorwaarde voor het plaatsen van een beroep op een SMP-lijst is dat er in de betreffende staat een tekort aan is.

Onlangs zijn er door het Department of Education, Employment and Workplace Relations (DEEWR) - per staat - lijsten opgesteld met beroepen waaraan een tekort bestaat. Deze lijsten zijn te vinden op http://www.workplace.gov.au/workplace/Publications/LabourMarketAnalysis/SkillShortages/StateandTerritorySkillShortagelists

Hoewel deze lijsten niet één op één vertaald kunnen worden naar de SMP-lijsten, gelden zij voor de State en Territory Governments wel als belangrijke input.


Met vriendelijke groeten,

Rob Breumelhof
Adelaide
 
Beste Rob,

Fijn dat je ons altijd op de hoogte houdt :up:

Echter de link werkt niet dus misschien deze poging wel:

http://www.workplace.gov.au/workplace/Publications/LabourMarketAnalysis/SkillShortages/StateandTerritorySkillShortagelists

:smile:
Marika
 
ik had deze lijsten al geizen op pomsinoz, maar wist niet of ze van enige waarde zouden zijn, dus had ik ze hier maar niet vermeld om geen onrust te zaaien.
Blijken ze toch van tel...

Mijn beroep staat er alvast in verschillende staten op...nu die skills assessment nog :x
 
Geen "Solid plasterer" in South Australia :|

Mmmmm... :huh: Ook geen Carpenter, terwijl wij toch net een sponsorship van SA hebben? :| Hopen dat ze carpenter en solid plasterer er straks dan toch op de SMP zetten??? :lol: Going crazy once again!!!!
 
Beste Rob,

Fijn dat je ons altijd op de hoogte houdt :up:

Echter de link werkt niet dus misschien deze poging wel:

http://www.workplace.gov.au/workplace/Publications/LabourMarketAnalysis/SkillShortages/StateandTerritorySkillShortagelists

:smile:
Marika

Hi Marika,

Ik zie dat aircon & refrigeration mechanic voorkomt op alle lijsten behalve NT. Dus ook Queensland! :lol:
Misschien hebben jullie toch een kans om naar QLD te gaan via de SMP :wink:
 
jammer genoeg staat er ook nergens "printing machinist' op, enkel "screen printer". Hopelijk komt het terug op een lijst te staan.
 
Helaas zeggen deze lijsten ook niet alles: Airconditioning en Refrigeration mechanic stond wel op de lijsten via de link hierboven. Maar ik zie het niet staan op de eligible-skills-list op de site van Queensland?! :|
En deze is op 7 juli 'ge-update'..

:cry:
Marika
 
Het is inmiddels weer later geworden maar ik heb nog niet gelezen dat de definitieve lijsten bekend zijn. Weet iemand dat misschien?
 
Back
Top