State sponsorship settlement and financial information

FOL

Fristi-specialist
XPdite Sponsor
We zijn bezig om alle pakketten klaar te hebben liggen, zodat we bij een positieve IELTS uitslag alles in 1 keer op kunnen sturen.
Nu vragen zij bij het sponsorship:

Settlement information
Eerst moet je een regio (tot max 3 regio's kiezen)

Provide details of why you choose this region.

Hier hebben we argumenten staan als: goede werkgelegenheid, de ruimte die we zoeken, betaalbare en leuke woningen en buurten en voor mijn eigen zaak zijn er clienten in de buurt. Wat hadden jullie nog meer?

Vervolgens de vraag:
Please provide details of how you researched your preferred location.
Dus hier hebben we weer aangegeven dat we zochten naar goede werkgelegenheid door online te kijken naar vacatures en bedrijven in de buurt. Tevens accommodatie in de buurt en wat het kost via online sites zoals realestate.com.au.

Als derde vraag bij settlement info:
Do you have any evidence that your skill is in long-term demand in your region of preference?
H et beroep staat al een tijd op de SOL list, wellicht ook op de state sponsored list (moet ik nog even zoeken) en ik geef an dast we de afgelopen 2 jaar dat we al bezig zijn hi ermee er veel vacatures open bijven staan op de vacaturesites.

Hebben jullie nog toevoegingen?

Vervolgens vragen ze bij stap 6 je financiele status.
Ze vragen hoeveel geld je hebt als je aankomt in australie. En ze vragen waar het geld vandaan komt. Gewoon sparen invullen? Dat is namelijk wat we hebben gedaan.
Vervolgens vragen ze naar cost of living (rond de 3800 per maand) en h oe we deze kosten kennen (via mensen die er wonen...op dit forum).

Wist niet dat zulke vragen bij state sponsorship naar voren komen...

Laatste vraagje gaat over stap 3 skills assessment information. Je hoeft toch geen educational details aan te geven als je al een skills assessment het gehad?
 
Ja, die vragen horen erbij. Ze willen zeker weten dat je een goede keuze maakt en niet een SS als een makkelijke manier ziet om Australie binnen te komen :)
 
Heb je die "evidence your skill is in long-term demand" vraag gezien? Ik zoek nog een glazen bol :p
 
Gewoon reageren met dat je al een aantal jaar de arbeidsmarkt in Australie in de gaten houdt met het doel te emigreren en dat je dit daarom weet.
 
Ik heb een aantal specifieke banensites (westjobs, mycareer, etc) genoemd en gezegd dat mijn beroep daar veelvuldig op voorkomt.

Je hoeft hopelijk niet lang te wachten op de uitslag, ik had het binnen 1 dag!
 
Ja, die vragen horen erbij. Ze willen zeker weten dat je een goede keuze maakt en niet een SS als een makkelijke manier ziet om Australie binnen te komen :)

Jep, maar zo hebben ze ons wel van de state sponsorship gehouden. Ze waren er in VIC van overtuigd dat we na 2 jaar zouden verhuizen naar Sydney waar mijn broer al 6 jaar woont. NIET DUS!, maar leg dat dan maar eens uit...
Een SS zou voor ons zeker een "makkelijkere" manier geweest zijn, maar geen sluipweg oid, we willen echt wel rural gaan wonen in VIC.

 
Back
Top